پیمان مولوی در گفتگو با «نجواخبر» پاسخ داد؛

نگاهی به بازار طلا، ارز و بورس/ در کدام بازار سرمایه‌گذاری کنیم تا ضرر ندهیم؟

نگاهی به بازار طلا، ارز و بورس/ در کدام بازار سرمایه‌گذاری کنیم تا ضرر ندهیم؟
پیمان مولوی، فعال سرمایه گذاری می‌گوید: ابزار سرمایه گذاری چیزی مثل املاک و مستغلات و زمین و خود کسب و کار‌ها و سرمایه گذاری روی آن‌ها و سرمایه گذاری روی شرکت‌های خوب در بورس هستند.

به گزارش خبرنگار نجواخبر، با انتشار بیانیه تند تروئیکای اروپایی علیه ایران و اعلام بن بست در مذاکرات هسته‌ای، بازارهای مالی در آستانه شوک جدیدی قرار گرفته‌اند و یکی از سؤالات مردم این است که در این شرایط در کدام بازار سرمایه‌گذاری کنیم تا به واسطه کاهش ارزش پول ملی، ضرر نکنیم؟

تورم کالاهای مصرفی رو به افزایش است

یک اقتصاددان به «نجواخبر» می‌گوید: فشار اقتصادی حداکثری بر عموم مردم افزایش یافته و بعد از ۵ سال و تجربه کردن تورم عمومی ۱۵۰ تا ۲۰۰ درصدی که در ماه‌های اخیر هم به دلیل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از کالا‌های اساسی شرایط تورمی سخت‌تری را تجربه می‌کنیم، بخش زیادی از مردم پولی برای سرمایه‌گذاری ندارند و تنها می‌‌وانند دخل و خرجشان را با هم تراز کنند.

پیمان مولوی ادامه می‌دهد: این در حالی است که پیش از این، بخشی از مردم به دنبال پس انداز بودند و دغدغه این را داشتند که این پول را چگونه حفظ کنند.


مسکن آوردگاه سرمایه می‌شود؟

این اقتصاددان گفت: گذشته از این موضوع، بخش دیگری از مردم که هنوز توان سرمایه‌گذاری دارند ترجیح می‌دهند پول خود را از ریسک محافظت کنند.

مولوی ادامه می‌دهد: در نزد افکار عمومی، مسکن بازاری است که ریسک کمتری دارد. به همین دلیل در طول امسال ترجیح داده‌اند در این بازار سرمایه‌گذاری کنند. همین مسئله موجب شده مسکن بیشترین رشد را در میان بازار‌های دارایی طی شش ماهه نخست امسال داشته باشد.


بورس در فاز استراحت به سر می‌برد

این اقتصاددان می‌گوید: چرا سرمایه مردم به سمت بورس یا دلار در این مدت نرفته است؟ زیرا این بازار‌ها ریسک‌های زیادی دارند. به عنوان مثال در بورس، موضوع اقتصاد (قیمت گذاری) دستوری و در بازار ارز، ورود دولت به بازار و سرکوب ارزی یا برعکس، جهش ارزی و نوسانات بسیار موجب ریسک زیاد در این بازار‌ها شده است.

مولوی با بیان اینکه این موارد باعث رکود در بازار‌های بورس و ارز شده است، ادامه داد: با همه این تفاسیر، باید بگوییم الزاما قرار نیست گذشته تکرار شود. به طور مثال، بازار سرمایه در فاز استراحت است و در این شرایط سرمایه‌گذار حقوقی وارد این بازار نمی‌شود، ولی از جایی به بعد آن‌ها هم به مرور وارد می‌شوند.


طلا و دلار همچنان پرریسک

مولوی ادامه داد: مردم با سرمایه‌های خود در حوزه املاک و مستغلات می‌توانند وارد شوند یا اگر کسی می‌خواهد وارد بازار سرمایه شود تنها با ۳۰ درصد سرمایه آن هم به صورت ممتد از سهم‌هایی که بنیادی و قوی هستند خریداری کند؛ ولی در حوزه‌ای مثل دلار و طلا توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری نداریم مگر اینکه رویکرد افراد تنها حفظ ارزش پولشان باشد.


ابزار حفظ ارزش پول چیست؟

این اقتصاددان گفت: سرمایه‌گذاران در بازار مسکن از تورم عمومی جلوتر می‌افتند و در کنار آن، این بازار ارزش افزوده اقتصادی بالایی هم دارد. همچنین بورس در طولانی مدت ارزش افزوده اقتصادی بالایی دارد هرچند دو سال است که در رکود به سر می‌برد، ولی روزی از آن خارج خواهد شد. این در حالی است که در بازار دلار و طلا شما ارزش افزوده اقتصادی ندارید و تنها از تورم عقب نمی‌افتید، چون دولت در آن راحت می‌تواند ورود کند و روی قیمت تأثیرگذار باشد.

مولوی تاکید کرد: به همین دلیل است که دلار و طلا ابزاری برای حفظ ارزش است؛ ولی ابزار سرمایه‌گذاری نیست. ابزار سرمایه‌گذاری چیزی مثل املاک و مستغلات و زمین و خود کسب و کار‌ها و سرمایه‌گذاری روی آن‌ها و سرمایه‌گذاری روی شرکت‌های خوب در بورس هستند.


مسکن رکورددار بیشترین بازدهی در میان بازار‌ها

این فعال سرمایه‌گذاری با بیان اینکه در طول تابستان امسال بیشترین بازدهی متعلق به بازار مسکن بوده است، گفت: در رده دوم، بازار دلار و پس از آن به ترتیب، بازار طلا و بورس قرار دارد.

مولوی در مورد بازار خودرو نیز توضیح داد: به نظر من، بازار خودرو، بازار سفته بازی و دلالی است نه سرمایه‌گذاری، چون یک دفعه دولت تصمیم می‌گیرد ماشین وارد کند و به همین دلیل صاحبان خودرو دچار مشکل می‌شوند.

خبرنگار: میناسادات حسینی

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/12524

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

آخرین مطالب