به گزارش نجواخبر، علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی، امشب در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه یک سیما، درباره اقدامات بانک مرکزی در زمینه حکمرانی ریال اظهار داشت: حکمرانی ریال که جزو اصلی ترین برنامه های بانک مرکزی بوده است، به معنای افزایش شفافیت در اقتصاد و هدایت نقدینگی و سرمایهها به سمت فعالیت های مولد است.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم فعالیت های مولد و تولید را در کشور گسترش دهیم باید مشوقهایی را در این زمینه ایجاد کنیم و این مسئله در نهایت به رشد اقتصادی در کشور منجر خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی درباره مبارزه با فساد و پولشویی تاکید کرد: با حکمرانی ریال مبارزه با پولشویی نیز گسترش یافته و فعالیتها در این بخش نیز به شدت محدود خواهد شد.
صالح آبادی افزود: طی سال های گذشته در زمینه حکمرانی ریال فعالیت های زیادی انجام شده است که قانون جدید چک یکی از این اقدامات است. با اجرای مصوبه مجلس در زمینه چک، اعتبار به دسته چکها بازگشت که این مسئله میتواند برای حمایت از تولید بسیار مفید باشد.
وی با اشاره به کاهش 200 هزار چک برگشت خورده در مرداد، تصریح کرد: سامانه های مختلفی برای اجرای قانون جدید چک ایجاد شد و در حال حاضر افراد میتوانند اعتبار صادرکننده چک را در سایت بانک مرکزی مشاهده کنند. رفع سوء اثر از چکها نیز به 3 روز کاهش پیدا کرده است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ایجاد سامانه رمزارزها در بانک مرکزی ادامه داد: در حال حاضر منتظر دریافت اطلاعات از سوی وزارت صمت هستیم. افرادی که دارای مجوز استخراج رمزارزها هستند، میتوانند با ثبت سفارس اقدام به واردات کالا کنند.
صالح آبادی افزود: افراد دارای مجوز باید رمزارز استخراج شده را در سامانهای که اعلام خواهد شد، عرضه کنند و پس از آن میتوانند، اقدام به ثبت سفارش کرده و واردات خود را انجام دهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مرحله پیش از آزمایش رمزریال در حال اجراست، تاکید کرد: یک میلیارد تومان رمزریال توسط دو بانک ملی و ملت در اختیار تعدادی از افراد قرار گرفته است.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: 2 فروشگاه نیز با ایجاد سامانه های مخصوص، در حال حاضر امکان خرید کالا را فراهم کردهاند و در آینده نزدیک مرحله آزمایشی رمزریال اجرایی خواهد شد.
صالح آبادی در زمینه سامانه های فروشگاهی گفت: 8.5 میلیون دستگاه کارتخوان در حال حاضر شناسایی و شناسنامه دار شدهاند و اطلاعات آنها در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است.
وی با اشاره به پرونده های مالیاتی افراد تاکید کرد: کارتخوانهایی که به یک حساب دارای پرونده مالیاتی متصل نبودهاند، غیرفعال شدهاند و این موضوع اقدام دیگری در راستای افزایش شفافیت و حکمرانی ریال بوده است.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص موضوع تفکیک حساب های تجاری از غیرتجاری نیز تاکید کرد: دو شرط 100 تراکنش و 35 میلیون تومان از شروط اولیه هستند و برای ما واریز به حساب افراد مهم است.
صالح آبادی با بیان اینکه معامله در بورس جزو حساب های تجاری نیست، ادامه داد: از بین هر هزار نفر، 2 یا 3 نفر دارای حساب تجاری هستند که با اعلام سازمان امور مالیاتی باید حساب های تجاری خود را معرفی کنند تا بتوانند از مشوق های ایجاد شده در این زمینه استفاده کنند.
وی با اشاره به افزایش شفافیت با شناسنامه دارشدن کارتخوانها و تفکیک حساب های تجاری از غیرتجاری، افزود: خرید افراد از دستگاه های کارتخوان برای ما مهم نیست و حسابهایی که واریز به آنها در صورتی که دو شرط اولیه را دارا باشد، مورد توجه قرار خواهند گرفت.