قیمت دام زنده در آستانه تاسوعا و عاشورا/ نوسانات بازار گوشت کنترل شده است؟

قیمت دام زنده در آستانه تاسوعا و عاشورا/ نوسانات بازار گوشت کنترل شده است؟
بسیاری از دست اندرکاران بازار گوشت اذعان می‌کنند که با توجه به ورود یکباره تقاضا برای خرید دام، قیمت گوشت با نوساناتی در بازار روبرو شد که افزایش عرضه گوشت های وارداتی از التهاب بازار جلوگیری می‌کند.

به گزارش نجواخبر، همه ساله در آستانه ایام‌ تاسوعا و عاشورای حسینی، قیمت دام زنده بدلیل ازدیاد تقاضا با نوساناتی روبه‌رو می‌شود که امسال هم از این ماجرا مستثنی نیست. هرچند بسیاری از فعالان بازار اذعان می‌کنند که ورود یکباره تقاضا برای خرید علت اصلی این التهابات است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت گوشت از اواخر سال گذشته بدلیل کمبود عرضه دام با نوساناتی روبه‌رو بود که بسیاری از دست اندرکاران صنعت و مسئولان وعده داده بودند که با افزایش عرضه دام از اواخر اسفند و اوایل فروردین قیمت‌ها فروکش می‌کند که تا حدودی این امر محقق شد، اما بدلیل عدم جذب در بازار داخل و بی توجهی مسئولان به امر خرید تضمینی و حمایت از دامدار، بخشی از دام تولیدی به آن سوی مرزها قاچاق شد که این امر در التهاب بازار بی تأثیر نیست.

براساس آمار اعلامی روزانه ۴ تا ۵ هزار رأس دام سبک به مقصد عمان و مقادیری دام سنگین به عراق قاچاق می‌شود که این عوامل زمینه را برای برهم زدن نظم بازار و افزایش قیمت در بازار فراهم کرده است.

حال با تدابیر وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش عرضه گوشت وارداتی انتظار می‌رود که نوسانات بازار دام و گوشت در ایام محرم به حداقل خود برسد چراکه هیئت های مذهبی از این طریق اقدام به تأمین مایحتاج مورد نیاز خود می‌کنند.

افزایش یکباره تقاضا برای خرید دام عامل اصلی نوسان بازار

افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: اکنون متوسط قیمت هر کیلو بره نر ۵۰ کیلویی ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان است.

به گفته او، در ایام و مناسبت های مختلف که تقاضا به یکباره وارد بازار می‌شود، بدیهی است که قیمت دستخوش نوساناتی می‌شود. این‌موضوع تنها مختص بازار دام یا گوشت نیست و در تمامی کالاها رخ می‌دهد.

صدردادرس ادامه داد: در فروردین و اردیبهشت شرایط خوبی در بازار دام زنده داشتیم که متأسفانه به رغم هشدارهای مکرر، مسئولان توجهی نکردند و این امر منجر به کاهش جمعیت دامی شده است.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه نیازی به واردات دام زنده یا گوشت قرمز نداریم، گفت: با وجود کاهش جمعیت دامی، با اعمال مدیریت صحیح می‌توان از واردات بی نیاز شد. این درحالی است که در شرایط کنونی تمام برنامه ریزی‌ها بر مبنای واردات انجام می‌شود که این امر به تولید و اشتغال ضربه می‌زند چراکه مسئولان برای تنظیم بازار پایدار و امنیت غذایی باید نگاهشان به تولید داخل باشد.

بنابر اعلام مرکز آمار ایران، جمعیت دام سبک نسبت به بهار سال گذشته حدود ۵ میلیون رأس و دام های مولد حدود ۱.۲ میلیون رأس کاهش یافته است.

کمبودی در عرضه دام نداریم

منصور پوریان رئیس شورای تأمین کنندگان دام گفت: اکنون وضعیت بازار از لحاظ میزان عرضه دام و گوشت مناسب است و تنها نوسانات قیمت گوشت سبب سردرگمی مصرف کنندگان شده است چراکه در فضای مجازی سودجویان با قیمت‌ها بازی می‌کنند تا بازار را دچار هرج‌ومرج کنند.

او متوسط قیمت هرکیلو دام زنده را ۱۸۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: در برخی استان‌ها دام با نرخ کمتر و برخی استان‌ها با نرخ های بالاتر عرضه می‌شود. همچنین در برخی استان‌ها بره شیری در خرده فروشی‌ها با نرخ بالایی به فروش می‌رسد.

پوریان با بیان اینکه کمبودی در عرضه دام نداریم، گفت: در حال حاضر مشکل کنونی بازار تنها نوسانات قیمت گوشت است که سبب سردرگمی خریداران و عرضه با نرخ های دلخواه در بازار شده است.

رئیس شورای تأمین کنندگان دام درباره وضعیت بازار گوشت و دام در آستانه ایام تاسوعا و عاشورا گفت: اکنون تقاضا در بازار با نرخ فعلی دام زنده کم است و افزایش قیمت تنها بر کاهش تقاضا بر بازار دامن می‌زند که براین اساس پیش بینی می‌شود نوسان خاصی در بازار رخ ندهد.

بسیاری از دست اندرکاران صنعت دام اذعان می‌کنند که وزارت جهاد کشاورزی برای کمک به دامداران قرار بود دامدار کارت ارائه دهد که با شارژ کردن آن کمکی به تأمین نهاده شود، اما امسال این امر صورت نگرفت، همچنین عوامل دیگر همچون کاهش ارزش پول ملی و تقاضا آن سوی مرزها زمینه را برای قاچاق فراهم کرد که تمامی این عوامل دست به دست یکدیگر داد تا بازار دام ملتهب شود‌.

بازار دام در آستانه ایام‌ تاسوعا و عاشورا نوسانی ندارد

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تقاضای چندانی برای خرید دام در بازار وجود ندارد، البته به همان میزان هم عرضه دام کم است.

به گفته او، با توجه به کاهش عرضه دام، قیمت گوشت بالاست. از این رو مسئولان برای تنظیم بازار باید تدابیری بیندیشند.

ملکی قیمت کنونی هر کیلو دام زنده را ۲۰۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: با توجه به آنکه هیئت‌ها و تکایا خرید خود را جهت نذورات انجام دادند؛ بنابراین نوسان و التهابی در بازار دام و گوشت ایام تاسوعا و عاشورا نخواهیم داشت.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: اکنون هرکیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۴۱۵ تا ۴۲۰ هزار تومان به مغازه دار و با احتساب ۱۰ درصد سود ۴۷۰ تا ۴۸۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

چندماهی است که بازار دام و گوشت قرمز با التهاباتی روبه‌روست که اخیرا گرانی و کمبود نهاده های دامی با نرخ مصوب و تأمین از بازار آزاد و گستره قاچاق به آن سوی مرزها بر این موضوع دامن زده است که عمده فعالان بازار بی توجهی به حمایت از دامداران را علت اصلی این التهابات مطرح می‌کنند که با افزایش حجم توزیع گوشت های منجمد و گرم وارداتی انتظار می‌رود التهابات بازار فروکش کند تا مردم جهت نذورات خود مشکلی نداشته باشند.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/119609

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

آخرین مطالب