این روزها تعداد زیادی از مردم که قصد خرید خودرو دارند، درگیر و دار معامله در بورس کالا هستند. شنیده ها حاکی از نارضایتی افرادی است که اطلاعات کافی در خصوص روند ورود به بورس کالا ندارند و در این میان دچار سردرگمی می شوند. با توجه به شرایط ایجاد شده برای ورود به بورس کالا و امکان انجام تمام این فرایند به صورت آنلاین؛ به تشریح مراحل درخواست خودرو در این بازار متشکل می پردازیم.
به گزارش نجواخبر، گروه صنعتی ایران خودرو برنامه دارد تا چهار هزار دستگاه پژو 207iدندهای را با قیمت پایه و در تاریخ 11 دی 1401 از طریق بورس کالا به فروش برساند.
قیمت پایه خودروهای مذکور برابربا ۱۸۵ میلیون تومان بوده و مقدار پیشپرداخت نیز ۱۰۰ درصد است.
لازم به ذکر است که این خودرو در تاریخ ۲۵ فروردین ماه سال آینده به دست خریداران آنها خواهد رسید.
همچنین هایما 8S که در سایت ایرانخودرو خراسان به تولید میرسد، با عرضه در بورس کالا وارد بازار خواهد شد.
این خودرو روز یکشنبه ۱۱ دیماه با قیمت پایه ۹۳۴ میلیون تومان در بورس کالا عرضه خواهد شد. متقاضیان خرید هایما ۸ اس موظف هستند در هنگام خرید ۵۰ درصد از مبلغ خودرو را پرداخت کنند.
تعداد خودروهای قابلعرضه در این نوبت ۵۰۰ دستگاه میباشد. خودروهای مذکور در تاریخ ۲۵ فروردینماه سال آینده به دست خریداران خواهد رسید.
دوشنبه این هفته۱۲ دی ماه ۵۰۲ دستگاه لاماری ایما در رنگهای سفید و مشکی با قیمت پایه ۹۸۱ میلیون تومان در بورس کالا عرضه میشود.
درصد پیشپرداخت سفارش خرید ۵۰ درصد و تاریخ تحویل ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ است.
مراحل خرید خودرو در بورس کالا
این روزها تعداد زیادی از مردم که قصد خرید خودرو دارند، درگیر و دار معامله در بورس کالا هستند. شنیدهها حاکی از نارضایتی افرادی است که اطلاعات کافی در خصوص روند ورود به بورس کالا ندارند و در این میان دچار سردرگمی میشوند. با توجه به شرایط ایجاد شده برای ورود به بورس کالا و امکان انجام تمام این فرایند به صورت آنلاین؛ به تشریح مراحل درخواست خودرو در این بازار متشکل میپردازیم.
مرحله اول: ثبت نام در سامانه سجام
سامانه سجام، به منظور راحتی هرچه بیشتر فعالین بازار سرمایه برای فعالیت های سرمایهگذاری خود در این بازار توسط سازمان بورس راه اندازی شده است. تمامی متقاضیان دریافت کد بورسی ملزم هستند تا قبل از هر اقدامی ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند. برای ثبت نام در این سامانه باید وارد سایت سجام شوید و مراحل وارد کردن اطلاعات را پی در پی به انتها برسانید.
مرحله دوم: ثبت نام در کارگزاری
کاربران پس از ثبت نام در سامانه سجام برای دریافت کد بورسی و آغاز فعالیت خود در بازار سهام میبایست با استفاده از کد پیگیری ده رقمی سجام که پس از ثبت نهایی اطلاعات در سامانه سجام به صورت پیامکی برای شماره تلفن همراه کاربر ارسال میشود اقدام به احراز هویت نمایند. افراد برای احراز هویت نیازدارند به کارت ملی و کد پیگیری ده رقمی سجام که از سوی شرکت سپرده گذاری مرکزی برای آنان ارسال شده است، سپس میتوانند به صورت حضوری به مراکز احراز هویت سجام مراجعه و یا به صورت غیر حضوری از نرم افزارها و سایت های معتبر برای احراز هویت سجام اقدام نمایند. پس از تأیید کاربر از سوی شرکت سپرده گزاری مرکزی کد بورسی یا همان کد معاملاتی حداکثر تا زمان 48 ساعت پس از احراز هویت سجام به شماره تلفن همراه شخص ارسال میشود.کاربران برای فعالیت در بازار سرمایهگذاری بورس به غیر از دریافت کد بورسی نیاز به ثبت نام در یکی از کارگزاری های معتبر برای دریافت پنل کاربری جهت شروع فعالیت در بازار بورس را دارند. برای ثبت نام در کارگزاریها کاربران میتوانند پس از دریافت کد بورسی در سایت کارگزاری مورد نظر اقدام به ثبت نام نموده و فعالیت خود را در کارگزاری برای بازار بورس آغاز نمایند.
