به گزارش نجواخبر، سعید جلیلی امروز دوشنبه ۱۱ تیرماه در دومین روز تبلیغات مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ در تالار خلیج فارس محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در نشست با فعالین اقتصاد دیجیتال کشور حضور یافت.
جلیلی در این دیدار اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه جایگاه ویژهای برای فناوری اطلاعات درنظر گرفته شده است و دولت باید فناوری اطلاعات را از سهم ۷.۹ درصدی به ۱۵ درصد در ۵ سال آینده برساند.
وی با اشاره به شعار «یک جهان فرصت، یک ایران جهش؛ هر ایرانی یک نقش پرشکوه»، افزود: دولت باید بتواند بستری را ایجاد کند که هر کسی نقش خودش را به بهترین شکل ایفا کند و منظور ما از دولت نقشآفرین این است البته مقاومتهایی میشود و یک جاده هموار وجود ندارد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در هشت سال رشد کشور منفی و صفر شد و به متوسط هفت دهم درصد رسید. جبران این عقبماندگی باید با رشد جهشگونه صورت گیرد.
یک جهان فرصت در عرصه اقتصاد دیجیتال و فضای مجازی
جلیلی تصریح کرد: وقتی از یک جهان فرصت سخن میگوییم حتماً یکی از آنها فرصت اقتصاد دیجیتال و فضای مجازی است و باید از این فرصتها استفاده حداکثری کرد؛ تا این فرصت خود را در بخشهای مختلف از جمله اقتصاد، تجارت، صنعت حتی فرهنگ و آموزش پرورش نیز خود را نشان دهد و دولت در این میان باید نقش حکمرانی داشته باشد زیرا در میان آحاد مردم ظرفیتهایی که وجود دارد و اینها فرصتی برای دولت محسوب میشود.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم بهرهوری را افزایش دهیم، بخش خصوصی اولویت دارد چون بیشتر به مدیریت و فناوری و سرمایه و نیروی انسانی توجه دارد. بخش خصوصی خودش هزینه میکند و به همه اینها بیشتر توجه دارد. اصل بر این است که همه بتوانند از اینترنت استفاده کنند
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اصل بر استفاده حداکثری از فرصت اینترنت است. جاده همیشه باید باز باشد. اما یک روزی هم شاید برف باشد و بگویند آهسته حرکت کنید.
جلیلی یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ به دهها دانشگاه رفتم و هر جلسه سه چهار ساعت طول کشید. اگر دولت میخواهد تنظیم گری را داشته باشد مشورت دولت با اصناف باید اقدامی پیشینی باشد. اگر میخواهد مقررهای بگذارد اول نظر صنف را بپرسد و نظر خودش را هم تبیین کند. تنظیم گری دولت نباید مانع کار باشد.
وی در بخشی از اظهارات خود به مقوله تخصیص ارز اشاره کرد و در این باره افزود: بین تأمین و تخصیص ارز فاصلهای است که در بسیاری جاها غیر ضرور است. به عنوان نمونه برای تأمین زیرساخت و یا تجهیزات ثبت سفارشی صورت میگیرد و قرار است که ارز تخصیص یابد و ممکن است پس از آن در بانک مرکزی ۳ تا ۴ ماه طول بکشد از سوی دیگر وقتی مطمئن هستید که ارز به شما تخصیص داده خواهد شد از بازار آزاد ارز را تهیه میکنید؛ این درحالیست که اگر این موضوع اولویت دارد باید ارز به آن تخصیص داده شود تا به بازار شوک وارد نکند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: در این راستا، وزارت صمت، بانک مرکزی و در برخی موارد وزارت بهداشت یا وزارت کشاورزی بسته به نوع کالاها باید در زمینه تخصیص ارز ورود پیدا کنند. این مسئله از فردای انتخابات انجام میشود.
جلیلی درباره صدور مجوزها گفت: اگر قرار است آییننامهای نوشته شود این را شما پیشنهاد بدهید و پیشگام شوید. در برنامه هفتم توسعه دولت باید ۴۵ برنامه اقتصادی بنویسد. بخشها نسبت به تحولات مقاومت میکنند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اقتصاد دیجیتال یک بعد راهبردی دارد. آمریکاییها در بحث هوش مصنوعی دنبال این هستند که بقیه کشورها را محدود کنند. هوش مصنوعی یک بخشی از اقتصاد دیجیتال است و همه آن نیست. ما در نقطه عطف فناوریها مثل رادیو و تلویزیون غایب بودیم اما اکنون در بزنگاه تاریخی دیگر غایب نیستیم.
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رأس ساعت ۸ صبح روز جمعه هشتم تیرماه در ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه اخذ رأی در سراسر ایران برگزار شد که از این تعداد ۳۴ هزار و ۵۲۲ شعبه شهری، ۲۴ هزار و ۱۱۸ شعبه روستایی، ۴۳ هزار و ۴۲۵ شعبه ثابت و ۱۵ هزار و ۲۱۵ شعبه سیار بود همچنین ۳۴۴ شعبه اخذ رأی در نقاط مختلف جهان برای انتخاب نهمین رئیسجمهور در سفارتخانهها و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها در نظر گرفته شده بود.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، «مسعود پزشکیان» ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱ رأی و «سعید جلیلی» با ۹ میلیون ۴۷۳ هزار ۲۹۸ رأی داشتند که با توجه به اینکه هیچ یک از نامزدها در مرحله اول موفق به کسب اکثریت مطلق آراء نشدند، انتخابات به دور دوم میرود.
بر اساس ماده ۶۷ قانون انتخابات ریاست جمهوری، فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از زمان اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ رأی مرحله دوم ادامه خواهد یافت.
این مسئله در قانون اساسی پیش بینی شده و در اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است که: «رئیسجمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود، ولی هر گاه در دور نخست هیچیک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رأی گرفته میشود.» طبق این اصل رئیسجمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود.
مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه ۱۵ تیر برگزار میشود.