به گزارش نجواخبر، برنامهای که منتشرنشده انتقاداتی را به سوی او روانه کرده که چطور یک جراح متخصص با این حجم کار که در حوزه موسیقی هم وارد شده، حالا برنامه تلویزیونی هم تولید کرده است. انتقادی که صابری در این گفتوگو در کنار آسیب شناسی برنامه های سلامت محور تلویزیون به آن پاسخ میدهد. ۲ سال در جستوجوی مجوز مسعود صابری که چند سال پیش هم در برنامه تلویزیونی اکسیر همراه با فرزاد حسنی یک برنامه آموزشی در حوزه پزشکی اجرا کرده، معتقد است که برنامه های حوزه سلامت و پزشکی در تلویزیون از فقر جدی محتوا رنج میبرند. صابری گفت: پس از گذشت چند سال از برنامه اکسیر به این فکر کردم که میتوانیم با استفاده از آن تجربه یک برنامه آموزشی پزشکی تولید کنیم که به ایده آل هایم نزدیکتر باشد و بتواند در حین انتقال مفاهیم آموزشی آنقدر جذابیت داشته باشد که مخاطب را تا پایان برنامه با خود نگه دارد؛ مشکلی که برنامه فعلی با آن روبهرو هستند. مسعود صابری که با هدف پر کردن این خلا، رئالیتی شوی پزشکی با موضوعات مبتلابه جامعه تولید کرده که پس از ۲ سال سرگردانی در جستوجوی یک مجوز پخش دو قسمت از آن با نام «دکتر مسعود» در شبکه نمایش خانگی پخش شد و اکنون در تدارک تولید فصل اول آن هستند. شکل گیری کاراکتر «دکتر مسعود» دکتر مسعود صابری درپاسخ به این سؤال که اساس شکل گیری ایده شو تلویزیونی پزشکی «دکتر مسعود» از کجا آمده، گفت: برای پاسخ به این سؤال باید به تاریخ اتفاقات بازگردیم. البته من از سالهای قبل دوست داشتم برنامهای آموزشی در حوزه پزشکی تهیه کنم که جذابیت داشته باشد و مردم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. کارهایی هم کردیم اما آنطور که میخواستم از آب درنیامد. او افزود: اکسیر تجربه خوبی بود و بااینکه ساعت پخشش بسیار بد بود، مخاطب خودش را داشت. تجربه اکسیر و برخی حضورهای تلویزیونی دیگرم تجربه خوبی بود که بتوانم ایده نهایی را جذابتر کنم که درنهایت شد «دکتر مسعود».
به گفته مسعود صابری این ایده اوایل سال ۱۳۹۹ به اجرا نزدیک شد: قبل از آذر سال ۱۳۹۹ تا پایان همان سال تلاش کردیم مباحثی همچون چگونگی کاراکتر یک اجرا کننده شوی تلویزیونی در حوزه پزشکی، استایل مو و ریش و صورت، نوع لباس پوشیدن، چگونگی صحبت کردن، نوع عینک و خلاصه جزئیترین موارد مثل نوع نگاه به دوربین و ... را بهطور مشخص تعیین کنیم و الباقی ویژگیهایی موردنظر برای دکتر مسعود را نهایی کنیم و بالاخره ساخت استودیو از اواخر سال ۱۳۹۹ شروع شد و در تیرماه سال ۱۴۰۰ به پایان رسید.
اهمیت جزئیات فنی دکتر مسعود صابری درباره ویژگی های فنی یک برنامه تلویزیونی جذاب در حوزه پزشکی گفت: یک برنامه باید از نظر نور و تصویر و صدا و کلاً دکور بسیار فاخر باشد و بخش سناریو هم مرتباً چکشکاری شود. او افزود: بعضاً خودمان چالشهایی هم در این حوزه داشتیم و کار آنطور که میخواستم بینقص از آب درنمیآمد. برای همین بعدها در گروه نویسندگان و ژورنالیست هایمان با وسواس بیشتر تغییراتی دادیم که برنامه ازنظر سناریو پیشرفت کند تا بتواند مخاطب را نگه دارد. صابری ادامه داد: تولید برنامه های آموزشی به ویژه در حوزه پزشکی بسیار متفاوت از شوهای سرگرمی است و اگر تمامی ظرافتها رعایت نشود مخاطب خسته میشود و آن را رها میکند. ماجرای مجوز و پخش در روبیکا مسعود صابری با اشاره به اینکه همین دشواریها در طول تولید برنامه «دکتر مسعود» هم وجود داشته و باعث جدایی کارگردان هنری از تیم شده گفت: ساخت برنامهٔ پزشکی فکر خوبی بود اما هیچوقت نتوانستیم تمام عوامل را با سختگیریهای کارگردان هنری (فؤاد صفاریانپور) هماهنگ کنیم و همین شد که او از تیم جدا شد تا اینکه بل از شب یلدای گذشته در دیداری با فؤاد متوجه شدم که روبیکا به داستان برنامهٔ ما علاقه نشان داده و توانایی دریافت مجوز پخش آن هم دارد! وی افزود: در همان دیدار کارگردان چند دقیقهای از صحبتهای من را فیلمبرداری کرد تا بتوانیم در میان برنامه قبلی بگنجانیم و به نوعی آپدیت کنیم که درنهایت دو قسمت آن پخش شد. ماجرای ممنوع التصویری دکتر مسعود صابری گفت: هیچ وقت به پخش تلویزیونی برنامه فکر نکردم چون فکر میکنم از حدود سال ۱۳۹۷ به بعد من در رادیو و تلویزیون، ممنوعالتصویر و ممنوعالصدا شدم. البته هیچگاه این موضوع را بهطور رسمی به من اعلام نکردند ولی با توجه به برخی رفتارها به این مسئله پی بردم. برای مثال به برنامهای دعوت میشدم اما در روز ضبط برنامه، تلفنی به من اطلاع میدادند که نمیتوانم در برنامهٔ تلویزیونی زنده حضور داشته باشم.