به گزارش نجوا خبر، سازمان حفاظت محیط زیست رتبهبندی باغ وحشها را بر اساس شاخصهایی در دستور کار قرار داد. این طرح در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ کلید خورد و شاخصهای ارزیابی این رتبهبندیها تدوین شد سپس عملیاتی شد.
هدف سازمان حفاظت محیط زیست از انجام این کار بررسی نحوه مدیریت باغ وحشها اعلام شد علاوه بر آن این سازمان تصمیم گرفت از باغ وحشهایی که وضعیت بهتری دارد حمایت کند تا به کار خود ادامه دهند و باغ وحشهایی که ضعیف هستند را یا حذف کند یا آنها را به سمت ارتقای وضعیت خود سوق دهد. به گفته غلامرضا ابدالی -مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست- این سازمان به باغ وحشهای غیراستاندارد برای رفع مشکلات خود مهلت میدهد اما اگر پس از پایان این فرصت زمانی همچنان عملکرد آنها ایراد داشته باشد، با مراکزبرخورد میشود.
محمد کرمی درباره رتبهبندی باغ وحشهای استان تهران اظهارکرد: ما سال گذشته باغ وحشهای استان تهران را بر اساس شاخصهای سازمان حفاظت محیط زیست رتبهبندی کردیم که حدود ۷۰ شاخص بود و نتیجه را به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کردیم.
وی به ذکر نمونههایی از شاخصهای رتبهبندی باغ وحشها گفت: صاحبان باغ وحشها لازم است شماره پروانه را روی تابلوی سر در باغ وحش بزنند اما برخی این کار را نکرده بودند علاوه بر آن اقدامات آموزش و فرهنگی این مرکز از جزو شاخصهاست.
کرمی درباره وضعیت پسماند باغ وحشهای استان تهران اظهار کرد: مشکل چندانی در این زمینه ندارند چون پسماند خاصی ندارند و فقط برای شست و شو است و وجود چاه جاذب کافی است.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی محیط زیست استان تهران درباره باغهای وحش و مراکز نگهداری از حیات وحش استان تهران گفت: باغ وحش ارم، تعدادی مراکز نگهداری حیات وحش که بیشتر زیر نظر شهرداریها هستند و باغ پرندگان در استان تهران فعالیت میکنند.
وی درباره وضعیت باغ وحشهای استان تهران بر اساس شاخصهای رتبهبندی اظهارکرد: وضعیت بد نبود. به عنوان نمونه شرایط باغ وحش ارم خوب بود این مرکز در سال ۶۹ تأسیس شده و تلاش کرده است خود را بهروز کند البته این کار هم نیازمند صرف زمان است و هم هزینه.
کرمی در پایان گفت: محل جدید باغ پرندگان براساس استاندارد روز ایجاد شده است و در کشور ما نمونه مشابهی ندارد.