سفری از چک تا فرانسه/ شاهکارهای «میلان کوندرا» در تبعید

سفری از چک تا فرانسه/ شاهکارهای «میلان کوندرا» در تبعید
کوندرا خود را نویسنده‌ای فرانسوی می‌دانست و پس از نوشتن جاودانگی به زبان چکی در دهه ۱۹۹۰ (میلادی) کوشش و دقت می‌کرد تا واسطه مترجم را حذف کند و مستقیماً به فرانسه بنویسد

به گزارش نجوا خبر، میلان کوندرا (۱ آوریل ۱۹۲۹ – ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۳) نویسنده اهل جمهوری چک بود که در سال ۱۹۷۵ به فرانسه تبعید شد و در سال ۱۹۸۱ به تابعیت آن کشور درآمد.

او خود را نویسنده‌ای فرانسوی می‌دانست و پس از نوشتن جاودانگی به زبان چکی در دهه ۱۹۹۰ (میلادی) کوشش و دقت می‌کرد تا واسطه مترجم را حذف کند و مستقیماً به فرانسه بنویسد. یکی از آثار معروف کوندرا «بار هستی» است.
پیش از انقلاب مخملی در چکسلواکی ۱۹۸۹، حکومت کمونیستی کتاب‌های وی را در چک ممنوع کرد. اما در نهایت، تابعیت چک میلان کوندرا پس ۴۰ سال به او بازگردانده شد.

او کمتر با رسانه‌ها گفت‌وگو می‌کرد. میلان کوندرا چندین بار نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات بوده‌است.
خانوادهٔ میلان کوندِرا از طبقهٔ اجتماعی متوسط و با فرهنگ بالایی بودند. پدرش، لودویک کوندرا، نوازنده پیانو و شاگرد لئوش یاناچک بود و بین سال‌های ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۱ ریاست آکادمی موسیقی برنو را برعهده داشت. علاقه کوندرا به موسیقی در بسیاری از آثار او به‌ویژه رمان شوخی پیداست.
میلان شعرگویی را از ۱۴ سالگی آغاز کرد و در ۱۸ سالگی پس از شکست آلمان نازی در جنگ جهانی دوم در ۱۹۴۷ به اتحادیه جوانان حزب کمونیست چکسلواکی پیوست.
کوندرا آثاری همچون شوخی، جاودانگی، آهستگی، هویت، جهالت، مهمانی خداحافظی، زندگی جای دیگریست و... را در کارنامه خود دارد.
میلان کوندرا در ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۳، در سن ۹۴ سالگی در پاریس درگذشت.

پریسا بختیاری

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/119242

نوشته‌های مشابه

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.