اعتبارم را از مردم میگیرم نه کس دیگری صابری درباره دلیل این نوع برخوردها افزود: از علت اصلی این برخوردها بیاطلاع هستم. اما گمان میکنم رویکرد مسئولان به این شکل باشد که حضور فردی در برنامههای صداوسیما برای او شبیه به تبلیغات عمل میکند. البته نباید منکر این شد که رسانهٔ ملی باوجود تمام انتقاداتی که به نوع عملکردش وارد است همچنان در برخی حوزهها باعث اعتبار افرادی میشود که در برنامههای آن مقابل دوربین قرار میگیرند. او افزود: حتی امروزه باوجود کاهش شدید تعداد مخاطبان صداوسیما هنوز هم افرادی هستند که پای ثابت برنامههای تلویزیونی باشند. بههرحال شاید بر اساس دکترین مسئولان صداوسیما عدم شایستگی من تشخیص داده شده باشد .این اتفاق بارها برای افراد مختلف ازجمله مجریهای تلویزیونی تکرار شده است. دکتر مسعود صابری ادامه داد: البته که تلاش من برای مردم بوده و هنوز هم مخاطب خودم را دارم و مردم هستند که باید در مورد حذف من تصمیم بگیرند نه جای دیگری چون اساساً من اعتبار و محبوبیتم را از مردم گرفتم نه کس دیگری. حتی میتوانم بگویم به نوعی از اینکه که در تلویزیون رسمی ممنوعالتصویر ناراحت نیستم چون در شرایط امروز این یعنی من در کنار مردم بوده و از جنس مردم هستم. او گفت: البته از سویی هم متأسفم چون بهترین و کاربردیترین جا برای نشر آموزش عمومی پزشکی به مردم همین تلویزیونی هست که ظاهرا حضور من در آن ممنوع است.
دوران مجوز ندادن به سر آمده مسعود صابری با ابراز تأسف از این نحوه برخورد رسانه ملی گفت: تأسف من به خاطر عدم پخش برنامه خودم نیست، به خاطر عدم پخش برنامههایی از این دست است که موضوع پزشکی دارند و مخاطب مستقیم آن مردم هستند. ایکاش بهجای روبیکا، صداوسیما برای پخش چنین برنامههایی پیشقدم میشد. برنامههایی که هدف آنها آموزش عمومی به مردم بود و بهیقین بهترین مکان برای پخش چنین برنامهای، تلویزیون و رسانهٔ ملی کشور است. صابری افزود: بههرحال وقتی در تلویزیون ممانعت میشود، ساترا پیشقدم خواهد شد و حتی در صورت ممانعت ساترا، بهراحتی میتوان برنامه را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد. به مدد شبکههای اجتماعی دیگر دوران مجوز ندادن به سرآمده. به اعتقاد من اگر یک برنامه از طریق آموزشهای مختلف قادر باشد حتی جان یک نفر را نجات دهد و یا به بهبود یک نفر کمک کند، رسالت و وظیفهٔ خود را انجام داده است و اگر مدیران به این مسئله فکر میکردند شاید داستان جور دیگری پیش میرفت. مردی برای همه فصول بودن الزاما بد نیست مسعود صابری در واکنش به این موضوع که چون هم جراح است هم خواننده هم نویسنده و حالا هم مجری؛ عدهای با نگاه انتقادی و عدهای هم از سر علاقهمندی عنوان «مردی برای همه فصول» را به او دادهاند، گفت: از کسانی که از سر علاقهمندی این لطف را دارند ممنونم و به آن دستهای که انتقاد دارند هم احترام میگذارم. صابری ادامه داد: بالاخره قرار نیست سلیقه همه یکجور باشد؛ آنهم در حوزه هنر. قرار نیست که ایجاد یک فضای چندصدایی فقط در حد شعار و حرف باقی بماند؛ آنهم زمانی که خودمان مطالبه گر چنین شرایطی هستیم. البته به نظرم مردی برای همه فصلها بودن نهتنها الزاماً بد نیست که میتواند خوب هم باشد. مردم را به حال خودشان بگذاریم؛ برایشان تصمیم نگیریم به گفته صابری تعدد کاراکتر متر و معیار دقیقی برای قضاوت یک فرد نیست و باید نحوه اجرا در جایگاههای مختلف معیار قرار بگیرد. مسعود صابری ادامه داد: درکل معتقدم اینجور مواقع متر و معیار استقبال مردم است. باید بگذاریم خود مردم تعیین کنند که برخوردشان با مسعود صابری جراح، خواننده، مجری و ... چطور باشد. مردم ما باهوش هستند و وقتی کسی گندهگویی کند یا ادعایی بیش از توانش داشته باشد، با بایکوت کردن بهخوبی او را به حاشیه میرانند؛ کما اینکه تاکنون چه در حوزه هنر چه درسیاست و فرهنگ بارها شاهد این رفتار جمعی بودهایم. پس بهترین راه این است که مردم را به حال خودشان بگذاریم، برایشان تصمیم نگیریم و شرایطی ایجاد کنیم که خودشان انتخاب کنند. آنچه برای من از هر چیزی مهمتر است اینه که دوست دارم مردم بدانند که دانستن حق آنهاست و من برای دانستن مردم و آموزش پزشکی در کشور در طول ٤ سال گذشته نهایت تلاشم را انجام دادم.