کد خبر : 331699 تاریخ : ۱۴۰۳ جمعه ۲۸ دي - 14:06
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در اختتامیه جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران مطرح کرد: لزوم تشكیل كنسرسیوم‌های انرژی و ورود بخش خصوصی به تأمین گاز سید رسول خلیفه‌سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در اختتامیه ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: ۲۱ قرارداد و تفاهم‌نامه در جشنواره امسال ۷۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی داشت.

به گزارش نجوا خبر، سید رسول خلیفه‌سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این آیین اظهار کرد: در حدود ۱۳۰ دلار در هر تُن وابستگی ارزی فولاد بود و امروز این رقم به حدود ۴۰ دلار در هر تُن رسیده است.
وی با اشاره به تهدید ناترازی انرژی گفت: این تهدید باید مورد توجه قرار گیرد و برای آن چاره‌اندیشی شود. امیدوارم مسئولان کشور به این باور برسند که تهدید ناترازی انرژی برای صنعت و کشاورزی در صورت ورود خود صنایع برطرف خواهد شد.
خلیفه‌سلطانی همچنین به رویکرد جشنواره و نمایشگاه امسال در زمینه آب، انرژی و محیط‌زیست اشاره کرد و افزود: خواستیم نشان دهیم که فولاد مصرف‌کننده آب نیست و تنها 0.18 آب مصرفی در کشور به فولاد اختصاص دارد.
وی ادامه داد: زنجیره فولاد و صنایع معدنی درصدد تأمین آب برای کویر مرکزی ایران به میزان حدود یک میلیارد مترمکعب و معادل حوضه آبریز زاینده‌رود هستند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از پیگیری راه‌اندازی میادین کوچک گازی در چهار سال گذشته خبر داد و گفت: فولاد ۵ درصد گاز کشور را مصرف می‌کند؛ اما درصدد توسعه استخراج گاز هستیم و ما می‌توانیم دو برابر نیاز خود به گاز را تأمین کنیم.
وی همچنین بر لزوم واگذاری ۳۰ درصد تأمین گاز کشور به بخش خصوصی تأکید کرد و افزود: باید کنسرسیوم‌های انرژی در کشور شکل بگیرد. انتظار ما این است که در فضای تهدید موجود، به سمت تأمین انرژی خیز برداریم.
خلیفه‌سلطانی در خصوص برگزاری جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: همواره به‌صورت ساختارمند پیش رفته‌ایم و انجمن تولیدکنندگان فولاد و ایمیدرو این موضوع را دنبال کرده‌اند.
وی از آغاز کار سامانه کارلینک در این جشنواره خبر داد و افزود: امروز این سامانه به‌عنوان سامانه جامع کسب‌وکار صنعت کشور شناخته می‌شود. ما در این سامانه ۱۷۰ هزار متریال‌کد مشترک با فولادی‌ها پیدا کردیم و هرکدام از این کالاها کاتالوگ دارند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران همچنین به امکان صادرات فولاد به اوراسیا اشاره کرد و گفت: ما امکان صادرات فولاد به اوراسیا را نداریم؛ اما امکان ارائه خدمات مهندسی را داریم. ما برای صادرات توسعه تکنولوژی و ساخت داخل خیز برداشته‌ایم.
وی در پایان به موفقیت‌های جشنواره اشاره کرد و گفت: ۲۱ قرارداد و تفاهم‌نامه در جشنواره امسال ۷۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی داشت و ۱۲۸ شرکت در نمایشگاه حضور داشتند که نیمی از این شرکت‌ها دانش‌بنیان هستند.