به گزارش نجوا خبر، دادههای آماری نشان میدهد در زمستان سال گذشته، در یک بازه زمانی ۳ تا ۴ ماهه، صنایع فولادی کشور حدود ۱.۵ میلیارد دلار از کمبود گاز در کشور خسارت دیدند. در سال جاری، به دلیل وخامت بیشتر بحران انرژی، این زیان انباشته به مراتب بیشتر خواهد بود.
در مورد ناترازی برق نیز، زیانهای وارده غیرقابل انکار است؛ محدودیتهای برقی باعث شده است که تولید ۸ ماهه فولاد میانی کشور حدود یک میلیون تن کاهش پیدا کند. ارزش این کاهش تولید، خیلی خوشبینانه بیش از ۴۵۰ میلیون دلار برآورد شده است.
در روزهای پایانی آذر امسال، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت «قطع برق موجب منجر به خسارت ۴ میلیارد دلاری صنعت فولاد شده و سایر صنایع مثل مانند شرکت های پتروشیمی نیز در اثر قطع برق، دچار ضرر و زیان شدهاند. فرض شود سالانه ۳۰ درصد صنایع به دلیل قطع انرژی گاز و برق، تعطیل شوند. آن وقت چه بلایی بر سر تولید ناخالص داخلی، اقتصاد و اشتغال خواهد آمد».
مدتهاست که این ناترازیها ضررهای میلیارد دلاری به صنایع فولادی و به طریق اولی به تولید ناخالص ملی وارد میآورند اما مسئله اینجاست که این مشکلات زمستان هر سال با شدت و حدت بیشتر تکرار میشود. اما آیا دولت جدید برنامهای مشخص و معطوف به نتیجه برای حل بحران انرژی فولادسازان دارد؟ پاسخ این سؤال را باید در عملکرد دولت دید.
کارشناسان، راهکارهایی مانند ایجاد بستر توسعه سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در راستای تأمین زیرساختهای انرژی و حمایتهای مالی لازم از صنایع در زمینه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر را پیشنهاد میدهند اما ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر و تأمین زیرساختهای انرژی به شیوهای قابل قبول، نیاز به برنامهریزی، تأمین اعتبار و اهتمام جدی دارد. آیا در یک سال پیش رو، اتفاق مثبتی میافتد و تا قبل از زمستان آینده بخشی از این برنامههای کارشناسانه به اجرا درمیآید؟ باید چشم به راه بمانیم و ببینیم.....