به گزارش نجواخبر، تهیه شیرخشک برای خانوادهایی که فرزندان نوزاد دارند همیشه یک دغدغه مهم به شمار میآید و این در حالیست که بازار این کالا شرایط چندان به سامانی را تجربه نمیکند و هر از چندی شاهد افزایش قیمت شیرخشک یا کمبود آن در بازار هستیم.
تأمین نشدن ارز واردات مواد اولیه شیرخشک از جمله عواملی است که به عقیده فعالان بازار نقش مهمی را در دامن زدن به این مشکل ایفا میکند. موضوعی که باعث شد تا سازمان غذاودارو طرح ارائه شیرخشک یارانهای را در دستور کار خود قرار دهد و سهمیهای ماهانه را برای خانوادههای متقاضی در نظر گیرد.
طبق آنچه سازمان غذاودارو اعلام کرده است، خانوارها با کدملی کودک میتوانند برای هر نوزادِ زیر ۲ سال ماهانه ۲۰ قوطی شیرخشک خریداری کنند.
موضوعی که سجاد اسماعیلی، سخنگوی سازمان غذاودارو با تاکید بر اینکه شیرخشک در بازار افزایش قیمتی نداشته است، درباره آن بیان کرد: «برای هر کودک زیر دو سال در هر ماه 10 قوطی شیرخشک به صورت یارانهای و بدون افزایش قیمت نسبت به قبل و 10 قوطی غیریارانهای به قیمت روز در نظر گرفته شده است که والدین میتوانند تهیه کنند. سازمان غذاودارو اصلاح سیاستهای ارزی شیرخشک در شیرخشکهای رگولار «معمولی» را در دستور کار قرار داد و ماه گذشته ارز تخصیصی به شیرخشک رگولار از 4 هزار و 200 تومان به 28 هزار و 500 تومان افزایش پیدا کرد.»
بنا به گفته سخنگوی سازمان غذا و دارو، اصلاح قیمت ارز در همان زمان به تولیدکنندگان شیرخشک اعلام شده است و با حل مشکلات ارزی تولیدکنندگان، تولید شیرخشک با قیمت جدید شروع شده است.
اسماعیلی همچنین با رد تمامی شایعات در فضای مجازی درباره افزایش قیمت شیرخشک، تاکید کرد «برای هر مصرفکننده زیر دو سال با کد ملی میتوان 10 قوطی شیرخشک را با قیمت قبل خریداری کرد و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.»
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک اطفال، گفت: موجودی ماده اولیه شیرخشک در شرکتهای تولیدکننده، پایین است و اگر شرکتها بخواهند ماده اولیه را با نرخ جدید که قیمت آن ۷ برابر شده تأمین کنند در مضیقه مالی قرار میگیرند.
با این حال تصمیمات اخیر سازمان غذاودارو درباره قیمت شیرخشک چندان به مذاق انجمن تولیدکنندگان شیرخشک اطفال خوش نیامده است و هانی تحویلزاده، رئیس این انجمن با تاکید بر اینکه قیمت گذاری جدید به نفع تولیدکنندگان نیست، چندی پیش در این باره گفت: «سازمان غذا و دارو است بدون این که مدارک جدیدی از ما بگیرد خودش رأساً اقدام به قیمت گذاری شیرخشک کرده و قیمتی به شیرخشک داده که به نفع تولیدکنندگان نیست و ادامه تولید با این روند امکانپذیر نیست؛ اگر این مشکل ادامهدار شود، هشدار میدهیم که در ماههای آینده باز هم دچار مشکل کمبود شیرخشک در سطح کشور خواهیم شد.»