به گزارش نجواخبر، سال ۱۴۰۳ با عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده است این به معنای آن است که سطح مشارکت مردم در اقتصاد باید افزایش یابد.این موضوع از سالها پیش مورد توجه اقتصاد دانان بوده است.
به زعم آنها تا زمانی که مسیر مشارکت مردم در فضای اقتصادی کشور هموار نشود روند توسعه اقتصادی به درستی شکل نخواهد گرفت.در چنین شرایطی یکی از موانعی که در برابر افزایش مشارکت مردم در اقتصاد وجود دارد حضور پرتعداد شرکت های دولتی است. این شرکتها صرف نظر از تعداد و زمینه های فعالیت شان، نحوه فعالیتشان به گونهای است که امکان حضور بخش خصوصی را به کمترین حد میرساند.
آن طورکه اقتصاد دانان میگوینددرحال حاضربیش از ۸۰ درصد اقتصاد ایران در اختیار همین شرکت های دولتی و شبه دولتی است و این موضوع باعث شده تا در ماده ۵ برنامه هفتم توسعه که در فرایند تصویب در مجلس است نیز الزامات سخت گیرانهای برای واگذاری این شرکتها و همین طور شرکت های شبه دولتی در نظر گرفته شود.در چنین شرایطی و با توجه به الزامات در نظر گرفته شده در برنامه هفتم توسعه ظرف چند روز گذشته برنامه های تازهای برای عرضه سهام شرکت های دولتی در بورس اعلام شده است.
عرضه شرکت های دولتی در بورس
آن طور که معاون سازمان خصوصی سازی اعلام کرده قرار است در سال جاری سهام ۱۰ شرکت دولتی از طریق بورس واگذار شود که نام یک پالایشگاه بزرگ نیز در میان آنها وجود دارد.
میثم پیله فروش در این باره میگوید:طبق برنامه ریزی انجام شده در سال جاری سهام ۱۰ شرکت دولتی از طریق بورس واگذار خواهند شد. مهمترین شرکت قابل واگذاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که دولت ۱۷ درصد سهام آن را در اختیار دارد.
او درادامه توضیح میدهد: هواپیمایی کیش، فولاد آلیاژی اسفراین و آلومینای جاجرم هم در دستور واگذاری قرار دارند. برخی شرکتها مانند هواپیمایی کیش و فولاد اسفراین ۱۰۰ درصد دولتی است اما در پالایشگاه ستاره خلیج فارس ۱۷ درصد سهام دولتی است که عمده این شرکتها از طریق بورس واگذار میشوند.
پیله فروش تاکید میکند: امکان واگذاری شرکتهای دولتی از طریق شرکتهای توسعه عمران شهرستانی وجود دارد. مردم هر شهرستان اگر متقاضی باشند از نظر دولت منعی ندارد.
به دنبال اعلام برنامه های سازمان خصوصی سازی روز گذشته معاون وزیر کار نیز از واگذاری ۴۷ شرکت متعلق به این وزارتخانه در بورس خبر داد و گفت: ۱۰۳ شرکت درحوزه های مختلف زیر نظر این وزارتخانه هستند و از مجموع کل شرکت های تابعه وزارت کار۶۱ شرکت پتروشیمی هستند.
علیرضا عسگریان معاون وزیرکار با بیان اینکه ورود شرکتها به بازار سرمایه باعث شفافیت در صورتهای مالی و عرضه کالاها میشود توضیح میدهد: از این تعداد ۴۷ شرکت بورسی نیستند که قرار است با برنامهریزیهای صورت گرفته وارد بازار سرمایه شوند.