وام فوری یک روزه؛ کلاهی گشاد بر سر متقاضیان؟!

وام فوری یک روزه؛ کلاهی گشاد بر سر متقاضیان؟!
با توجه به مشکلات معیشتی مردم آگهی های وام فوری یک روزه روی در و دیوار اکثر خیابان‌های تهران به چشم می‌خورد. اما آگهی‌های پرداخت وام را فقط در سطح شهر نمی‌بینید، کافی است یک جست‌وجوی کوتاه اینترنتی داشته باشید تا با انواع و اقسام آگهی وام مواجه شوید. به نظر می‌رسد در فضایی که بانک‌ها با ترفندهای گوناگون از دادن وام فرار می‌کنند، کلاهبرداران وارد میدان شده‌اند.

به گزارش نجواخبر، وام فوری یک روزه یک روش فوری برای کسانی است که قصد دارند در یک زمان کوتاه به وام و تسهیلات مالی دست پیدا کنند. سایت‌ها، شرکت‌ها تا دفاتر حقوقی بسیاری را می‌توان پیدا کرد که برای پرداخت وام فوری راه افتاده‌اند. البته تبلیغات وام فوری را می‌توان در سایت بانک‌ها هم دید که تاکید زیادی روی سفته دارند.

هرچند آنگونه که از نام این وام برمی‌آید انتظار می‌رود که طی «یک روز» به دست متقاضی برسد، اما گاهی ادعا می‌شود که واریز وجه دو تا سه روز کاری طول می‌کشد و تضمینی برای دریافت یک روزه وام وجود ندارد. هرچند که به نظر می‌رسد دو تا سه روز هم یک عدد واهی باشد.
شرایط دریافت وام فوری یک روزه

شرایط دریافت وام فوری را می‌توان با جست‌وجوی اینترنتی به دست آورد. برای مثال، یک سایت به معرفی شرایط دریافت وام فوری از سوی بانک‌ها اشاره کرده است. اینکه وام فوری غالبا برای درمان، ازدواج، خرید خانه و کالاهای خاص به افراد تعلق می‌گیرد. متقاضی دریافت وام نباید چک برگشتی یا بدهی به بانک داشته باشد.

وام فوری انواع و اقسام فراوانی دارد و نحوه محاسب سود آن متفاوت است. برای مثال، تعدادی از بانک‌ها تسهیلات را با سود زیر پنج درصد می‌دهند و تعدادی دیگر با سود بالای ۱۵ درصد. دیگر اینکه متقاضی باید حداقل ۱۸ ساله باشد. ضامن این فرد باید فیش حقوقی یا جواز کسب و کار داشته باشد. اگر فرد ضامن ندارد، باید کارمند رسمی دولت باشد. ضمن اینکه میزان سپرده و سفته توسط بانک تعیین می‌شود.

مبلغ وام فوری هم بستگی به بانک پرداخت‌کننده وام دارد؛ از حداقل ۲۰ میلیون تومان تا حداکثر یک میلیارد تومان متغیر است. البته اکثر بانک‌ها وام با میانگین مبلغ ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان می‌دهند که ناگفته نماند هرچقدر رقم مبلغ آن بالاتر رود، شرایط ضمانت سخت‌تر می‌شود. سود وام فوری هم غالبا از ۲ تا ۲۳ درصد است.

برای کسب اطلاع بیشتر از شرایط دریافت وام فوری به سراغ سایت دیگری رفتم. اطلاعات ویژه‌ای در شرح شرایط نیامده بود و بیشتر شکل و شمایل تبلیغاتی داشت. برای مثال درباره نرخ بهره نوشته شده که این نرخ بسته به مؤسسه مالی، مبلغ وام و شرایط بازپرداخت متفاوت است. ضمن اینکه، وام فوری یک روزه بدون نیاز به ضامن ارائه می‌شود و در این بین ممکن است از چک، سفته یا دیگر انواع تضمین‌ها استفاده شود.

این سایت‌ها تنها راه آگاهی از شرایط دریافت وام فوری یک روزه نیستند. یک آگهی پرداخت وام فوری در توییتر هم نظرم را جلب کرد. در متن آگهی با جملات جذاب آمده بود که «وام فوری بدون سپرده، بدون کارمزد و ضمانت، فقط سفته و فقط طی ۲۰ روز کاری». در آخر آگهی هم راه‌های تماس مختلفی برای برقرار ارتباط آمده بود. اما واکنش یک کاربر به این آکهی قابل تأمل بود اینکه چنین شرایطی فیک است نه واقعی. اما آگهی‌دهنده تلاش کرده بود که فرد را قانع کند که در اینجا نه نزولی هست، نه سودی و فقط لازم به اعتبارسنجی است.
وام فوری یک روزه برای مردم جذاب است؟

دشواری گرفتن وام از بانک‌ها و وضع اقتصادی مردم سبب شده تا آن‌ها به سمت گرفتن وام‌های مختلف بروند. به همین دلیل «کجا وام فوری می‌دهند؟»؛ یکی از سؤالات پرتکرار در سطح جامعه است. البته در پاسخ به این پرسش عده‌ای از یک بانک مشخص نام می‌برند، اما به نظر می‌رسد در مجموع اکثریت ناامید از گرفتن این وام هستند و تنها به آن به چشم یک تبلیغ پرزرق و برق نگاه می‌کنند. برای مثال، یک دانشجو که نیاز مبرم به مبلغ وام دارد، می‌گوید با وجود دو ضامن و هزار و یک مدل تضمین، ۲۰ روز است که معطل تأیید وام فوری ۲۰ میلیونی با سود ۱۸ درصدی است.

فرد دیگری می‌گوید هیچ بانکی وام فوری یک روزه نمی‌دهد و فقط نزول‌خواران پشت این تبلیغات هستند. می‌گوید برای گرفتن وام ۳۰ میلیونی سه روز منتظر مانده و در آخر بی‌خیال خرید کالا شده، اما حالا چهار روز است که منتظر برگشت پولش هست.
متقاضیان وام فوری هشدارها را جدی بگیرند

همین شرایط موجب شده تا از گوشه و کنار صدای زنگ خطر و هشدار سوءاستفاده کلاهبردان با دامی به نام وام فوری یک روزه شنیده شود. بانک‌ها هم می‌گویند اینگونه آگهی‌ها را به رسمیت نمی‌شناسند و اسم‌شان را کلک تبلیغاتی می‌گذارند، هرچند برخی گزارش‌ها هم از ارتباطات غیررسمی یا به اصطلاح زیرزمینی بانک‌ها با آگهی‌دهندگان وام فوری خبر می‌دهند.

پشت‌پرده پرداخت وام یک‌روزه هرچه باشد، نمونه‌های فراوانی وجود دارد که کلاهبرداران با سوءاستفاده از ناکافی بودن اطلاعات شهروندان، با ارسال پیامک یا تماس تلفنی و با به‌کار بردن عبارات فریبنده به آن‌ها پیشنهاد گرفتن وام فوری بدون سپرده، سند و ضامن را می‌دهند که در صورت پذیرفتن شرایط توسط فرد از اودرخواست واریز مبلغی به‌عنوان هزینه کارمزد بانکی می‌شود. به محض واریز مبلغ به شماره حساب اعلامی ارتباط تلفنی قطع شده و تنها صدای بوق‌های مکرر از پشت خط شنیده می‌شود. به همین دلیل است که هشدارها در این زمینه کم نیستند و متقاضیان باید با چشم باز با این موضوع برخورد کنند.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/266288

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

آخرین مطالب