کارشناس بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه زمان شروع شیوع ویروس آنفلوآنزا در سطح جامعه زودتر نبوده است به این سوال که چرا شیوع آنفلوآنزا شدت گرفته، پاسخ داد.
به گزارش نجواخبر،فضل الله پسندیده، اظهار کرد: همیشه زمان اوج این ویروس اواخر شهریور ماه بوده که امسال نیز شاهد شیوع آن در همین بازه زمانی بوده ایم.
وی افزود: چند سال به دنبال آن بودیم تا میزان شیوع ویروس کرونا را در سطح جامعه کاهش دهیم که امسال شیوع آنفلوآنزا نیز به آن اضافه شده است.
پسندیده ادامه داد: در واقع ایمنی بدن نسبت به ویروس آنفلوآنزا کاهش یافته است و از سوی دیگر در حال حاضر تعداد کمتری از مردم تمایل به تزریق این واکسن دارند.
وی اظهار کرد: در سال های قبل از شیوع ویروس کرونا، با ورود واکسن آنفلوآنزا تعداد زیادی از مردم اقدام به خرید و تزریق این واکسن میکردند اما در حال حاضر این تعداد کاهش یافته است.
این مقام مسئول تصریح کرد: عدم تزریق واکسن آنفلوآنزا سبب شده تا ایمنی بدن نسبت به این ویروس کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه در واقع علائم کرونا و آنفلوآنزا شبیه یکدیگر هستند، گفت: حتی ممکن است فردی به صورت همزمان به هر دو ویروس مبتلا شده باشد.
کارشناس آنفلوآنزای دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا و آنفلوآنزا هم تزریق واکسن و همچنین رعایت دستورالعمل های بهداشتی همچون استفاده از ماسک است.
وی خاطرنشان کرد: سویه های جدیدی از ویروس آنفلوآنزا طی امسال اضافه نشده و همان سویه های گذشته هستند؛ تنها موردی که سبب شده تا ما شاهد بروز این بیماری در میان مردم باشیم کاهش حساسیت های آنها نسبت به پیشگیری از ابتلای به آن همچون تزریق واکسن، استفاده از ماسک و ... است.
پسندیده گفت: از زمانیکه ویروس کرونا کم خطر شد حساسیت های مردم نیز برای پیشگیری از آن کمتر شد؛ در نتیجه در حال حاضر اگر مبتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و یا کرونا شده باشند، تصور میکنند که سرماخورده شدهاند و حتی ممکن است تعدادی از آنها برای درمان به پزشک مراجعه نکنند و اقدام به خوددرمانی کنند.
وی با تاکید بر اینکه ویروس آنفلوآنزا با انجام آزمایش قابل تشخیص است، افزود: افراد میتوانند با مراجعه به مراکز بهداشت در نظر گرفته شده تست لازم را انجام دهند.
کارشناس کرونای دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: تعداد مراجعات در استان نشان میدهد که تعداد بیماران مبتلا به کرونا در این منطقه افزایش پیدا نکرده است.
وی توضیح داد: اگر فردی در یک خانواده مبتلا به کرونا شده باشد مابقی افراد خانواده بعد از گذشت ۵ روز در صورت عدم ابتلا به این ویروس میتوانند نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند.
پسندیده ادامه داد: اگر فردی نیز در یک خانواده مبتلا به آنفلوآنزا شده باشد مابقی افراد خانواده بعد از گذشت ۷ روز در صورت عدم ابتلا به این ویروس میتوانند نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند.