کد خبر : 87398 تاریخ : ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ ارديبهشت - 11:13
۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی از خرداد امسال بیمه می‌شوند مدیریت کل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه ۷۵۰ هزار کارگر ساختمانی را تحت پوشش قرار دارند گفت : امسال آمادگی داریم ۵۰۰ هزار نفر را از خرداد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دهیم .

به گزارش نجوا خبر، بشیر عمرانی مدیریت کل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی در برنامه صبح و گفت‌وگو درباره بیمه کارگران ساختمانی گفت‌وگو کرد .

سؤال: ما درباره بیمه کارگران ساختمانی وقتی در خبر‌ها جست‌وجو میکنیم میرسیم به آخرین موضوع ما حدود آذرماه ۱۴۰۱ که تأمین منابع بیمه کارگران ساختمانی به تصویب رسید. با تغییراتی که صورت گرفت یک سری موافقان و مخالفان در این حوزه صف کشی‌هایی داشتند که عدد کمتر بود، عدد بیشتر بود و یک سری از نمایندگان اعتقاد داشتند که عدد، عدد مناسبی است، اما بخش کارگری مدیریت بخش کارگری اعتقاد داشتند که خیر این اتفاق نیفتاده و عدد، عددی بسیار پایین است. آقای دکتر موضوع کارگران با تاکیداتی که همه در هفته کارگر داشتند در بهبود معیشت کارگران، بحث بیمه‌هایی که مشمول حال کارگران میشود الان ما را رساند به موضوع کارگران ساختمانی، بفرمائید که با کش و قوس‌هایی که صورت گرفت اوضاع و احوال تأمین مالی بیمه کارگران ساختمانی الان رضایت بخش است یا خیر؟
عمرانی: ابتدا هفته کارگر و روز کارگر را خدمت تمامی کارگران زحمتکش و دلسوز کشور تبریک عرض کنم و آرزوی سلامتی داشته باشم برای این گروه از زحمت کشان کشورمان، در خصوص بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، استحضار دارید که ۷۵۰ هزار کارگر ساختمانی را تحت پوشش داریم در سازمان تأمین اجتماعی و بحث تأمین منابع مالی آن همیشه برای ما چالش بوده است. ما الان بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان کسری منابع داریم و با توجه به این مسئله از سال گذشته بحث‌هایی برای تغییر ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی مطرح بوده، چون می‌دانید که آنچه که بحث منابع این قسمت در نظر گرفته شده ۷ درصد از محل سهم بیمه شده یا کارگر است و ۲۰ درصد سهم کارفرمایی است که معمولا در این قسمت ما مشکل داریم و این سهم واقعاً کفاف هزینه‌های این قشر از کارگران را نمی‌دهد.
سؤال: مقدمه‌ای که عرض کردم و ارجاع دادم به آذرماه و حتما شما بهتر از بنده به خاطر دارید که این عدد، عدد تأمین منابع لازم برای بیمه کارگران ساختمانی بود، ۱۵ هزار میلیارد تومان و ۱۴ هزار میلیارد تومان و این که برای حق بیمه از ۱ تا ۱۴ درصد تبدیل شد به یک تا چهار درصد، موضع سازمان تأمین اجتماعی در این خصوص را میخواستم بدانم. چون نمایندگان مجلس اعتقاد داشتند که منابع تأمین شده، اتفاقاً بیشتر هم منابع تأمین شده است الان اگر تأمین شده از آذر تا الان چه گذشته و چه گزارشی می‌توانیم به کارگران بدهیم؟
