کد خبر : 392348 تاریخ : 1405 سه‌شنبه 14 مهر - 10:24
افزایش جزئی قیمت نفت در سایه ریسک‌های خاورمیانه قیمت نفت در سایه افزایش تنش‌ها در خاورمیانه با 27 سنت افزایش به 100 دلار و 59 سنت رسید.

به گزارش نجواخبر و به‌نقل از رویترز؛ قیمت نفت امروز، سه‌شنبه، اندکی افزایش یافت؛ نگرانی‌های امنیتی در خاورمیانه همچنان موجب حفظ صرف ریسک ژئوپولیتیکی در بازار شده است، این در حالی است که تداوم صادرات نفت منطقه و تصمیم گروه 7 برای آزادسازی ذخایر اضطراری، نگرانی‌ها درباره عرضه را کاهش داده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت با 27 سنت معادل 0.3 درصد افزایش به 100.59 دلار رسید. نفت خام وست‌تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 30 سنت معادل 0.3 درصد افزایش، 89.73 دلار در هر بشکه معامله شد.

پریانکا ساچدوا، رئیس بخش تحلیل بازار در شرکت فیلیپ نوا، گفت: «داده‌های مربوط به حمل‌ونقل دریایی نشان می‌دهد صادرات نفت منطقه در چند روز از اواخر سپتامبر حتی از سطوح پیش از جنگ نیز فراتر رفته است.»

وی افزود: «مسیرهای جایگزین و برخی تغییرات لجستیکی به تولیدکنندگان اجازه داده‌اند با وجود اختلالات در اطراف تنگه هرمز، همچنان نفت خود را به بازار برسانند.»

تداوم حملات به نفتکش‌ها در تنگه هرمز

ساچدوا تأکید کرد: «با این حال، هنوز نمی‌توان گفت عرضه نفت به‌طورکامل به شرایط عادی بازگشته است. در روزهای اخیر حملات جدیدی به نفتکش‌ها در اطراف تنگه هرمز رخ داده و تعداد این حوادث افزایش یافته است.»

به‌گفته وی؛ اگرچه جریان نفت همچنان ادامه دارد، اما هزینه حمل‌ونقل، بیمه، تغییر مسیر و ریسک‌های امنیتی انتقال نفت همچنان بالاست.

آزادسازی 100میلیون بشکه از ذخایر اضطراری گروه7

کشورهای عضو گروه7 روز جمعه توافق کردند 100 میلیون بشکه گازوئیل و نفت خام از ذخایر اضطراری خود آزاد کنند، این کشورها همچنین متعهد شدند از اعمال محدودیت بر صادرات انرژی خودداری کنند.

درگیری عربستان و حوثی‌ها؛ تهدیدی برای عرضه نفت

درگیری میان عربستان سعودی و نیروهای انصارالله همچنان نگرانی‌ها درباره احتمال اختلال در عرضه نفت از سوی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت منطقه را افزایش داده است؛ به‌ویژه آنکه مذاکرات آمریکا و ایران همچنان در بن‌بست قرار دارد.

نیروهای دولتی یمن که از حمایت عربستان برخوردارند، روز دوشنبه در یک پیشروی سریع تلاش کردند سواحل اطراف تنگه باب‌المندب را تا شهر مخا بازپس بگیرند، در واکنش، انصارالله اعلام کرد که مواضع مهمی را در عربستان سعودی، از جمله یک پالایشگاه شرکت آرامکو در رابغ، هدف قرار داده‌اند.

رکوردشکنی هزینه حمل نفت از خلیج فارس به آسیا

ویک دهر، تحلیلگر بانک کامن‌ولث استرالیا، گفت: پایین بودن سطح ذخایر نفت باعث شده است فعالان بازار همچنان نسبت به تداوم قیمت‌های پایین نفت اطمینان نداشته باشند.

وی اضافه کرد: نرخ حمل‌ونقل نفت از خلیج فارس به آسیا نیز به رکوردهای جدیدی رسیده است؛ موضوعی که نشان‌دهنده تنگنای موجود در بازار حمل‌ونقل دریایی و آسیب‌پذیری زنجیره تأمین نفت در برابر اختلالات است.