نمایندگان مجلس با تقاضای تحقیق و تفحص از شرکتهای ایمیدرو و ایدرو در حوزه فولاد موافقت کردند.
به گزارش نجواخبر، در نشست علنی امروز- سه شنبه ۴ مرداد ماه- مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت های ایمیدرو و ایدرو در حوزه فولاد در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با ۱۵۳ رأی موافق و ۵۳ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از ۲۲۷ ماخوذه با تقاضای تحقیق و تفحص از این شرکتها موافقت کردند.
براساس این گزارش مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در تشریح گزارش کمیسیون عنوان کرد: این تحقیق و تفحص تجمیع شده ۳ تقاضای تحقیق و تفحص از جانب نمایندگان بوده که طرفین محورهای تحقیق و تفحص را در کمیسیون مطرح و کمیسیون نظر خود را در قالب این گزارش ارائه کرد.
وی گزارش کمیسیون متبوعش را بدین شرح قرائت کرد:
بر این اساس بازگشت به نامه های شماره ۶۰۷۱۹۵ مورخ ۲۹/۱۰/۱۳۹۹ و۵۷۷۶۱۰ مورخ ۲۲/۱/۱۴۰۰ و ۱۶۴۵۱۹۵ مورخ ۱۶/۹/۱۴۰۰ موضوع تقاضاهای جناب آقای علی بابائی کارنامی نماینده محترم ساری و میان دور مبنی برتحقیق و تفحص از "عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ( ایدرو) و صنایع فولاد و خودرو وابسته به ایمیدرو و ایدرو" و جناب آقای محمدرضا صباغیان نماینده محترم مهریز، بافق، ابرکوه، خاتم و بهاباد مبنی برتحقیق و تفحص از "عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) و کلیه شرکت های وابسته" و آقای احسان ارکانی نماینده محترم نیشابور، فیروزه و زبرخان مبنی برتحقیق و تفحص از "عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) " به استحضار میرساند:
ضمناً با توجه به تشابه عناوین تحقیق وتفحص ها، گزارش ادغام آن با محورهای زیر ارسال میشود.
محورهای تحقیق و تفحص:
۱- رسیدگی به عملکرد ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی
۲- بررسی طرحهای توسعهای ایمیدرو و دارا بودن یا نبودن توجیه فنی، اقتصادی و کارشناسی این طرحها و همچنین میزان تأثیرگذاری طرحهای اجراشده تاکنون بر بهرهوری و سودآوری این شرکتها
۳- بررسی نحوه، علت و شرایط واگذاری کلیه صنایع و معادن وابسته به ایمیدرو به بخش خصوصی و غیردولتی
۴- بررسی میزان انطباق شرایط احراز اعضای هیئت مدیرهها و مدیران عامل و سایر مدیران در ستاد مرکزی و شرکتهای ایمیدرو با ضوابط و شرایط عمومی و اختصاصی انتصابات و ارزیابی میزان کارآمدی آنان در راستای اهداف سازمانی
۵- بررسی میزان بهرهوری نیروی انسانی و نحوه جذب و استخدام در ستاد و کلیه شرکتهای وابسته به ایمیدرو
۶- تحقیق درخصوص تأثیر و سهم سازمان ایمیدرو و شرکتهای وابسته در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و جهش تولید
۷- توجه به مناطق محروم، اشتغالزایی و پایبندی به حقوق جوامع محلی و حفظ و صیانت از محیط زیست، میراث فرهنگی و منابع تجدیدناپذیر و حقوق نسلهای آینده از ارزشهای مصوب سازمان ایمیدرو است. چقدر این ارزشها رعایت شده است؟
۸- دلیل فاصله قیمتی بین قیمت بازار و قیمت کارخانه در صنعت مس و آلومینیوم
۹- نحوه انتصابات بخصوص استفاده از مدیران بازنشسته محکومین اقتصادی
۱۰- رسیدگی به عملکرد ایمیدرو در صدور مجوز به معادن و ایجاد واحدهای صنایع جواز معدنی
۱۱- رسیدگی به عملکرد ایمیدرو در خصوص چگونگی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی
۱۲- رسیدگی به عملکرد شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در جهت حفظ و حراست آنومالیهای مکشوفه شرکت سنگ آهن مرکزی
۱۳- رسیدگی به عملکرد شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در حوزه نحوه واگذاری ببخشی از فعالیتهای خود به بخش خصوصی
۱۴- رسیدگی به عملکرد ایمیدرو و علی الخصوص شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در جهت اجرای صحیح حقوق کاشف معادن وفق مواد ۸ و ۹ قانون
محمدرضا صباغیان در مخالفت با رد تقاضای این تحقیق و تفحص گفت: تحقیق و تفحص ابزار نظارتی مجلس است که میتواند از فساد جلوگیری کند و شرکت های بزرگ ایمیدرو و ایدرو نیاز به تحقیق و تفحص بیشتری دارند تا ببینیم که واگذاری معادن به بخش خصوصی و شرایط واگذاری در این شرکتها چگونه صورت گرفته است .
نماینده مردم مهریز به بخش مزایده در این شرکتها اشاره کرد و گفت: در این زمینه باید شفاف سازی شود و این از محورهای است که باید در این تحقیق و تفحص صورت گیرد و انتظار میرود از کمیسیون صنایع و معادن که این تحقیق و تفحص رد نشود. تحقیق و تفحص به نفع این مجموعهها است و میتواند مشکلات این حوزه را بر طرف کند و از نمایندگان انتظار داریم به این تحقیق و تفحص رأی دهند چون به نفع این شرکتهاست.
همچنین احسان ارکانی در مخالفت با رد تقاضای تحقیق و تفحص بیان داشت: ایمیدرو در حوزه معدن و فولاد مشغول به کار است و باید به عنوان یک شرکت بزرگ و تسهیلگر معادن ایران تبدیل شده باشد اما با داشتن این ظرفیت بزرگ این شرکت تا کنون نتوانسته به اهداف خود دست پیدا کند به این دلیل باید تحقیق و تفحص مطرح شود.
نماینده مردم نیشابور بیان داشت:سؤال اینجاست که چرا کمیسیون صنایع و معادن به این تحقیق و تفحص رأی منفی داده است باید در مورد این تاریکخانه وزارت صمت روشنگری شود و بررسی عملکرد ایمیدرو اعم از میزان تولید، فروش و سرمایهگذاری و نحوه انتصابات به عنوان موضوع اصلی تحقیق و تفحص مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود:شرایط واگذاری معادن به بخش خصوص در این شرکتها باید شفاف شود، عملکرد مدیران عامل در ستاد مرکزی و شرکت های تابعه باید ارزیابی شوند و میزان بهره وری نیروی انسانی، نحوه جذب و استخدام در ایمیدرو باید روشن شود از نمایندگان میخواهم با رأی خود به این تحقیق و تفحص رأی مثبت دهند.