کد خبر : 378007 تاریخ : 1404 يکشنبه 9 آذر - 10:57
پلنگ ایرانی در الموت قزوین دیده شد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: یک قلاده پلنگ ایرانی، توسط دوستداران محیط زیست در منطقه رودبار الموت شرقی مشاهده و ثبت تصویر شد.

به گزارش نجواخبر، سیداسدالله هاشمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: مشاهده و ثبت یک قلاده پلنگ ایرانی در منطقه رودبار الموت شرقی قزوین، حاصل تلاش‌های مستمر در حوزه حفاظت مشارکتی و تعمیق فرهنگ‌سازی و آموزش جوامع محلی است.

او افزود: تاکید اصلی ما توسعه و تسریع ۲ محور کلیدی مشارکت مردمی و آموزش همه‌جانبه است که بایستی مورد توجه ویژه قرار بگیرد، چرا که مردم حافظان اصلی محیط زیست هستند و هر ثبت موفق، مهر تأییدی بر اثربخشی این استراتژی است.

هاشمی تصریح کرد: اطمینان می‌دهیم که با تکیه بر آموزش قاطعانه و مشارکت مردمی، حفاظت محیط زیست در استان تقویت خواهد شد.

این مقام مسئول یادآور شد: این مشاهده، تداوم موفقیت‌های تاریخی در مستندسازی حضور این گونه ارزشمند در استان است، چرا که پس از اولین ثبت تصویری پلنگ در استان قزوین که به سال ۸۸ بازمی‌گردد، تصاویر متعددی از گونه ارزشمند پلنگ ایرانی در مناطق کوهستانی شمال استان، به خصوص مناطق تحت مدیریت در بخش‌های روبار الموت شرقی، الموت غربی و طارم سفلی، گواه سلامت اکوسیستم‌های کوهستانی منطقه است.

گفتنی است، بخش رودبار الموت شرقی با بیش از ۱۳ هزار جمعیت از بخش‌های شمالی شهرستان قزوین بوده و فاصله مرکز بخش تا قزوین ۷۰ کیلومتر است.