نجواخبر گزارش می‌دهد؛

خرابی‌های سیل در ایران/ چند نفر جان خود را از دست دادند؟ +آخرین تصاویر و ویدئوها

درحال حاضر شمار جانباختگان سیل در سراسر کشور به ۵۶ نفر رسیده است. از این تعداد ۱۸ مورد مربوط به امام‌زاده داوود و ۱۴ مورد مربوط به زریندشت و فیروز کوه است. ۲۸ نفر نیز در سراسر کشور مفقودند که جست‌وجو برای یافتن آنها ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار نجوا خبر، در هفته‌ای که گذشت شاهد وقوع سیل در بسیاری از شهرهای ایران بودیم. شدیدترین آن‌ها وقوع سیل در استهبان فارس در اول مرداد بود که متأسفانه در این حادثه ۲۲ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند. این بارش‌ها در بسیاری از مناطق ایران از جمله کرمان ادامه پیدا کرد و سبب مسدود شدن محورهای مواصلاتی و آسیب به زیرساخت‌ها شد.

در روزهای گذشته سازمان هواشناسی کشور درباره وقوع سیل در کشور هشدار نارنجی‌ اعلام کرد و از مردم خواست از نزدیک شدن به مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی جداً خودداری کنند.
توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی کشور مبنی‌بر احتمال بالا آمدن رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب در مسیل‌ها و احتمال برخورد صاعقه تا روز دوشنبه (۱۰ مرداد) است.

به نظر می‌رسد که بازهم مردم و مدیران کشور، آمادگی لازم را نداشتند؛ چراکه همه جا غافلگیر شدند و خرابی‌های بسیار به بار آمد.

آمار فوتی‌های سیل: ۵۶ نفر

مهدی ولیپور درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل‌زدگان در کشور گفت: پس اعلام هشدار سازمان هواشناسی درباره بارش شدید باران در نقاط مختلف کشور و احتمال جاری شدن سیلاب، سازمان امداد و نجات امدادگران امدادگران و تجهیزات خود در سراسر کشور را به حالت آماده‌باش کامل درآورد. همچنین بالگردهای امدادی در استان‌های در معرض خطر نیز به حالت آماده‌باش درآمدند.

وی با بیان اینکه انبارهای امدادی نیز از نظر تجهیزات اسکان، اقلام زیستی و موادغذایی مورد بازید دوباره قرار گرفته و مواردی نیز تقویت شدند، گفت: همچنین با استفاده از تجارب سال‌های قبل، پیش‌بینی لازم برای اختصاص اماکن اسکان اضطراری نیز در این استان‌ها در دستورکار قرار گرفت.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره خدمات امدادی ارائه شده از سوی این سازمان از ابتدای مردادماه تا به این لحظه اظهار کرد: در مجموع در ۲۱ استان کشور عملیات امدادونجات مرتبط با سیل به اجرا درآمد که طی ۲۴ ساعت گذشته این عملیات در هشت استان البرز، تهران، چهارمحال و بختیاری، لرستان، مازندران، یزد، اصفهان و کرمان به اجرا درآمد.

ولیپور درباره امدادرسانی‌های انجام شده نیز گفت: امدادگران سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر مجموعا بیش از ۳۵۰۰ نفر را اسکان اضطراری داده شده و بالغ بر ۱۵۰۰ نفر را نیز از سیل و آبگرفتگی نجات دادند.

وی درباره شمار جانباختگان سیل نیز گفت: درحال حاضر شمار جانباختگان سیل در سراسر کشور به ۵۶ نفر رسیده است. از این تعداد ۱۸ مورد مربوط به امام‌زاده داوود و ۱۴ مورد مربوط به زریندشت و فیروز کوه است. ۲۸ نفر نیز در سراسر کشور مفقودند که جست‌وجو برای یافتن آنها ادامه دارد.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه از ۱۸ مورد مفقودی حادثه سیل امام زاده داوود که از سوی سازمان امدادونجات ثبت شده بود، پیکرهای ۱۸ تن کشف شد، گفت: در فیروزکوه نیز عملیات امدادونجات ادامه دارد و حدود پنج نفر مفقود هستند که جست‌وجو برای یافتن آنان ادامه دارد.

کولیوند رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: ۳۸۵ نقطه از کشور، ۲۰ استان، ۱۱۱ شهرستان و ۲۹ محور مواصلاتی متاثر از سیلاب است و تا کنون در جریان این سیلاب‌ها ۵۶ نفر جان خود را از دست داده و تا این لحظه ۱۸ نفر همچنان مفقود هستند.

