جزئیات مجوز به ۲ بانک دولتی برای پرداخت وام ۳۰۰ میلیونی قرض الحسنه

جزئیات مجوز به ۲ بانک دولتی برای پرداخت وام ۳۰۰ میلیونی قرض الحسنه
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به لزوم تخصصی شدن بانک ها در کشور گفت: در حال تدوین اساسنامه بانکهای تجاری، قرض‌الحسنه و توسعه ای در بانک مرکزی هستیم.

به گزارش نجواخبر، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از وام قرض الحسنه بدون کارمزد، اظهارداشت: ما در بانک مرکزی بدنبال توسعه بانکداری تخصصی در کشور هستیم، باید بانکها براساس فعالیت های متفاوتی که انجام میدهند با توجه به تخصص و اهداف‌شان تقسیم بندی شود.

وی افزود: در حال تدوین اساسنامه بانکهای تجاری، قرض‌الحسنه و توسعه‌ای در بانک مرکزی هستیم.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانکداری توسعه‌ای فعلی در کشور اصلا کار بانک توسعه‌ای را انجام نمی‌دهد، تصریح کرد: وظیفه سهامداران است که بانک توسعه‌ای را تأمین مالی کنند. در بانکهای تجاری باید در بازار پول باشند و فعالیت تجاری انجام دهند؛ در حال تغییر اساسنامه این بانک‌ها هستیم.

فرزین درباره بانکداری قرض‌الحسنه هم گفت: بدنبال این هستیم که بانکداری قرض‌الحسنه با هزینه کم تأمین مالی نیازهای خرد و ضروری مردم را انجام دهند؛ نرخ سود این تسهیلات باید پایین باشد چون مردم به دلیل نیاز ضروری سراغ این وام می‌ایند نه برای کارهای تجاری.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: بخشی از بانکها، بانک جامع هستند مثل بانک ملی؛ برای این بانکها اساسنامه بانکداری جامع تدوین خواهیم کرد؛ ملی و سپه شعب زیادی دارند و در تمام ایران گسترده هستند و میتوانند نیازهای مردم را پوشش دهند.

وی با بیان اینکه برای بانکهایی که دانش بنیان‌ها را تأمین مالی می‌کنند نیز اساسنامه تدوین می‌کنیم، تصریح کرد: نظارت موضوع مهم بانک مرکزی است؛ اگر بتوانیم دسته بندی را انجام دهیم مدل نظارتی هر بانک متفاوت خواهد شد. نمیتوانیم به تمام بانک‌ها یک نوع نظارت را داشته باشیم؛ اقدامات خوبی را شروع کردیم، قطعا نظارتی که در ماه های آینده در بانک مرکزی خواهیم داشت با آنچه الان وجود دارد متفاوت خواهد بود.

فرزین ضمن اشاره به اینکه هر جا پول سپرده گذار وجود داشته باشد نظارت جدی خواهیم داشت، افزود: هرچند مدیر بانک رسالت تلاش کرد وام بدون کارمزد را حاصل همکاری بانک مرکزی اعلام کند ولی واقعیت این است که این الگوی بسیار خوبی است که حاصل ایده های خودشان بوده و ماهم سعی کردیم مشکلات را رفع کنیم.

آرزوی ما این بوده که هزینه قرض الحسنه را کاهش دهیم و الان اجرایی شده است؛ هر اقدامی بتوانیم برای توسعه بانکداری قرض‌الحسنه انجام دهیم، کوتاهی نخواهیم کرد.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه گفت: مدتی است تسهیلات تکلیفی شده است؛ قرض‌الحسنه و ... به نظام بانکی تکلیف شده است؛ امسال پیشنهاد کردیم در بودجه که عدد این تسهیلات در شورای پول و اعتبار تعیین شود.

به گفته فرزین، در قانون جدید بانک مرکزی، گامی به سمت جلو در نظام بانکی کشور برداشته شده و این قابل بررسی است؛ این قانون از قانون قبلی خیلی بهتر است هرچند ما نسبی صحبت میکنیم؛ از نظر استقلال، اختیارات بیشتری به بانک مرکزی داده است.

* مجوز به 2 بانک دولتی برای پرداخت وام 300 میلیونی قرض الحسنه

وی به افزایش سقف وام قرض الحسنه به 300 میلیون تومان اشاره کرد و گفت: بانک ملی و سپه هم اجازه دارند این وام را پرداخت کنند؛ اصلاح ضوابط وجوه اداره شده و ... را هم داشتیم.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر توسعه بانکداری قرض‌الحسنه گفت: دنبال نظم دهی و نظارت بیشتر بر قرض‌الحسنه‌ای های تک شعبه‌ای هستیم؛ به دو بانک قرض‌الحسنه مهر و رسالت ابزارهای لازم را خواهیم داد.

بانکداری کارگشایی هم که الان وجود دارد جای توسعه دارد و بانکداری قرض‌الحسنه هم میتوانند از الگوی کارگشایی در پرداخت تسهیلات و وثیقه گیری استفاده کنند.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/192691

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.