کرواسی یا مراکش؛ برنز نصیب چه کسی‌ست؟

کرواسی یا مراکش؛ برنز نصیب چه کسی‌ست؟
تیم‌های ملی کرواسی و مراکش در ورزشگاه بین‌المللی خلیفه در نبردی برای سومی در جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر به مصاف هم خواهند رفت.

به گزارش نجواخبر، ورزشگاه بین‌المللی خلیفه از ساعت ۱۸:۳۰ میزبان دیداری خواهد بود که دیدار وداع با ۲ تیم دیگر از جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر است. در دیدار رده‌بندی جام‌جهانی تیم‌های ملی کرواسی و مراکش به مصاف هم خواهند رفت. سوت قضاوت این دیدار به عبدالرحمن الجاسم داور قطری سپرده شده است.

کرواسی؛ پایانی متفاوت با ۴ سال قبل

دوره قبل از یک جرقه می‌گفتند، اما این دوره دیگر نمی‌توان گفت بعد از تغییر چند مهره اصلی در ترکیب بلیزرها و روی کار آمدن نسل جدید، زلاتکو دالیچ کار مقطعی انجام داده. کرواسی حالا بین قدرت‌های فوتبال ملی قرار گرفته و دیگر نمی‌توان این تیم را دستکم گرفت. تیمی که حتی بالاتر از تیم‌های بزرگی مثل برزیل، آلمان، اسپانیا، هلند، انگلیس، بلژیک و خیلی‌های دیگر قرار گرفته، قابل احترام است. اگرچه کرواسی بدجور درگیر آرژانتین شد، با این حال اگر مثبت‌اندیش باشند می‌بینند که برخی اوقات سومی از نایب‌قهرمانی مثل دوره قبل بهتر هم هست. به هر حال تورنمنت با یک برد و با دلی خوش به پایان می‌رسد و اشک‌ها پیش از این ریخته شده‌اند. کرواسی می‌تواند دوره‌های بعدی هم با همین روندی که در پیش گرفته بین مدعیان قهرمانی قرار بگیرد. احتمال دارد که لوکا مودریچ امشب آخرین حضورش را با پیراهن بلیزرها تجربه کند و کروات‌ها نمی‌خواهند شب تلخی باشد.

مراکش؛ شیرهای سربلند

«چیزی از ارزش‌های شما کم نشد» یک جمله کلیشه‌ای است که برای مراکش صدق می‌کند. اولین‌ها در قطر ۲۰۲۲ رخ داد، به همین دلیل هم کار مراکش ارزشمند بود. تیمی که فقط یک گل آن‌هم گل‌به‌خودی تا نیمه‌نهایی خورد و تبدیل شد به اولین تیم آفریقایی بین ۴ تیم برتر جهان. ولید الرکراکی کاری کرد تا سال‌ها از فوتبال مراکش بگویند. البته نباید فراموش کند که توقع را از خودش و تیمش هم بالاتر برده و دست‌کم سال‌های بعد باید در فوتبال آفریقا موفق‌تر باشند. مراکش با خط دفاعی مستحکمش به جایی رسید که خیلی از تیم‌های بزرگ نزدیکش هم نشدند. وقتی آلمان در مرحله گروهی حذف شد و اسپانیا را همین مراکش کنار زد، حالا شیرهای اطلس در کنار بزرگان دیگری قرار گرفته‌اند. سومی می‌تواند برای آن‌ها هم پایانی خوش و ارزشمند باشد. دیدار رده‌بندی بیشتر انگیزه مالی دارد و شاگردان ولید هم به این مسئله اشراف دارند. شروع خوب شیرهای اطلس مقابل کرواسی بود و امیدوارند مقابل همین تیم پایانی خوب داشته باشند.

آخرین جدال
۲۰ روز پیش در اولین دیدار دو تیم مرحله گروهی جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر، تیم‌های ملی کرواسی و مراکش در ورزشگاه البیت به تساوی بدون‌گل رسیدند.

آمار بازی
۲) کرواسی و مراکش تابه‌حال ۲ مرتبه به مصاف هم رفته‌اند که هردو دیدارشان مساوی شده؛ اولی سال ۱۹۹۶ دیداری دوستانه بود که ۲-۲ شد و دومی در همین دوره جام‌جهانی در مرحله گروهی که با تساوی بدون‌گل خاتمه یافت.
۱) کرواسی پیش از این یک مرتبه در دیدار رده‌بندی جام‌جهانی حاضر بوده. بلیزرها در اولین حضورشان در سال ۱۹۹۸ موفق شد هلند را با نتیجه ۲-۱ برد و سوم شد.
۱) سوای هر نتیجه‌ای که در این دیدار هم برای مراکش رقم بخورد، این تیم تاریخ‌ساز شده. اولین تیم آفریقایی حاضر در مرحله نیمه‌نهایی جام‌جهانی بوده‌اند و طبیعتاً در هر رده‌ای هم قرار بگیرند برای‌شان اولین خواهد شد.
۴) از ۶ دیدار کرواسی در جام‌جهانی ۲۰۲۲ این تیم در ۴ دیدار در نهایت مقابل رقبا به تساوی رسیده. نتیجه ۲ دیدار پس از ضربات‌پنالتی مشخص شده است.
۳) هردو تیم کرواسی و مراکش با ۳ گل خورده تا پیش از دیدار رده‌بندی از تیم‌های فینالیست یعنی آرژانتین و فرانسه رکورد دفاعی بهتری دارند.
۵) مراکش در ۶ دیدارش در جام‌جهانی موفق شده فقط ۵ گل به ثمر برساند. تنها بازیکن ۲ گله این تیم یوسف النصیری است.
۲۰) آخرین مرتبه‌ای که یک تیم اروپایی در دیدار رده‌بندی جام‌جهانی حاضر نبوده به سال ۲۰۰۲ برمی‌گردد که ترکیه و کره‌جنوبی در این بازی به مصاف هم رفتند. البته این تنها مرتبه‌ای بود که یک تیم اروپایی در دیدار رده‌بندی حضور پیدا نکرد.
۰) هیچ‌وقت دیدار رده‌بندی جام‌جهانی با تساوی بدون‌گل به پایان نرسیده که برنده در ضربات‌پنالتی مشخص شود. البته این اتفاق برای فینال جام‌جهانی هم فقط یک مرتبه رخ داده.

مصدومان و محرومان
یوسیپ استانیشیچ در طول تورنمنت مصدوم بود و بعید است در دیدار رده‌بندی هم کرواسی را همراهی کند. روماین سایس و نایف اکرد مدافعان اصلی مراکش برای دیدار نیمه‌نهایی هم مصدوم بودند اما به هر نحوی بود آن‌ها را رساندند. با این حال سایس در نیمه نخست مجبور شد بیرون برود و بعید است در این دیدار هم حاضر باشد. احتمالاً اکرد هم به سرنوشت او دچار می‌شود.

ترکیب احتمالی دو تیم
کرواسی:
لیواکوویچ، یورانوویچ، لوورن، گواردیول، سوسا، مودریچ، بروزوویچ، کواچیچ، مایر، ولاشیچ و پتکوویچ
مراکش: بونو، حکیمی، داری، الیامیق، مزراوی، اوناحی، امرابط، الزلزولی، زیاش، بوفال و النصیری

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/14372

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.