به گزارش نجواخبر، فیروز قاسمزاده با اشاره به اهمیت کیفیت آب شرب اظهار کرد: وزارت نیرو در قالب طرحهای اضطراری آب شرب و انجام پروژه های تأمین، انتقال، تصفیه و توزیع آب در شرب شهری و روستایی، نسبت به ارتقا کمیت و کیفیت آب شرب تلاش میکند.
وی در تشریح اقدامات انجام شده به منظور ارتقای کیفیت آب گفت: یکی از اقدامات مهم در این راستا، مطالعه دلایل طعم و بوی آب شرب یکی از شهرهای کشور در تابستان ۱۴۰۱بود که باعث اعتراض شهروندان شده بود. در این مطالعه دلایل مختلفی شناسایی شد و برای هر کدام از آنها راهکارهای لازم اتخاذ شد.
قاسمزاده با اشاره به جزئیات ارتقای کیفیت آب شهرها گفت: بطور کلی تأمین بخش عمده آب شرب تبریز و ۷ شهر دیگر در استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی از سامانه آب شرب زرینه رود صورت میپذیرد که این سامانه مشتمل بر سد بوکان، بند انحرافی زرینه رود و تأسیسات تصفیه آب است.
سخنگوی صنعت آب گفت: با توجه به عمر سازهها و برخی مشکلات بهرهبراری طی سالهای گذشته و به تبع آن انباشت رسوبات مختلف در پشت بند نوروزلوو نیز افزایش دمای محیطی و کاهش بارشها، رشد و نمو انواع جلبک در مخزن افرایش داشته و علیرغم وجود تصفیه خانه مناسب اما بخشی از این جلبکها در فرایند تصفیه متداول قابلیت حذف نداشته و موجبات ایجاد بو، طعم و مزه در آب را فراهم میکرد.
وی ادامه داد: لذا راهکارهای موجود برای این موضوع در کارگروهی متشکل حوضه آبریزدریاچه ارومیه، سازمان حفاظت محیط زیست و شرکتهای آب منطقهای آذربایجان غربی وآذربایجان شرقی و دانشگاه های تبریز و ارومیه مورد بررسی قرار گرفت و رفع جلبکهای رسوبات کف مخزن بند نوروزلو بهعنوان یک راهکار انتخاب شد.
به گفته قاسم زاده، اجرای عملیات مربوطه، موسوم به عملیات شاس، با تعریف سناریویی صورت پذیرفت که ضمن عدم قطع آب شرب مردم و یا افت کیفیت آب، زمان شستشوی رسوبات نیز با بارش میان حوضه همراه شد تا تبعات احتمالی به حداقل برسد. برای این عملیات از ماشین آلات مختلفی از جمله تجهیزات لایروبی دوزیست استفاده شد.
قاسم زاده بیان کرد: با حذف جلبکهای مخزن و سپس استفاده از کربن فعال در تصفیه خانه، موجبات بهبود و ارتقای کیفیت آب و رضایتمندی شهروندان را با حذف شاخص های شیمیایی نامطلوب فراهم کرد. در حال حاضر، آب شرب این شهرها با کیفیت مطلوبی در حال تأمین است.