به گزارش نجواخبر، جلیل رحیمی جهان آبادی درباره گرانی اینترنت و تأثیر آن بر گرانی سایر خدماتها و اقلام گفت: واقعیت امر این است که ما در حوزه گرانیها به نظرم با یک درک نادرست از شرایط مواجه هستیم، یعنی بعضی از بخشهای مدیریتی کشور درک درستی از اینکه تا چه میزان روی مردم فشار و بار اقتصادی زیاد است، ندارند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جامعه ما جامعهای است که امروزه داری مشاغل اینترنتی است و مردمش در امور روزمرهشان با این فضا ارتباط بسیار دارند، عنوان کرد: مردم به خاطر روابط اجتماعی، اطلاعرسانی و حوزههای کاری با اینترنت سروکار دارند و این فضا بخشی از زندگی مردم شده است. اینکه بیایند در این بخش یک افزایش ۳۰ درصدی بدون حساب و کتاب دهند و اپراتورها اقدام کنند و نظارتی نباشد درست نیست و این اتفاق ایجاد نارضایتی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد نارضایتی آن هم در آستانه انتخاباتی که تاکید مقام معظم رهبری برگزاری یک انتخابات پرشور است، صحیح نیست. همه ما وظیفه داریم دستور رهبری را اجرا و نیاز کشور را برطرف کنیم.
وی یادآور شد: اگر درحال حاضر یک انتخابات کمرمق در کشور برگزار شود جدای از این که چه کسی و چه طیفی برنده انتخابات میشود ما در فضای بینالمللی به شدت تحت فشار قرار میگیریم و این را نشانه این میدانند نظام پشتوانه مردمی ندارد و بعد میتوانند فشارها را در بخش تحریمها و مسائل سیاسی و امنیتی علیه ما زیاد کنند، ما این نگرانی را داریم و وظیفه داریم در این بخش نگاه ملیتر و وسیعتری به بحث به حضور مردم و مشارکت پررنگ مردم در انتخابات داشته باشیم.
نماینده تربت جام، تایباد و باخرز تاکید کرد: چنین اقداماتی در این شرایط هم بدسلیقگی است و هم نشاندهنده ضعف مدیریتی در بخشهای تصمیمگیر است. حداقل توقع این است با مجلس در زمینههایی که آثار و تبعات اجتماعی دارد و روی زندگی مردم تأثیرگذار است، هماهنگی لازم انجام و از مجلس کسب اجازه شود.
وی یادآور شد: یکی از نکاتی که رهبری در سال جاری روی آن تاکید داشتند مهار تورم بود، هنگامی که قیمت یک کالا و یا خدماتی که مردم با آن سروکار دارند را افزایش بیحساب و کتاب میدهند، به صورت دومینو و زنجیرهای روی بقیه بخشها اثرگذاری میکند. معتقدم این کار هم بر خلاف دستور و دیدگاه رهبری است و هم بر خلاف مصلحت کشور است چراکه در آستانه انتخابات هستیم حتی اگر در آستانه انتخابات هم نبودیم باید با مردم صادق باشیم، وظیفه ما کاهش درد و رنج و فشار بر مردم است، درک ما از مسئولیت این است حالا درک وزارت ارتباط و یا اپراتورهای مخابرات چیست من نمیدانم.
این نماینده مجلس درباره اینکه اپراتورها عنوان کردهاند افزایش قیمتها را برای بالا بردن کیفیت و توسعه خودشان درخواست کردهاند، از سوی دیگر جامعه عنوان میکند وقتی خیلی از شبکهها فیلتر است چه افزایش کیفیتی مطرح است؟، گفت: مردم الان یک هزینه سنگین را بابت فیلترشکن میدهند. یک پول سنگین را بابت سرعت پایین میدهند و فکر میکنم رتبه ما در سرعت بالاتر از ۱۵۰ است، اینترنت ما کند و فیلتر شده است و در واقع فیلترنت است. در این شرایط قیمت را افزایش دادن کار معقول، سنجیده و دقیقی نیست و من فکر میکنم یک مقداری نیاز به تأمل بیشتری دارد و اینکه بخشهایی که میخواهند این تصمیمات را بگیرند، دید کلان و وسیعیتر داشته باشند به نظر من به نفع کشور است. اینترنت ۳۰ درصد گران شد اما حقوقها ۱۸ درصد افزیش یافت
همچنین، جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۱۰ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری خطاب به سازمان برنامه، وزارت ارتباطات و رئیسجمهور گفت: قانون مترقی واردات خودرو در مجلس تصویب شد اما دولت آن را اجرا نکرد ولی در مقابل قانون منع واردات برنج به طور عکس اجرا شد و واردات برنج در حال ثبت سفارش است، پشت این رفتارها و تصمیمات چیست.
نماینده مردم رشت در مجلس با انتقاد از افزایش تعرفههای استفاده از اینترنت همراه افزود: در حالی که برای افزایش حقوقها دولت مقاومت میکند ۳۰ درصد و بیشتر از ۳۰ درصد اینترنت را افزایش داده است و این به چه معنا است، در حالی که خدمات به همین نسبت رشد نکرده است و این رفتارها آن هم در آستانه انتخابات برخلاف منویات رهبری است