سیل در شیراز:

وقوع سیل در مناطق شرقی فارس و محدوده رودخانه رودبال خسارات جانی و مالی بسیاری به مردم این استان وارد کرد

۲۲ نفر مفقود شدند که از این مجموع تا روز یکشنبه جسد ۲۱ نفر کشف شد.

سیل در سیستان و بلوچستان و تهران:

در پی حوادث ناشی از موج سنگین بارندگی در سیستان و بلوچستان دو نفر در شهرستان زاهدان جان خودشان را به علت برق گرفتگی از دست داده بودن و علاوه بر این یک نفر از راهداران نیز در محور ایرانشهر به راسک به علت سانحه ترافیکی جان باخت و نیز دو نفر به این آمار افزوده شد. بدین ترتیب جمع آمار جان باختگان به پنج نفر رسید.

محسن منصوری، استاندار تهران از افزایش تعداد فوتی‌های سیل در فیروزکوه به ۱۰ نفر رسید و گفت: ۱۶ نفر نیز در اثر وقوع این سیل مفقود شده‌اند.

سیلاب در مناطق زرین دشت، آتشان و مزدران ۹ کشته، ۱۶ مفقودی و ۱۲ مصدوم داشته که خوشبختانه ۱۰ مصدوم سرپایی مداوا و دو مصدوم به بیمارستان منتقل شدند.

دلایل جاری شدن سیل در ایران
علی‌جانی (استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه اقلیم‌شناسی) درخصوص این‌که چرا این بارش‌ها به سیل تبدیل می‌شود توضیح داد: دلیل این‌که این بارش‌ها به سیل منجر می‌شود این است که سال‌ها در کشور ما خشکسالی بوده، پوشش گیاهی مناسبی نداریم و خاک خشک است و آب این باران‌ها به‌ سرعت جاری می‌شود و باعث وقوع حوادثی می‌شود که در چند روز گذشته در جنوب کشور شاهد بودیم و از دیشب هم در تهران.

او افزود: پوشش گیاهی مناسب بارانی که می‌بارد را نگه می‌دارد و باعث می‌شود مقدار زیادی از این باران در خاک نفوذ کند به همین دلیل است که در جنگل‌ها خیلی کم سیل رخ می‌دهد چون پوشش گیاهی جلوی جاری شدن آب را می‌گیرد، اما الان مخصوصا در نواحی جنوبی چون پوشش گیاهی کم است بارش باران موجب جاری شدن سیل می‌شود.

نکات مهم هنگام وقوع سیل:

اگر در خارج از ساختمان (اداری، مسکونی) هستید، خونسرد باشید.

از جاده‌های هموار عبور کنید و به محل‌هایی که امکان فروریختن آن‌ها وجود دارد، نزدیک نشوید.

اصل بهداشت روانی عبارت است از حفظ خونسردی و همدلی با دیگران توأم با امید به خداوند سبحان.

درصورتی‌که مجبور به ترک منزل و محل سکونت خود هستید، قبل از خروج باید جریان برق، آب و گاز را قطع کنید و اگر مجبور به ماندن در ساختمان هستید، نیز بهتر است که این کار را انجام دهید.

برای کسب اطلاعات و دستورالعمل‌های لازم به پیام‌های رادیو و تلویزیون گوش کنید و درصورتی‌که دستور تخلیه داده شد، در کوتاه‌ترین زمان ممکن این کار را انجام دهید.

در منطقه سیل‌زده مراقب مارها باشید؛ زیرا سیل، مارها را از لانه بیرون می‌کشد.

اگر تصور می‌کنید سیل درگذشته شروع شده است، فوراً منزل را ترک کنید؛ چراکه ممکن است تنها چند ثانیه وقت گریز داشته باشید.

اگر منزل شما در محاصره سیلاب قرارگرفته است به بالاترین نقطه ساختمان پناه ببرید. گوش‌به‌زنگ باشید تا در صورت اعلام سیلاب برق‌آسا و به‌سرعت منزل را ترک کنید.

اگر خودروی شما در آبی که به‌سرعت سطح آن‌ها بالا می‌آید، گیرکرده است، فوراً آن را رها کنید و به محل مرتفعی بروید؛ به‌آرامی رانندگی کنید و مراقب خرابی‌ها و شیب‌های جاده باشید. هنگام رانندگی از دنده‌های سنگین استفاده کنید، زیرا ترمزها در آب به‌خوبی کار نمی‌کنند.

اگر خانه شما در محل مرتفعی است، همان‌جا بمانید.

به نقطه مرتفعی دور از رودخانه‌ها، نهرها، جویبارها و زهکشی‌ها بروید.

گزارش: پریسابختیاری

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/1318

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.