در این جلسه که معاونتهای بهرهبرداری، سرمایههای انسانی، طرح و توسعه، مدیر ارشد تولید، مدیران بهرهبرداری، مدیران و رؤسای سایر نواحی، کارشناسان و تکنسینهای ایمنی و بهداشت حرفهای حضور داشتند، موضوع موردنظر در دستور جلسه موردبحث، بررسی و تبادلنظر قرار گرفت.
صرف زمان برای بهبود و ایمنسازی شرایط محیط کار و صیانت از سرمایههای انسانی در سازمان یکی از ارزشمندترین اقدامات است
به گزارش خبرنگار فولاد، در این جلسه، غلامرضا سلیمی، معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه، ضمن قدردانی از گزارشهای ارائهشده بر اهمیت زمان و خلق ارزش در زمینه ایمنی و بهداشت حرفهای تأکید کرد و در همین زمینه گفت: صرف زمان برای بهبود و ایمنسازی شرایط محیط کار و صیانت از سرمایههای انسانی در سازمان یکی از ارزشمندترین اقدامات است. همچنین برگزاری اثرگذار کمیتههای حفاظت فنی و بهداشتکار در تمامی سطوح سازمان یکی دیگر از مصادیق خلق ارزش در این زمینه است.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم درسآموزی از حوادث پیشین، به اشتراکگذاری تجربیات و فایلهای حوادث اخیر با سایر همکاران و افرادِ درگیر در عملیات خط تولید را اقدامی سودمند در انتقال دانش و پیشگیری از تکرار حوادث دانست.
معاون بهرهبرداری اقدامات صورتگرفته در زمینه تست و راهاندازی خط تولید پس از تعمیرات طولانیمدت (PSSR) را با توجه به حوادث سالهای گذشته و آنالیز حادثه جک اسپیندل، بسیار مفید ارزیابی و ابراز امیدواری کرد این فعالیتها و همچنین تشکیل کارگروههای تخصصی و آنالیز ریشهای حوادث در بهبود شرایط محیط کار و کاهش حوادث کارگاهی تأثیرگذار باشد.
اراده مدیران در پیادهسازی موازین ایمنی
سلیمی تأکید کرد: مسئولیت اجرای این اقدامات باید بر عهده سرپرستان، رؤسا و مدیران باشد و آنها هستند که باید بیشتر از سایر کارکنان همواره دغدغه ایمنی داشته و با حضور مؤثر در محل فعالیتها، الگوی مناسبی برای کارکنان خط تولید و تعمیرات باشند. باید توجه داشته باشیم که بروز حوادث در اثر کمرنگ شدن حضور لایههای نظارتی در زمان اجرای فعالیتها خواهد بود؛ بنابراین اراده مدیران در پیادهسازی موازین ایمنی بسیار تأثیرگذارتر از دیگر لایههای سازمان است.
وی همچنین به جایگاه فعلی سازمان در انجمن جهانی تولیدکنندگان فولاد (World Steel) اشاره کرد و موفقیت شرکت در دستیابی به نتایج مطلوب ایمنی را مرهون تلاشهای دستهجمعی تمامی کارکنان در لایههای مختلف سازمان دانست.
معاون بهرهبرداری در ادامه به اهمیت برگزاری جلسات سهدقیقهای جهت مرور دستورالعملها، اطلاع از وضعیت روحی و روانی کارکنان، حضور در محل فعالیتها و ارزیابی خطرات محیط کار تأکید کرد و مکانیزه کردن فعالیتها و افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات را از راههای پیشگیری از حوادث برشمرد.
وی در ادامه بر اهمیت استفاده از سیستم قفل و برچسبگذاری (LOTO) و آموزشهای مؤثر برای شناسایی خطرات و ارزیابی ریسکها تأکید کرد.
سلیمی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به نزدیک شدن به فصل سرد سال بر رعایت توصیههای ایمنی در فصل سرما، کاهش ریسک مسمومیت با گاز و استفاده از تجهیزات گرمایشی ایمن تأکید کرد.
«تعهد مدیریت و فرهنگ رهبری در سازمان» رمز موفقیت شرکت در دستیابی به نتایج مطلوب ایمنی
در ادامه این جلسه جواد کیانی، رئیس ایمنی، بهداشت حرفهای و آتشنشانی شرکت فولاد مبارکه، نیز در گزارشی به عملکرد ایمنی شرکت در ماه گذشته پرداخت و ضمن اشاره به جایگاه شرکت در بین انجمن جهانی تولیدکنندگان فولاد، رمز موفقیت شرکت در دستیابی به نتایج مطلوب ایمنی را تعهد مدیریت و فرهنگ رهبری در سازمان دانست.