به گزارش خبرنگار نجوا خبر، از همین ابتدا کلام خود را با حدیثی از حضرت امام علی (ع) عجین میکنیم که فرمودهاند: «من بیم آن دارم که نابخردان و نابکاران زمام امور این ملت را به دست آرند...» و در ادامه این سؤال را عنوان میکنیم که شرایط مدیریتیِ صدا و سیمایِ وطن عزیزمان که با خون شهدا (علیهم السلام) حیثیت خود را نگهداری کرده و خواهد کرد، نسبت به این حدیث که به مثابه ترازویی برای سنجش عدالت تبیین میگردد، چگونه وضعیتی است؟
اما اینبار موضوع چیست؟ اینبار کدامین نابخردی، دلِ مردمانِ وطنمان را رنجاند و شبی را که قرار بود استعارهای از پایانِ درازایِ سیاهی و آغازِ طلوعِ روشنی روز باشد، آنچنان به کام همه تلخ کرد که گویی شبِ یلدایمان قرار است بیپایان و تا فصول متوالی همچنان غرق در تاریکی و به قول امام علی(ع) نابخردی و نابکاری باقی بماند؟
جان مطلب اینکه در برنامهای با عنوان «یلدای مادرانه» که از قضا هیچ سنخیتی با شادی یلدا و محبت مادرانهی مادرانمان نداشت، بغض گلوی مادری را ترکاندند که قلم و زبان از نوشتنش خجل و از بیانش الکن است. این برنامهی مُرده که به صورت زنده از شبکهی سه سیما پخش میشد، هر چند نکاتی قابل تحسین هم داشت؛ اما در یک کج سلیقگی و ندانمانگاری محض، کام میلیونها ایرانی را تلخ کرد.
در بخشی از این برنامه که اهالی ورزش و همچنین مادر مرحوم مهرداد میناوند، فوتبالیست فراموش نشدنی کشور حضور داشتند، ضمن پخش آهنگی از مهرداد میناوند که برای مادرش به یادگار جا گذاشته بود، قلب این مادر داغ دیده را برای بار چندم شکستند تا شاید اینگونه بتوانند از میزان تأثیرگذاری رسانهی به اصطلاح ملی پردهبرداری کنند.
باید از مسئولان مربوطه که در رأس آن رئیس صدا و سیما و همچنین رئیس شبکه سه قرار دارد سؤال کنیم که با چه هدفی چنین تصمیم فاقد وجاهت انسانی - اخلاقی را اتخاذ کردید؟ بدون شک تهیه کننده و شخص مجری و همچنین کارگردان هم باید در ردیف جوابگویی قرار بگیرند و در قبال چنین امر نسنجیدهای پاسخ بدهند.
بدون تردید، صرفاً ابراز یک عذرخواهی که در همان برنامه هم اتفاق افتاد، نمیتواند دل این مادر داغدیده و هزاران مادر داغدیدهی دیگر را آرام کند. گویی برخی مسئولان هنوز نمیدانند چه موقع زمان شادی است و چه موقع زمان گریه است.
خلاصه، در آن شب و در آن برنامه، تنها چیزی که به چشم نیامد، حب مادرانه بود! ضمن چنان مصیبتی که از خود به نمایش گذاشتید، آیا چیزی غیر از تلخ شدن کام مردم و از دست دادن اندک مخاطبانی که در اختیار داشتید، نتیجهی دیگری هم گرفتید؟
گلایه از گرایش مردم به برنامههای ماهوارهای میکنید؟ دلیلش را در تصمیمات همین صدا و سیمایی باید دید که بهسان خروس بیمحل، در هر زمان و مکانی ابراز وجود میکند. بسیاری از مردم به دنبال محتوای متنوع، جذاب و باکیفیت هستند، اما صدا و سیما با ارائه برنامههای تکراری و کمکیفیت نتوانسته نیازهای مخاطبان را برآورده کند. به همین دلیل، مخاطبان به دنبال محتوای بهتر از طریق ماهوارهها و رسانههای جایگزین میروند. اگر صدا و سیما به ارائه برنامههای جذابتر و باکیفیتتر توجه کند و تنوع بیشتری در محتوای خود ایجاد کند، میتواند مخاطبان بیشتری را جذب کرده و مانع گرایش آنان به سمت برنامههای ماهوارهای شود.
بدون شک برنامهی تلخ «یلدای مادرانه» در حافظهی تاریخی بسیاری از مادران باقی خواهد ماند. مادرانی که در این شب میتوانستند - حتی به طور موقت - دردهای خود را کنار بگذارند و لبخندی هر چند تصنعی بر لبانشان جاری کنند، شاید سفرهی شب یلدایشان را جمع کرده باشند و همچون بسیاری از شبهای دیگر در کنج تنهایی خود فرو رفتهاند. بسیاری از مردم بدون تردید، هیچ شب یلدای دیگری را به دلیل حضور نابخردانه و تصمیم نسنجیده، سال بعد مهمان چنین برنامهای نخواهند بود.
بدون شک اگر مسئولان کشور بخصوص در صدا و سیما عملکرد مناسبی داشته باشند، هیچگاه مخاطب ایرانی چشمان بغضکردهاش را به سمت کانال یک مشت اجنبی نخواهد چرخاند.
پایان کلام امام علی (ع) نیز بسیار حایز اهمیت است: .... مال خدا را دست به دست گردانند و بندگان او را بردگان خود گیرند و با صالحان به دشمنی برخیزند و فاسقان را حزب خود قرار دهند.