به گزارش نجوا خبر، محمدمهدی ناصحی، روز دوشنبه یکم آبان در همایش بیمه سلامت در مرکز همایشهای صداوسیما، گفت: بحث عدالت در سلامت و عدالت اجتماعی، موضوع مهمی است و بیمه سلامت هم بر اساس همین رویکرد، شکل گرفت. اصل مهم برای همه ما، حفاظت مالی از هزینههای درمانی مردم و بیماران است. در بحث بیمه رایگان، توانستیم در ابتدا سه دهک پایین جامعه و بعد از آن، دو دهک دیگر نیز تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند. نکته قابل توجه این است که بیمه سه دهک اول در مدت دو هفته انجام شد و این موضوع مهمی است.
به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، تشکیل صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج نیز از دیگر دستاوردهای سازمان بیمه سلامت است که در سال اول ۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای صندوق در نظر گرفته شد. بالای ۹۰ تا ۱۰۰ درصد هزینههای بیماران خاص و صعب العلاج را پوشش دادهایم که البته با هدف پیشگیری از بروز بیماریهای خاص و صعب العلاج، معاونت پیشگیری را در سازمان بیمه سلامت تشکیل دادیم.
وی افزود: نسخه الکترونیک و نظام ارجاع، از دیگر دستاوردهای بیمه سلامت بوده که با همکاری سازمان تأمین اجتماعی، توانستهایم به سمت نسخه نویسی الکترونیکی گام برداشتهایم و همه ما هم قسم شدهایم این کارها را انجام بدهیم. در بحث درمان ناباروری، با ۹۹ مرکز قرارداد بستهایم و ۹۰ درصد هزینهها را در بخش دولتی پرداخت میکنیم و تاکنون ۵۷ هزار زوج نابارور نشاندار شدهاند.
کسی که در ایران است، باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد
در ادامه این جلسه، علی آقامحمدی، افزود: جامعه پزشکی ما از بهترینها هستند و تابلوی اول در شناخت دنیا از ایران، پزشکی است. در هر صنف و حرفهای امکان تخلف وجود دارد و جامعه پزشکی هم از این قاعده مستثنی نیست، اما نباید خدمات جامعه پزشکی را نادیده گرفت.
رئیس ستاد توانمندسازی محلات کم برخوردار افزود: در بحث بیمه اتباع خارجی، چرا نباید بیمه باشند و از آنها هزینه نگیریم. کسی که در ایران است، باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.
بیشترین حجم مطالبات بیمارستانهای دولتی متوجه سازمان تأمین اجتماعی است
حسینعلی شهریاری، گفت: متأسفانه وقتی برنامهها را مینویسیم، نه منابع مالی به اندازه کافی دیده میشود و نه نیروی انسانی مورد نیاز را تأمین میکنیم. قطعاً اگر منابع مالی در اجرای برنامهها پیش بینی نشود، دچار مشکل خواهیم شد.
شهریاری به مشکلات بیمارستانهای دولتی اشاره کرد و گفت: تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، مطالبات بسیار زیادی دارند که عدم وصول آنها، مشکل ساز شده است.
وی با اشاره به وضعیت قابل قبول بیمه سلامت در مقایسه با بیمه تأمین اجتماعی در پرداخت مطالبات بیمارستانها، افزود: متأسفانه بیشترین حجم مطالبات بیمارستانهای دولتی متوجه سازمان تأمین اجتماعی است. اگر به همین روال پیش برویم و پرداخت مطالبات به تأخیر بیافتد، اداره بیمارستانهای دولتی مشکل خواهد شد. وقتی منابع مالی تأمین نشود و پرداخت مطالبات بیمارستانها به تأخیر بیافتد، بیماران دچار آسیب خواهند شد.