به گزارش نجوا خبر، دکتر سجاد اسماعیلی با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ میزان تولید و فروش شیرخشک رگولار از رشد حدود ۱۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ برخوردار بوده، گفت: به طوری که در سال گذشته با وجود برخی مشکلات در تأمین ارز شیرخشک در ماههای ابتدایی سال، اما با گشایشهای ارزی و رفع مشکلات تولید، در مجموع ۶۸ میلیون و ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک رگولار تأمین و توزیع شد.
وی ادامه داد: این درحالیست که در سال ۱۴۰۱ میزان تولید و فروش شیرخشک رگولار ۶۰ میلیون و ۶۰۰هزار قوطی و در سال ۱۴۰۰ نیز ۵۵ میلیون و ۶۰۰هزار عدد بوده است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤال ایسنا درباره کمبود مقطعی شیرخشکهای رگولار از مرداد تا مهرماه سال گذشته به دلیل اختلال در روند تأمین ارز، توضیح داد: اما نهایتا با رفع مشکلات، توانستیم در آبان، آذر، دی و بهمن ماه کمبودها را جبران کنیم و در مجموع با حمایت از تولیدکنندگان داخلی، هم تأمین شیرخشک و هم توزیع آن افزایش یافت؛ به گونهای که آمار توزیع به ماهی ۱۲ میلیون قوطی نیز رسید؛ در حالی که روند در سال قبل از آن طوری بود که ماهیانه بین ۵ میلیون تا ۵میلیون و ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک توزیع میشد.
وی ادامه داد: اکنون وضعیت تولید و توزیع به حد تعادل رسیده، مشکلی در تأمین شیرخشکهای رگولار در برندهای مختلف نداریم و انواع شیرخشک در کوچکترین تا بزرگترین داروخانههای کشور به میزان کافی موجود است و گزارشی هم از کمبود در استانهای مختلف بابت شیرخشکهای رگولار نداشتهایم.
اسماعیلی همچنین به اصلاح سیاستهای ارزی شیرخشک در جهت حمایت از تولید کنندگان نیز اشاره کرد و به ایسنا گفت: به این ترتیب قیمت شیرخشک به قیمت واقعی آن نزدیکتر شد و این درحالیست که مصرف کننده با همان قیمت قبلی شیرخشک را دریافت میکند و تغییر قیمتی برای مصرف کننده نداشتهایم.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مردم میتوانند با ارائه کد ملی کودک به داروخانه و با ثبت کد ملی و استعلام شناسه رهگیری، شیرخشک را با قیمت قبلی و تا سقف ۱۰ قوطی در ماه به صورت یارانهای دریافت کنند.
اسماعیلی در زمینه شیرخشکهای رژیمی هم به ایسنا گفت: در زمینه شیرخشکهای رژیمی هم با اصلاح سیاستهای ارزی مجددا از تولید کننده این حوزه حمایت شد و مردم با مراجعه به داروخانه و ارائه نسخه پزشک و کد ملی فرزندشان میتوانند شیرخشک را با قیمت قبلی دریافت کنند. در این حوزه نیز آمار تأمین و توزیع کاملا پایدار است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: پنج تولید کننده شیرخشک در کشور فعال هستند که بر حسب نیاز کشور و پیشبینیهایی که صورت میگیرد، برنامه تأمین و تولید شیرخشک را با تولیدکنندگان هماهنگ میکنیم.