دبیر کانون سراسری انبوه سازان معتقد است: تکانههای دو ماه گذشته هنوز اثر خود را در حوزه مسکن نشان نداده و در ماههای آینده نشان خواهد داد.
به گزارش نجواخبر، فرشید پورحاجت در پاسخ به این پرسش که قیمت مسکن در آینده به چه سمت و سویی خواهد رفت؟ میگوید: آنچه که مشخص است، اینکه با افزایش نهادههای تولید در ماههای آینده مواجه خواهیم بود. نمیشود که دلار در کشور به ۴۰ هزار تومان برسد و انتظار داشته باشیم که تولیدکنندگان نهادههای ساختمانی کماکان با دللار ۲۶ هزار تومانی یا دلار ۳۰ هزار تومانی محصولات خود را عرضه کنند.
وی میافزاید: به اعتقاد من نهادههای ساخت مسکن در آینده دچار افزایش قیمت خواهند شد و به تبع آن، هزینههای ساخت پیدا میکند.
پورحاجت عنوان میکند: به اعتقاد من، تکانههای دو ماه گذشته هنوز اثر خود را در حوزه مسکن نشان نداده و در ماههای آینده نشان خواهد داد.
نرخ واحدهای کوچک در تهران، بسته به موقعیت و امکانات آپارتمانها متغیر است؛ اما با نقدینگی کمتر از ۱.۵ میلیارد تومان میتوان در جنوب و برخی مناطق مرکزی تهران خانهدار شد.
واسطههای ملکی از کساد شدن معاملات مسکن تحت تأثیر عقبنشینی هردو طرف عرضه و تقاضا در هفتههای اخیر خبر میدهند. برخی مالکان که معمولا جلوتر از تورم عمومی حرکت میکنند نرخهای پیشنهادی را بالا بردهاند؛ این در حالی است که بازار ظرفیت قیمتهای کنونی را ندارد.
مشاوران املاک مناطق مرکزی و جنوبی تهران میگویند که بازار با کمبود فایلهای مرغوب مواجه شده و این مسئله به ایجاد فشار تقاضا برای واحدهای موجود انجامیده است.
یکی از دلایل اصلی رکود معاملات در سالهای اخیر به تعلل فروشندگان مردد مربوط میشود. بخصوص در ماههای پایانی سال، مالکان به دلیل ایجاد انتظارات تورمی، فروش را به سال بعد موکول میکنند. در هفتههای اخیر نیز این رفتار بروز یافته است.
از طرف دیگر در دو سال گذشته به دلیل کاهش معاملات، ساختوساز دچار افت شده و برودت هوا در زمستان این افت را تشدید کرده است. به همین دلیل واحدهای نوساز کمتری به بازار تزریق میشود. برخی سازندگان هم تورم فعلی نهادههای ساختمانی را در قیمت واحدهای آماده که دوره ساخت آنها در دو سال اخیر بوده محاسبه میکنند.
رشد شدید قیمت مسکن در پنج سال اخیر باعث شده تا متقاضیان به سمت واحدهای کوچک متراژ و قدیمیساز بروند. آپارتمانهای ۵۰ تا ۶۰ متر جایگاه اول را در معاملات آذرماه شهر تهران با ۱۵.۳ درصد به خود اختصاص دادند. واحدهای ۶۰ تا ۷۰ متر با ۱۴.۸ درصد در جایگاه دوم قرار گرفتند و خانههای ۴۰ تا ۵۰ متر نیز با سهم ۱۰.۶ درصدی از کل معاملات رتبه سوم را از آن خود کردند.
درخصوص ارزش هر واحد مسکونی، واحدهای ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان جایگاه اول را در معاملات به دست آوردند که ۱۳.۶ درصد از کل قراردادها را در بر گرفتند. واحدهای ۱ تا ۱.۵ میلیارد تومانی با ۱۲.۲ درصد در رتبه دوم و آپارتمانهای ۲ تا ۲.۵ میلیارد تومان جایگاه سوم را کسب کردند که ۹.۸ درصد معاملات را در بر گرفتند.
شش منطقهی ارزان قیمت در بازار مسکن شهر تهران نیز به ترتیب ۱۸، ۱۹، ۱۶، ۲۰، ۱۷ و ۱۵ هستند که متوسط قیمت هر متر مسکن در این مناطق کمتر از ۲۹ میلیون تومان در هر متر مربع است. در این بین منطقه ۱۸ با قیمت ۲۴.۴ میلیون تومان ارزانترین منطقهی در بازار مسکن شهر تهران محسوب میشود.
آذرماه ۱۴۰۱ متوسط قیمت هر متر مربع آپارتمان در شهر تهران به ۴۸ میلیون تومان رسید که در مقایسه با ماه قبل ۲.۹ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۷.۵ درصد افزایش پیدا کرد. تعداد معاملات نیز ۱۰ هزار و ۱۸۴ فقره بود که ۲۷.۲ درصد نسبت به آبان امسال و ۴.۲ درصد نسبت به آذر پارسال افزایش یافت.