مرحله سوم: بازکردن حساب وکالتی
برای خرید خودرو در بورس کالا، فرد متقاضای باید یک حساب وکالتی داشته باشد. حساب وکالتی؛ حسابی است که به بورس کالا این امکان را میدهد که پس از آنکه خریدار در فرایند رقابت شرکت کرده و کالا را خریداری کرد، بتواند از آن حساب برداشت کند و به این ترتیب مراحل تسویه انجام شود. هر فردی که بخواهد خودرو یا هر محصول دیگری از بورس کالا به صورت فیزیکی خریداری کند باید یک حساب وکالتی داشته باشد. این حساب وکالتی کاملا با حساب در اختیار بورس متفاوت است و افرادی که در بازار آتی بورس کالا معامله میکنند هم باید حساب وکالتی را خریداری کنند.
مرحله چهارم: دریافت کد معاملاتی بورس کالا
بعد از دریافت کد سجام و کد بورسی، نوبت به کد معاملاتی بورس کالا میرسد. این کد معاملاتی به شما امکان فعالیت در بورس کالا را میدهد. با توجه به کارگزاری انتخاب شده در مرحله قبل و درگاه های ثبت نامی آن میتوانید برای دریافت کد معاملاتی آنلاین بورس کالا اقدام کنید. برای داشتن اطلاعات کافی در این خصوص به سایت آموزشی کارگزاری منتخب خود مراجعه کنید.
مرحله پنجم: وارد کردن حساب وکالتی
در این مرحله شما باید حساب وکالتی که باز کردهاید، را وارد سامانه خرید آنلاین بورس کالا بکنید. با وارد شدن به این سایت و زدن گزینه "اعلام شماره حساب وکالتی" میتوانید حساب وکالتی خود را وارد سیستم کنید.
مرحله ششم: واریز قیمت پایه
نحوه خرید خودرو از بورس کالا به این صورت است که مبلغی را به عنوان پیش پرداخت واریز کنید. واریز کردن مبلغ پیش پرداخت به این دلیل است که فقط افرادی در جهت خودروی بورس کالا تعامل داشته باشند که تصمیم آنها واقعی است. مبلغ پیش پرداخت شما همان مبلغ پایه است. بعد از دو روز کاری که نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت کردید، شما آماده خرید خودرو از بورس کالا هستید و باید منتظر اعلامیه عرضه خودرو در بورس کالا باشید. اعلامیه هر عرضه از چند روز قبل در سایت بورس کالا اعلام میشود و فرد خریدار، باید تا روز قبل از عرضه خودرو در بورس کالا، حساب وکالتی خود را به اندازه قیمت پایه خودرو مورد نظر شارژ کند. نحوه ورود به پنل کاربری و واریز کردن قیمت پایه در حساب بورسی توسط کارگرازی مورد نظر شما اعلام میشود. اساسیترین نکتهای که برای واریز کردن هزینه پایه خودرو باید در نظر داشته باشید، زمان آن است. به طور کلی، یک روز قبل از زمانی که میخواهید اقدام به خرید خودرو از بورس کالا کنید؛ باید قیمت پایه را بپردازید.
مرحله هفتم: ثبت سفارش خرید خودرو
خرید ماشین از بورس کالا را با مراجعه به واسطهای، مانند کارگزاری میتوانید انجام بدهید. زمان مراجعه شما به کارگزاری همان زمانی است که از سوی مرکز بورس و اوراق بهادار اعلام میشود. باید در روز عرضه با وارد شدن به سامانه آنلاین بورس کالا درخواست خود را ثبت کنید. این ثبت درخواست سریعاً به بخش معاملات کالای کارگزاری ارسال میشود و خودرو مورد نظر در صورت عرضه کافی خریداری میشود.
مرحله هشتم: تعیین نمایندگی
آخرین مرحله در رابطه با نحوه خرید خودرو در بورس کالا، انتخاب یک نمایندگی برای تحویل گرفتن آن است. این مرحله را بعد از ثبت سفارش خودرو انجام میدهید و از میان نمایندگی های مشخص شده، یک نمایندگی را مشخص خواهید کرد. اگر خرید شما موفق بود، خودرو به نمایندگی منتقل میشود و برای تحویل گرفتن آن باید به نمایندگی که مشخص کردید، مراجعه کنید. انتخاب نمایندگی دریافت خودرو از بورس کالا هیچ نوع محدودیتی ندارد. بنابراین، با اطمینان خاطر و به دور از هر گونه دغدغه نسبت به این موضوع اقدام کنید. متقاضیان باید در نظر داشته باشد که در صورت برنده شدن باید هزینههای دیگری را نیز بپردازند. این موارد شامل مالیات بر ارزش افزوده، مالیات و عوارض شمارهگذاری و هزینه بیمه شخص ثالث است.