کد خبر : 47209 تاریخ : ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين - 11:23
احتمال وقوع آتش سوزی در فضاهای سبز تهران بارش های نسبتا مطلوب در ماه های پایانی سال گذشته باعث افزایش رشد گیاهان چند ماهه در مناطق طبیعی اطراف تهران شده است و این امر می تواند احتمال وقوع آتش سوزی در عرصه های طبیعی در تهران و اطراف شهر تهران را افزایش دهد.

به گزارش نجوا خبر، سالانه بخش‌هایی از مراتع و جنگل‌ها در کشور در آتش می‌سوزد. با گرم شدن هوا بخصوص با فرا رسیدن فصل تابستان و افزایش دما و خشک شدن پوشش گیاهی این شرایط تشدید می‌شود.

این آتش سوزی‌ها خسارات زیادی را به محیط زیست و مردم وارد می‌کند چرا که ذخایر گیاهی و جانوری و میکروارگانیسم‌ها در این مناطق از بین می‌رود و همچنین نبود پوشش گیاهی و درختان در این مناطق باعث ایجاد سیل در هنگام بارندگی‌ها می‌شود.
بارش های نسبتا مطلوب در ماه های پایانی سال گذشته باعث افزایش رشد گیاهان چند ماهه در مناطق طبیعی اطراف تهران شده است و این امر می‌تواند احتمال وقوع آتش سوزی در عرصه های طبیعی در تهران و اطراف شهر تهران را افزایش دهد.

در این باره جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران گفت: با توجه به وضعیت مناسب بارندگی‌ها در پاییز و زمستان سال گذشته در استان تهران و رویش خوب علفزارها و گیاهان چند ماهه در اراضی طبیعی اطراف تهران احتمال افزایش آتش سوزی‌ها در مراتع اطراف تهران وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه عامل بخش قابل توجهی از این آتش سوزی‌ها انسانی است، بیان کرد: وقتی وارد روزهای گرم سال می‌شویم احتمال وقوع آتش سوزی در این مناطق افزایش می‌یابد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران ادامه داد: در برخی موارد نیز این آتش سوزی‌ها در زمین های کشاورزی اطراف تهران انجام می‌گیرد که اغلب آنها توسط کشاورزان و با هدف پاکسازی سریع زمین و تبدیل به کود شدن علوفه های سوخته شده انجام می‌گیرد.

ملکی بیان کرد: رها کردن اشیای گرد و محدب که می‌تواند نور خورشید را متمرکز کند نیز از جمله عوامل ایجاد آتش سوزی است که عمدتا از جانب برخی از گردشگران و کوهنوردان در طبیعت رها می‌شود.

وی گفت: در برخی از موارد در آتش سوزیهایی که در کوه‌ها اتفاق می‌افتد بارها خودروها و همکاران ما دچار آسیب شدند و برای کنترل آتش سوزی در پاره‌ای از موارد از نیروهای مردمی و انجمن های مردم نهاد کمک گرفته شده است.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران اضافه کرد: در برخی موارد نیز این زمین‌ها مالکان شخصی یا دولتی دارد و نمی‌توان بدون هماهنگی وارد آن شد و هر گونه آتش سوزی احتمالی را مدیریت کرد.

ملکی تاکید کرد: معمولا این اتفاقات در بوستانهایی مانند سرخه حصار و چیتگر اتفاق نمی‌افتد اما در مناطقی مثل کوه های اطراف زندان اوین یا بین بزرگراه‌ها در داخل شهر تهران این مسئله باید بهتر مدیریت شود.

وی افزود: علاوه بر وظایفی که نهادهای مدیریت شهری بر عهده دارند، شهروندان نیز در قبال این مسئله وظایفی دارند که باید هر گونه آتش سوزی را سریعا به ارگان‌های مربوطه از جمله آتش‌نشانی گزارش دهند و یا از احتمال وقوع چنین اتفاقاتی با رعایت مسائل پیشگیرانه جلوگیری کنند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با اشاره به دوره زمانی این اتفاقات در محدوده شهر تهران، عنوان کرد: پیک این اتفاق معمولا از اواخر اردیبهشت ماه تا اواسط مرداد ماه است و علت آن عمدتا گرمای شدید هوا در این بازه زمانی است.

وی در پاسخ به این سؤال که چه مقدار از این آتش سوزی‌ها می‌تواند عواقب فعالیت های معتادان متجاهر باشد؟ بیان داشت: مردم باید چشم بینای محیط زیست شهری و طبیعی خود باشند و حتی اگر فردی با بی احتیاطی و به صورت غیرعمدی می‌تواند باعث ایجاد آتش سوزی شود، در صورت امکان این مسئله را تذکر بدهند و یا در صورت وقوع سریعا اقدام به گزارش آتش سوزی بکنند.

برای کاهش آسیب های ناشی از حریق های طبیعت باید چه نکاتی را رعایت کرد؟

از روشن کردن آتش در علفزارها و بوته زارهای خشک و کنار درختان بویژه در زمان وزش باد خودداری شود/شهروندان برای روشن کردن آتش از منقل های فلزی استفاده کنند/مردم بطری و ظروف شیشه‌ای داخل طبیعت نیندازند

عد از استفاده از آتش، حتماً آن را با آب کامل خاموش کنید/علوفه‌ها و بوته های خشک را کنار زده و اطراف را از وجود این مواد قابل اشتعال پاکسازی کنید/طبیعت متعلق به همه ماست

از شکستن شاخه های درختان برای روشن کردن آتش خودداری شود/ ذغال های زیرین آتش حتما خاموش شود/طبیعت، زباله دانی ما نیست/شهروندان حتماً زباله های تولیدی خود را جمع آوری کرده و با خود از طبیعت خارج کنند

بعضی افراد گمان می‌کنند که آتش سوزی در طبیعت و سوختن مقداری علوفه هرز خسارتی ندارد /آتش سوزی در طبیعت احتمال افزایش مرگ و میر حیوانات و یا کوچ دسته جمعی آنها را افزایش می‌دهد/ از طبیعت لذت ببریم اما مراقب باشیم که به آن آسیبی وارد نکنیم/هر از گاهی حیواناتی در داخل شهرها و مناطق مسکونی مشاهده می‌شود/انسان‌ها محیط زندگی حیوانات را ناامن کرده و آنان را آواره می‌کنند

در انتها باید بگوییم طبیعت جزو سرمایه های کشور ماست و آسیب زدن به طبیعت، آسیب وارد کردن به خود ماست. بعضی افراد گمان می‌کنند که آتش سوزی در طبیعت و سوختن مقداری علوفه هرز خسارتی ندارد که این باوری بسیار اشتباه است. دود حاصل از سوختن این مواد، محیط زیست ما را آلوده کرده و هوا را ناپاک می‌کند.

پرستو بختیاری