عمرانی: مبلغی که در نظر گرفته شده بخشی از منابع مالی مورد نظر برای موضوع را میتواند پوشش دهد. در بحث اصلاح ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی، این درصد‌هایی که تعیین شده برای مناطق شهری و روستایی که چهار درصد و یک درصد است، قانون گذار بر اساس مطالعات جامعی که انجام داده و قوانین قبلی که در این زمینه حاکم بوده و آن بحث‌های پارامتر‌های مختلف دیگر این که مناطق مختلف شهری از نظر هزینه‌ها در چه وضعیتی قرار دارند، مناطق روستایی چه تفاوت‌هایی می‌توانند داشته باشند که به جز در بند الف قانون اصلاحی اشاره شده و تبصره‌هایی هم برای موارد خاص خودش دارد یعنی قانون‌گذار با یک نگاه جامعه دیده است از این سمت منابع ما بخشی اش دارد از این قضیه تأمین می‌شود و ما مجری این قانون هستیم مجلس محترم بر اساس مطالعات و بررسی‌های که انجام شده
سؤال: می‌دانید که الزاماً نمی‌تواند این موضوع تمام و کمال یا وحی منزل تلقی شود، چون شما و همکارانتان بهتر با وضعیت کارگر روبه‌رو هستید یعنی نظر مشورتی شما از بار فنی بسیار بالایی می‌تواند برخوردار باشد اگر این مأموریت را اجرا کنید. چقدر سازمان تأمین اجتماعی در این حوزه می‌تواند حامی کارگران باشد با نظرات تخصصی که دارد در پس دهه‌ها تجربه مدیریت امر کارگران؟
عمرانی: سازمان تأمین اجتماعی دغدغه بیمه کردن تمام قشر‌هایی که می‌تواند تحت پوشش قرار دهد را دارد یعنی وظیفه سازمان تأمین اجتماعی را ایجاب می‌کند. بخش کارگران ساختمانی که به شکل خاص داریم به آن نگاه می‌کنیم تا الان ۷۵۰ هزار کارگر فعال داریم و امسال هم براساس دستوری که مدیر عامل محترم سازمان تأمین اجتماعی آقای دکتر موسوی برای ما ابلاغ کردند و رسانه‌ای هم شده، چون آقای دکتر عنایت ویژه‌ای به بخش کارگران ساختمانی داشتند و دارند در سال گذشته ما مرتب در جلسات مأموریت داشتیم که بتوانیم پوشش بیشتری را داشته باشیم، امسال پیش‌بینی کردیم که ۵۰۰ هزار نفر را که در انتظار پوشش بیمه‌ای هستند آمادگی داریم که انشاالله از خردادماه امسال پذیرش آن‌ها را شروع کنیم، طبق این اصلاحیه ماده ۵ سه دستگاه موظف هستند که آیین‌نامه اجرایی این قانون را تا ۲۴ اردیبهشت تدوین کنند که خوشبختانه این ۳ دستگاه در همین مدت بعد از عید جلسات متعدد کارشناسی را برگزار کردند که این سه دستگاه که در قانون ذکر شده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی که در کنار هم یک بستر بسیار مناسبی را برای پوشش ۵۰۰ هزار نفری که برای امسال پیش‌بینی کردیم را آماده می‌کنند و خوشبختانه کار قشنگی که دارد صورت می‌گیرد این سه دستگاه کنار هم که قرار میگیرند یک دولت الکترونیک کوچک در جهت حل مشکلات پذیرش کارگران ساختمانی را ایجاد می‌کنند. این سه دستگاه و زیرمجموعه هایشان تکالیفی را پذیرفته‌اند که با استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی که باهم دارند و با استفاده از سامانه‌های الکترونیکی بتوانند این قضیه را تسریع ببخشند و کیفیت امر جذب این گروه از هموطنان ما را با کیفیت مناسب‌تر و بهتری انشاالله ساماندهی کنند.
سؤال: امیدواریم نهایتاً تشکیل دستگاه‌ها، نرم‌افزار‌ها، بستر‌ها و دولت‌های الکترونیک موازی و غیرموازی یک دیوان‌سالاری جدید را به وجود نیاورد و تبدیل شود به یک حرکت چابک برای رفع مشکلات معیشتی، بیمه‌ای و همه مشکلاتی که در حوزه کارگری وجود دارد.