سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه زمینه برای توافق وجود دارد، گفت: طرف آمریکایی نیاز به تصمیم سیاسی دارد و باید هزینههای بازگشت به توافق را پرداخت کند.
به گزارش نجواخبر، ناصر کنعانی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی صبح امروز (چهارشنبه) در نشست خبری با بیان اینکه در این روزهای پرکار دیپلماتیک الحمدالله همه در کنار وزارت خارجه، ریاست جمهوری و دولت برای پوشش خوب رسانهای تحولات بودند، گفت: پس از چندین هفته ترافیک دیپلماتیک در تهران به واسطه حضور مقامات کشورهای همسایه، منطقه و جهان، ایران میزبان یک نشست بسیار سازنده و روزی درخشان برای دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران بود.
تهران به پایتخت دیپلماسی تبدیل شده است
وی با اشاره به اینکه تهران به پایتخت دیپلماسی و ائتلاف علیه تروریسم و مقابله با یکجانبه گرایی و نظامی گری تبدیل شده است، افزود: دیپلماسی هوشمند، با نشاط و عملگرای ایران در ماههای گذشته همه توان و ظرفیت خود را برای تثبیت ثبات و امنیت در منطقه و تعمیق دوستی بین کشورهای همسایه و مسلمان به کار گرفته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: ایران در مسائل منطقهای یک وزنه تعادل است که نقش تعیین کنندهای در معادلات از جمله تثبیت ثبات و امنیت در سوریه دارد. در بحران اوکراین، تهران محل رجوع و مشورت است.
کنعانی با بیان اینکه صاحبان منطقه به نسخه پیچیهای سودجویانه قدرتهای فرامنطقهای نیازی ندارند، تاکید کرد: منطقه ما بیش از آنکه نیازمند ائتلافهای ساختگی و پوشالی و سامانههای پدافند ناکارآمد با هزینههای گزاف از جیب ملتهای منطقه باشد به سامانه دوستی و مکانیسم امنیت جمعی منطقهای نیاز دارد. منطقه غرب آسیا و خلیج فارس خانه همه ما و ملتها و کشورهای منطقه است.
جهش چشمگیری در مناسبات ایران و ترکیه فراهم میشود
وی در پاسخ به سؤالی در توضیح برنامه جامع بلند مدت بین ایران و ترکیه، گفت: سفر آقای اردوغان به تهران بسیار مهم بود. سابقه این برنامه به ۳۰ آبان ماه سال گذشته و در جریان سفر وزیر امور خارجه ترکیه به تهران برمیگردد که پیشنهاد وزیر امور خارجه به طرف مقابل مبنی بر اینکه ما برای جهتدهی به همکاریهای بلند مدت دو کشور و توسعه مناسبات همهجانبه نیاز داریم، ارائه شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: پیشنویس این صنعت در اوایل تیرماه و در جریان سفر «امیرعبداللهیان» به ترکیه به آنها ارائه و درباره پیش نویس سند نیز مذاکره شد و نهایی شد و خوشبختانه در روز گذشته در جریان این سفر به امضای مقامات دو کشور رسید.
کنعانی تصریح کرد: این سند به طور جامع در خصوص برنامه همکاری بلند مدت دو کشور است که میتواند روابط دو کشور را در چارچوب سیاست همسایگی، مدیریت و برنامهریزی کند و فعالیتها را به طور مشترک بر مبنای منافع و مصالح دو کشور هدایت و جهتدهی کند.
وی افزود: این سند به توسعه مناسبات در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری حقوقی و قضائی، انرژی، آب، محیط زیست و مبارزه با جرایم فرامرزی پرداخته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این سند جهش جهش چشمگیری را در مناسبات دوجانبه ایران و ترکیه فراهم خواهد کرد.پ
زمینه برای توافق خوب وجود دارد
کنعانی در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین روند مذاکرات برای رفع تحریمها، گفت: حقیقت امر این است که برخلاف ادعای طرف آمریکایی در خصوص ناکام بودن و نافرجام بودن مذاکرات دوحه، واقعیت امر این است که مذاکرات دوحه مذاکرات خوبی بود و راه را برای ادامه مذاکرات و گفتوگوها باز گذاشته است و اطراف پیگیر موضوع برای آمادهسازی ادامه مذاکرات در دوره بعدی هستند.
وی افزود: طرف ایرانی با حُسن نیت و جدیت از مذاکرات حمایت میکند. زمینه برای توافق وجود دارد. معتقدم مشکل اصلی در این توافق وجود ندارد؛ طرف آمریکایی نیاز به تصمیم سیاسی دارد و باید تصمیم خود را اتخاذ کند و باید هزینههای بازگشت به توافق را پرداخت کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: دولت آمریکا نمیتواند تصمیم سیاسی مستقل در این رابطه بگیرد و گمان میکنیم اگر دولت آمریکا در این موضوع از دریچه منافع ملی آمریکا و نه از دریچه رژیم غاصب صهیونیستی به موضوع نگاه کند به نظر ما زمینه برای توافق در آینده نزدیک وجود دارد.
کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران نیازمند تضمین جدی واضح و راستیآزمایی برای تأمین منافع اقتصادی خود ناشی از توافق هستهای است.