کد خبر : 375764 تاریخ : 1404 شنبه 18 مرداد - 10:55
بازار چشم انتظار است/ طلا گران می‌شود؟ بازار چشم به تحولات مرتبط با مکانیسم ماشه دوخته و گمانه‌زنی‌ها از احتمال اثرگذاری آن بر نرخ دلار و طلا بالا گرفته است.

به گزارش نجواخبر، در شرایطی که روز پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ بازار طلا تحت تأثیر افزایش نرخ دلار و رشد بهای جهانی اونس با نوسان صعودی همراه بود، برخی تحلیل‌ها از سناریویی خبر می‌دهند که در صورت تحقق، می‌تواند جهت‌گیری بازار طلا را به‌طور قابل توجهی دگرگون کند: احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه.

روز گذشته هر گرم طلا ۱۸ عیار به محدوده ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید. طلا ۲۴ عیار نیز بالاتر از سطح ۱۰ میلیون تومان معامله شد و در همین حال، قیمت مثقال طلا به نزدیکی کانال ۳۳ میلیون تومان صعود کرد. این افزایش‌ قیمت‌ها عمدتاً تحت تأثیر رشد ۵۰۰ تومانی نرخ دلار و صعود ۱۰ دلاری بهای اونس جهانی بود.

با این حال آنچه بازار را در روزها و هفته‌های آینده می‌تواند با شوکی جدید مواجه کند، تحولات سیاسی و احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه است؛ سازوکاری که در صورت اجرا، می‌تواند منجر به بازگشت تحریم‌های پیشین و تشدید فشارهای اقتصادی شود.

در صورت فعال شدن این مکانیسم، انتظارات تورمی در بازار داخلی افزایش خواهد یافت. در این حالت بازار ارز نخستین مقصد واکنش‌های هیجانی خواهد بود و نرخ دلار آزاد ممکن است با پرش ناگهانی مواجه شود. بازار طلا نیز از این نوسانات بی‌نصیب نخواهد ماند و احتمال ثبت رکوردهای جدید برای انواع طلا وجود دارد.
مدیران خودرو میان مطلب

بر اساس داده‌های موجود، رکورد طلا ۱۸ عیار تا این لحظه ۸ میلیون و ۲۸۱ هزار تومان، طلا ۲۴ عیار ۱۱ میلیون و ۴۱ هزار تومان و مثقال طلا ۳۵ میلیون و ۸۷۴ هزار تومان بوده است. اگر نرخ دلار در اثر تحولات سیاسی به سمت سقف‌های جدید حرکت کند، طلا می‌تواند بار دیگر به این سطوح نزدیک شده و حتی آن‌ها را پشت سر بگذارد.

با این حال اگر واکنش‌ها به صورت کنترل‌شده باشد و سیاست‌گذار ارزی بتواند با مداخلات هدفمند از التهاب بازار جلوگیری کند، ممکن است افزایش قیمت طلا در محدوده‌ای مدیریت‌شده باقی بماند و جهش‌های قبلی تکرار نشود.

در مجموع در شرایطی که بازارها در حالت انتظار قرار دارد، فعال شدن مکانیسم ماشه می‌تواند به عنوان یک «کاتالیزور تورمی» عمل کند و قیمت طلا را به سطح جدیدی وارد کند. اما همه‌چیز به نحوه واکنش فعالان اقتصادی، بازار ارز و سیاست‌گذاران بستگی خواهد داشت.