ماجرای لو رفتن سوالات امتحان نهایی

ماجرای لو رفتن سوالات امتحان نهایی
بازهم امتحانات نهایی آغاز شده و موضوع لو رفتن سوالات به میان آمده است. امسال نیز همانند سال‌های گذشته انتشار سوالات امتحان نهایی در فضای مجازی جنجال ایجاد کرده و از آنجایی که تعدادی از دانش‌آموزان در جلسه امتحان، گوشی موبایل با خود به همراه برده بودند، شائبه تقلب در امتحانات قوت گرفته است.

به گزارش نجوا خبر، بازهم امتحانات نهایی آغاز شده و موضوع لو رفتن سؤالات به میان آمده است. امسال نیز همانند سال‌های گذشته انتشار سؤالات امتحان نهایی در فضای مجازی جنجال ایجاد کرده و از آنجایی که تعدادی از دانش‌آموزان در جلسه امتحان، گوشی موبایل با خود به همراه برده بودند، شائبه تقلب در امتحانات قوت گرفته است! و از آنجایی که نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم در کنکور سهم ۴۰ درصدی دارد، لو رفتن سؤالات برای دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

ماجرا چیست؟

امتحانات نهایی از سوم دی ماه آغاز شده و بسیاری از داوطلبان کنکور که سابقه تحصیلی نداشته یا خواهان ترمیم نمرات خود هستند، داوطلب شرکت در این امتحانات شده‌اند. این در حالی است که از همان روز اول برگزاری امتحانات نهایی، سؤالات در فضای مجازی منتشر شده است. برای مثال هنوز دقایقی از شروع آزمون نگذشته بود که در برخی کانال‌های درسی سؤالات درس ریاضی رشته تجربی را منتشر کردند و پس از چند دقیقه پاسخ‌های این سؤالات نیز بر روی کانال قرار گرفت. البته محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش گفته: «انتشار سؤالات حین برگزاری آزمون به معنای لو رفتن نیست و به هیچ عنوان امکان دسترسی به سؤالات قبل از برگزاری آزمون وجود ندارد.»!

واکنش رئیس مرکز سنجش آموزش‌و پرورش

محسن زارعی رئیس مرکز سنجش آموزش‌و پرورش در گفت‌وگو با شبکه خبر، نسبت به خبر لورفتن سؤالات امتحانات نهایی واکنش نشان داده و اظهار داشته: «زمان شروع امتحانات ساعت ۱۰ صبح بوده است. ما در برنامه اعلامی شروع فرایند را از ساعت ۹ و نیم صبح اعلام کردیم یعنی از نیم ساعت قبل داوطلبان باید در محل حوزه‌ها حضور داشته باشد که مراحل آماده سازی برای آزمون را پشت سر بگذارد که چنین اشتباهی صورت گرفت و برخی مراکز ساعت نه و نیم را به عنوان زمان شروع آزمون در نظر گرفته شده بود.»

[ماجرای لو رفتن سؤالات امتحان نهایی چیست؟]

زارعی افزوده: «افرادی سودجو با کانال‌هایی که به دنبال انتشار سؤال بودند؛ ادعا کردند که به سؤالات دسترسی داشتیم و پاسخ‌هایی را انتشار دادند که این پاسخ‌ها مربوط به سؤالات اصلی نبود و پاسخ‌های غیر واقعی بود و مستندات آن هم موجود است.»

او گفته: «در زمان برگزاری آزمون در ساعت ۱۰:۱۲ دقیقه یکی از داوطلبان از امتحانات ریاضی ۳ علوم تجربی عکس گرفت و این عکس از طریق کانال‌ها و در شبکه‌های اجتماعی تحت عنوان اینکه به سؤالات دسترسی پیدا شده است منتشر شد؛ در حالی‌که انتشار این برگه‌ها بعد از پخش سؤالات و برگزاری امتحانات صورت گرفته است. ساعت برگزاری آزمون ساعت ۱۰ بوده، اما ساعت ۱۰ و ۱۲ دقیقه سؤالات منتشر شده است و این به معنی لورفتن سؤالات نیست؛ لورفتن به معنی دسترسی به سؤالات قبل از امتحان است.»

درخواست کمک از پلیس فتا

به دلیل اهمیت نتایج امتحانات نهایی در کنکور ۱۴۰۲، مسئولان آموزش و پرورش از پلیس فتا برای تأمین امنیت این امتحانات کمک خواسته‌اند. زارعی در این‌باره گفته: «برخی افراد سودجود در فضای مجازی، کانال‌هایی را ایجاد کرده و دانش‌آموزان را اغفال می‌کنند که با این ترفندها موبایل یا ابزار جاسوسی را مخفی و در زمان امتحان پاسخ‌ها را بگیرند. البته، علاوه بر تأمین ابزار مورد نیاز همچون سیگنال‌یاب برای حوزه‌های امتحانی، راهکار جدی‌تر برخورد با شبکه‌های سودجویی است که این اقدامات را در فضای مجازی تبلیغ می‌کنند و درخواست خود را به پلیس فتا ارائه داده‌ایم.»

لزوم پاسخ‌گویی و حساسیت بیشتر مسئولان

از آنجایی که طراحان مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اجرای مصوبه تأثیر ۴۰ درصدی امتحانات نهایی بر کنکور ۱۴۰۲ از همین امسال تاکید کردند، باید درباره وضعیت به وجود آمده و اینکه چه تضمینی وجود دارد این وضعیت در امتحانات نهایی خرداد ماه آن هم با جمعیت بیشتر دانش‌آموزان شرکت کننده، تکرار نشود، توضیح بدهند. چرا که انتشار سؤالات در شبکه اجتماعی موجب شده تا بسیاری از دانش‌آموزان از این مسئله گلایه کنند و صحت و سلامت برگزاری امتحانات را زیر سؤال ببرند.

متأسفانه تعداد کانال‌هایی که سؤالات امتحانات و پاسخ‌های آن را منتشر می‌کنند، کم نیست و با توجه به اینکه بردن موبایل به داخل حوزه‌های امتحانات نهایی در حال وقوع است، اگر داوطلبی بتواند به پاسخ‌ها دسترسی پیدا کند حق سایر داوطلبان ضایع خواهد شد. به همین دلیل علاوه بر برطرف کردن شک و شبهه درباره لو رفتن سؤالات و همچنین برخورد جدی با افراد خاطی، مسئولان آموزشی باید دقت بیشتری داشته باشند و نسبت به عدم انتشار سؤالات از محل آزمون حساسیت بیشتری از خود نشان دهند.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/14705

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

آخرین مطالب