رئیس جمهور با بیان اینکه معتقدیم توانایی حل مشکلات کشور را داریم، گفت: بنابر اعلام مرکز آمار ایران افزایش بهرهوری و سرمایهگذاری در بهار امسال ۲۰۶ درصد بود که این رقم اکنون به ۵.۳ درصد رسیده است.
به گزارش نجواخبر، سید ابراهیم رئیسی که به عنوان مهمان روز اول دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم سخنرانی کرد ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، اظهار داشت: از خداوند برای شهدا، علو درجات و برای جانبازان، عافیت و سلامت کامل را مسالت میکنم.
وی همچنین با تبریک سالروز آغاز امامت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) با اشاره به نزدیک بودن سالروز میلاد پیامبر اکرم اسلام(ص) و هفته وحدت این عید سعید را نیز تبریک گفت.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به اینکه هرآنچه قدسیت در عالم وجود دارد در ارتباط با وجود قدوسی است و اگر مکان، زمان و شخصی مقدس است به اعتبار و در ارتباط با قدوسی است که دارای تقدس شده است، افزود: نظام مقدس، دفاع مقدس و همه بخشهایی از کشور که قدسیت دارند به دلیل داشتن ارتباط با وحی و باید و نبایدهای الهی، نیت مقدس و وجود حاکمیت و حکومتی که به امضای شارع مقدس رسیده باشد، تقدس دارند.
آیتالله رئیسی افزود: شرط قدسیت در همه عرصهها این است که هر سه جهت فوق در آن دیده شده باشد و این سه جهت را قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تضمین کرده است. و بایدها و نبایدهای قانون و انطباق با شرع را شورای نگهبان دارد.
وی ادامه داد: در رأس نظام هم در ابتدای انقلاب امام راحل (ره) و امروز هم مقام معظم رهبری«مدظله العالی» را داریم که خداوند طول عمر با عزت به ایشان عنایت فرماید؛ این بزرگواران هم به بایدها و نبایدهای وحیانی توجه داشته و هم نیاز جامعه را میشناسند.
آیتالله رئیسی سپس با تأکید بر اینکه در حوزه های فرهنگ، سیاست و اقتصاد که مباحث عمده و دارای اولویت کشور هستند شرایط به نحوی است که همه ظرفیتها و امکانات مادی و معنوی در جهت رسیدن جامعه به رهنمودهای مقام معظم رهبری«مدظله العالی» مشخص شده است و ما به عنوان مسئولان این نظام باید بدانیم در این عرصهها هم متناسب با نیاز کشور و هم متناسب با آرمان های بلند کشور که چه باید بکنیم؛ چرا که در بخشهایی که بر اساس رهنمودهای امام راحل و رهبری معظم انقلاب عمل شده است شاهد جلوه های پیشرفت هستیم و در بخشهایی که این اتفاق نیفتاده و با نگاه های دیگر حرکت کردهایم و شاهد بی تفاوتی نسبت به رهنمودهای امامین انقلاب بودهایم دچار مشکلاتی شدهایم که باید برای رفع آنها تلاش کنیم.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به موفقیت های سیاست خارجی گفت: اگر دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی موفقیتهایی داشته است در پرتو عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری«مدظله العالی» بوده است و اگر نواقصی هست از ماست، اضافه کرد: اگر به آنچه که رهبر انقلاب ترسیم کردهاند عمل شود کشور پیشرفت میکند و سیادت و آقایی کشورمان حفظ میشود.
آیتالله رئیسی یادآورشد: ما منظومهای از نگاه های ایشان در حوزه های مختلف را روبهروی خود داریم که باید آن را با تلاش و مجاهدت شبانه روزی اجرایی کنیم و باور ما این است که با امیدواری و فرهنگ «ما میتوانیم» میتوانیم عقب ماندگی های را جبران کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه اقتصاد اگر به خط مشی ترسیم شده از سوی مقام معظم رهبری«مدظله العالی» در قالب اقتصاد مقاومتی توجه میشد وضع امروز کشور متفاوت بود، افزود: در حوزه های فرهنگ و سیاست نیز اگر رهنمودها و نظرات ایشان به طور کامل عملیاتی میشد قطعاً شرایط بهتری نسبت به وضع فعلی داشتیم.
رشد بهرهوری از ۲.۶ به ۵.۳ درصد رسید
رئیسجمهور کشورمان سپس با تشریح اوضاع اقتصادی کشور در آغاز بکار دولت سیزدهم، گفت: در حوزه اقتصادی، دولت در حالی آغاز به کار کرد که در شرایط خاصی به سر میبردیم و با کسری بودجه، تورم و مشکلات دیگر روبهرو بودیم که ما باید آنها جبران میکردیم که به لطف خداوند حل شد.
آیتالله رئیسی در ادامه به مقایسه وضعیت کسری بودجه کشور، تورم و اشتغال در آغاز به کار دولت سیزدهم و شرایط فعلی پرداخت و افزود: با مقایسه رشد اقتصادی در قبل از سال ۱۴۰۰ ملاحظه میشود که در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تورمی که همه را رنج میداد مهار شود. در واقع، تورم محصول کسر بودجه و رشد نقدینگی است.
وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ تلاش کردیم مصارف و منابع، تراز شده و همخوانی داشته باشند تا کسر بودجه نداشته باشیم که طبق اعلام مرکز آمار در آن سال کسر بودجه نداشتیم. رشد نقدینگی در زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد ۴۲ درصد بود و اکنون ۲۲ تا ۲۶ درصد است و پیش بینی میکنیم تا آخر سال این عدد روی ۲۵ درصد تثبیت بشود.
رئیسجمهور بیان داشت: رشد اقتصادی که حاصل افزایش سرمایهگذاری و افزایش بهره وری است در بهار امسال بنا بر اعلام مرکز آمار ایران ۲.۶ درصد بوده است. سازمان بهره وری اعلام کرد امروز ۵.۳ درصد رشد بهره وری داریم که اگر چه هنوز مطلوب ما نیست، اما رشد مهمی است. در موضوع اشتغال، دو سوم از استان های کشور مشکلی ندارند و از وضعیت بحرانی به وضعیت عادی رسیدهایم و فقط در حوزه اشتغال افراد تحصیلکرده باید تلاش شود.