به گزارش نجواخبر، طی روزهای اخیر و بعد از انتشار جزییات وام 91.5همتی بانکها به کارمندان خود و انتشار خبرهای مربوط به وام "عشقی" بورسیها حجم انتقادات به تسهیلات بانکها و بورس افزایش یافته است.
ارائه تسهیلات میلیاردی ارزانقیمت آنهم بدون سختگیریهای رایج به کارمندان بانکها و بورس موجب شده است مردم این سؤال را بهکرّات بپرسند که چرا بانکها موقع وام دادن به جوانان پیچیدهترین شرایط وثایق را میخواهند و با سنگاندازیهای متعدد حاضر به پرداخت وام ازدواج نمیشوند؛ اما بهراحتی به خودشان وام کلان با سود کم میدهند؟
گلایه و ناراحتی بهحق مردم اینجاست که بانکها هنگام عمل به وظایف خود در خصوص پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزند، مسکن و... نهایت سختگیری را میکنند و در نهایت بعد از هفتخوان پیچیده با تأخیر چندماهه در موارد محدودی حاضر به پرداخت وام میشوند و در سایر موارد متقاضی مشمول دریافت وام نمیشود!
این موضوع فقط در وام ازدواج صدق نمیکند بلکه شاید بتوان گفت که اتفاقاً وام ازدواج یکی از سادهترین وامهایی است که بانکها مجبورند به حداقلها رضایت بدهند! ولی در حوزه وام فرزند، ودیعه مسکن و... اگر گذرتان به بانکها و شعب بیفتد تازه متوجه میشوید که برای دریافت وام چه مدارک و وثایقی لازم بوده است که از آن بیخبر بودهاید.
با این حال اما در شرایطی که مردم و جوانان برای دریافت وام بانکی باید چندماه در رفتوآمد شعب باشند، کارمندان سازمان بورس و بانکها تنها بهخاطر نوع شغلشان لایق دریافت وام چندصدمیلیونی و بعضاً میلیاردی با سود کم میشوند.
وام 91.5همتی بانکها به کارمندانشان موجب شد فرزین رئیسکل بانک مرکزی برای ارئه توضیحات راهی مجلس شورای اسلامی شود؛ وام 10میلیاردی بورسیها که به وام عشقی شهرت یافت نیز موجب استعفای رئیس سازمان بورس شد، البته طبق اعلام سخنگوی دولت، مقرر شد کلیهٔ افراد اعم از رئیس و اعضای هیئت مدیره، وام دریافتی را پس بدهند.
مجید عشقی روز شنبه، استعفای کتبی خود را به شورایعالی بورس فرستاد و در نهایت این شورا با تشکیل جلسهای فوقالعاده با این استعفا موافقت کرد تا دوره مدیریت 3ساله عشقی بر مسند ریاست سازمان بورس نهچندان خوش به پایان برسد.
حواشی این روزهای وام میلیاردی و قرضالحسنهای که بهادعای عشقی در شورایعالی بورس تصویب شده بود و به هیئت مدیره و کارمندان سازمان بورس تعلق میگرفت، در تسریع استعفای رئیس سازمان بورس چندان بیتأثیر نبوده است، از طرفی حواشی این وام میلیاردی قرضالحسنه آنقدر بالا گرفت که حتی برخی از مقامات دولت سابق نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند.
با این حال اما سؤالی که این روزها مطرح میشود این است؛ چرا بانک مرکزی لیست وام کارمندان خود را منتشر نکرده است؟ مجلسیها میگویند: منظور قانون از انتشار فهرست وام کارمندان نظام بانکی بوده است که شامل بانک مرکزی هم میشود. محمدرضا فرزین سال قبل و همزمان با حواشی وام کارمندان بانکها گفته بود که وام کارمندان بانک مرکزی هم منتشر میشود.