به گزارش نجوا خبر، گیاه زنجبیل Zingiber Officinale در قاره آسیا بعنوان ممتاز ترین گیاه برای درمان بسیاری از بیماریها شناخته شده است.
در چین، پس از کشف این که در آب و بصورت مایع کاربرد دارد از آن برای درست کردن معجون های دارویی استفاده میکردند.
خواص درمانی زنجبیل
پیشگیری از سرطان روده:
در ترکیب گیاه زنجبیل مادهای به نام zingiberen وجود دارد که علاوه بر ایجاد طعم و مزه خوب در غذا، از رشد سلول های سرطانی در روده بزرگ پیشگیری میکند. از این رو درمانگران طب سنتی هند مصرف این ادویه را در تهیه غذاهای رژیم روزانه به مخاطبان خود توصیه و تجویز میکنند.
پیشگیری از سرما خوردگی:
درمانگران طب سنتی چین برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی شربتی خانگی و بسیار موثر را تجویز میکنند. این شربت که از ترکیب زنجبیل و چند ماده طبیعی دیگر به دست میآید، خواص درمانی قابل ملاحظهای در درمان سرماخوردگی و تسکین دردهای ناشی از آن دارد.
کنترل تهوع در دوران بارداری:
استفاده از زنجبیل برای درمان تهوع و استفراغ ناشی از دوران بارداری بسیار موثر است اما همواره در این زمینه تاکید شده که خانم های باردار از مصرف خودسرانه این گیاه دارویی در ایام بارداری پرهیز کنند.
برای درمان التهاب مجاری تنفسی
مصرف برگ های زنجبیل در تسکین التهاب و تورم گلو و مجاری تنفسی بسیار موثر است. برای این منظور درمانگران توصیه میکنند در زمان ابتلا به سرماخوردگی چند برگ از گیاه زنجبیل را در دهان بگذارید و آهسته بجوید یا عصاره به دست آمده از جوشانده برگ های زنجبیل را غرغره کرده و از خواص آن برای درمان التهابها وتسکین دردهای گلو استفاده کنید.
درمان اسپاسم های عضلانی با تونیک زنجبیل
تونیک زنجبیل نیز یکی دیگر از فرآورده های این گیاه دارویی است که برای از بین بردن اسپاسمها و گرفتگی عضلات از سوی درمانگران طب مکمل و جایگزین توصیه میشود.
ضد میکروب برای جلوگیری از مشکلات دندان
آنتی بیوتیکها نقش مهمی در کنترل فعالیت عفونت در بدن ایفا میکنند. داروی گیاهی درست شده از عسل و زنجبیل به عنوان ضد میکروبی موثر استفاده میشود.
تقویت سیستم ایمنی
ترکیب زنجبیل و عسل نه تنها خوشمزه است بلکه به عنوان نوشیدنی روزانه مصرف میشود. همچنین برای سلامتی به ویژه در تقویت سیستم ایمنی مفید است. ترکیب عسل و زنجبیل میتواند تولید گلبول های سفید را افزایش دهد که در واقع باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود.
زنجبیل برای چه افرادی ممنوع است؟
خانم های باردار و خانمهایی که به نوزادان خود شیر میدهند، باید از مصرف خودسرانه این گیاه در این دوران پرهیز کنند. مصرف زنجبیل در این دوران تأثیراتی را در ساختار بدن و تولید شیر میاندازد و ممکن است موجب تغییر مزه و بوی شیر مادر و ممانعت نوزاد از مصرف آن شود.