به گزارش نجواخبر، محمدرضا پوریافر در یکصد و هفتاد و سومین جلسه دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران در خصوص حادثه سقوط دو کودک در حوضچهای در بوستان زیتون توضیح داد: بوستان زیتون در وردآورد و در سال ۱۳۹۵ افتتاح شده و مخزن موجود در آن ۲۰ در ۲۰ متر وسعت دارد و عمق آن چهار متر است که نیمی از آن آب داشته است.
وی با بیان این که ارتفاع فنس دور این مخزن ۲.۵ متر است، یادآور شد: پیمانکار طبق پیمان سال ۱۴۰۲ و مفاد این پیمان مسئولیت نگهداری از بوستان و مخزن موجود در آن را دارد و طبق تبصره چهار ماده سه این پیمان، هرگونه مسئولیت حوادث در این بوستان بر عهده پیمانکار است و هیچگونه مسئولیتی بر عهده کارفرما نیست. هرگونه خسارت جانی و مالی متوجه پیمانکار خواهد بود و کارفرما هیچ گونه مسئولیتی نخواهد داشت.
پوریافر با تاکید بر این که رعایت اصول ایمنی و نصب تابلوهای راهنما بر عهده پیمانکار خواهد بود، خاطرنشان کرد: پاسخگویی حقوقی در مراجع قضائی نیز بر عهده پیمانکار است.
شهردار منطقه ۲۱ با اشاره به آماده شدن تیمهایی برای بررسی بوستانها از لحاظ ایمنی در مدت اخیر، تصریح کرد: براساس بررسیها به این نتیجه رسیدیم که باید اقدامات جدی در حوزه HSE شکل بگیرد تا پایان فصل تابستان وضعیت بوستانها مطلوب شود. ما به صورت هفتگی جلسه برگزار کردیم و موارد عدم انطباق صورت گرفت.
وی با بیان این که در ۲۹ خردادماه بازدید از بوستان زیتون انجام شد، گفت: در هفت تیرماه و ۲۶ مردادماه نیز بازرسیهای HSE از این بوستان صورت گرفته و هیچگونه عدم انطباقی در این بوستان دیده نشده است.
پوریافر با تأکید بر این که مخزن موجود با فنس پوشیده شده بود، خاطرنشان کرد: پس از بازدیدهای نیروهای آتشنشانی بعد از حادثه، هیچ گزارشی از مشکل در فنس به ما نرسیده است. فنسها کاملا ایمن و محکم است و براساس تصاویری که بازرس HSE در بررسیها ثبت کرده، مشکلی وجود نداشته است.
وی ادامه داد: متأسفانه دو خانواده از قشر کارگر که یکی از آنها صاحب فرزند دو قلو و دیگری صاحب یک فرزند بود، در این بوستان حضور داشتند و این سه کودک در بوستان مشغول بازی بودند که توپ آنها وارد محوطه میشود و تمام تلاش خود را انجام میدهند تا توپ خود را بردارند.
شهردار منطقه ۲۱ با بیان این که کودک اول برای برداشتن توپ به سمت فنس رفته و کودک دوم نیز برای کمک به کودک اول از فنس میپرد و دچار حادثه میشوند، خاطرنشان کرد: کودک سوم به خانواده خبر میدهد و با حضور اهالی و حاضران در بوستان با آتشنشانی تماس گرفته میشود و پس از حضور آتشنشانان و بریدن فنسها، کودکان از آب خارج میشوند و بعد از انتقال به بیمارستان، متأسفانه یکی از کودکان با وجود اندک علائم حیاتی در ابتدای امر، جان خود را از دست میدهد.
وی اضافه کرد: تیم دادستانی، تیم آتشنشانی و HSE سازمان مدیریت بحران در حال بررسی موضوع هستند و طبق نظرات کارشناسی با خاطیان در این زمینه برخورد جدی خواهد شد.
پوریافر در پاسخ به پرسش اعضای شورا با بیان این که کمیته ایمنی بازرسیهای مستمر را انجام میدهد و این گزارشات مورد ارزیابی قرار میگیرد، تأکید کرد: این که پروتکلها ایراد دارد، بحث دیگری است.
وی افزود: بنده همان لحظهای که از حادثه مطلع شدم، با خانواده کودکان تماس گرفتم و اعلام کردم هر اقدامی نیاز باشد انجام میدهیم. چون این خانوادهها مشغول امور پزشکی قانونی بودند، روز گذشته کنار آنها قرار گرفتیم. فضای این خانواده فضای پذیرش بود و این یعنی برخورد ما مناسب بوده است. ما اعلام کردیم که نگران چیزی نباشند و شهرداری در کنار آنها خواهد بود.
شهردار منطقه ۲۱ تهران گفت: بنده از قول شهردار تهران و رئیس شورای شهر تهران به خانواده پیام همدردی را منتقل کردم. در این حادثه با قشر فرهیختهای روبهرو شدم و هیچ تنشی وجود نداشت و فارغ از علت حادثه، یک رویکرد همراه با فرهیختگی را از سوی این خانواده شاهد بودیم.
وی با بیان این که تیم HSE مدیریت بحران و آتشنشانی در محل حادثه حضور داشتند، گفت: همانطور که گفتیم تیم دادستانی نیز موضوع را بررسی میکند.
پوریافر با بیان این که ما اطلاعرسانیها و ارائه هشدارهای لازم را انجام دادهایم، تصریح کرد: بنده پیگیری مخازن دفنی را دنبال میکنم تا استخر روباز نداشته باشیم. همین امروز هم به هیچ عنوان مخزن روباز ایجاد نمیکنیم.
شهردار منطقه ۲۱ با بیان این که جدی گرفتن HSE به معنای عمل کردن است، خاطرنشان کرد: همانطور که برای حملونقل بودجه خوبی در نظر میگیریم، باید برای HSE نیز بودجه و برنامه کلان پیشبینی شود، تقاضای بنده این است که این موضوع در اولویت قرار بگیرد، چراکه پیش از این بنابه دلایلی تعدیل شده است.
براساس اعلام پایگاه خبری شهر، پوریافر در پایان گفت: برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدتی را برای منطقه ۲۱ پیشبینی و در برنامه سال بعد نیز لحاظ میکنیم تا شاهد چنین حوادثی نباشیم.