غرق شدن غم انگیز ۲۱ نفر در دریای مازندران از ابتدای تابستان

غرق شدن غم انگیز ۲۱ نفر در دریای مازندران از ابتدای تابستان
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران گفت: از شروع اجرای طرح دریا که اول خرداد بوده است تا پایان مرداد ماه سال جاری ۲۱ نفر (۱۴ مرد و ۷ زن ) در سواحل دریای مازندران غرق شدند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۱ درصد کاهش داشت.

به گزارش نجوا خبر، دکتر علی عباسی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به غیر بومی بودن تعداد ۷۶ درصدی از این غرق شدگان، اظهار کرد: شهرستان های بابلسر با پنج، چالوس، محمودآباد و تنکابن هر کدام با چهار مورد بیشترین آمار غرق شدگی را به خود اختصاص دادند.
عضو شورای قضائی استان مازندران بیشترین سنین غرق‌شدگان را ۲۱ تا ۴۰ سال با ۱۲ نفر اعلام کرد و افزود: خوشبختانه پیگیری‌ها، هشدار و بیان آمار غریق‌ها از طرف خبرگزاری، رسانه ملی و سایت‌های مجازی استان در بیان واقعیت های مربوط به دریا اقدام موثری بود.
دلیل اصلی غرق‌شدگی در دریا « جریان شکافنده، جریان‌های ساحلی یا جریان‌های مرگبار » است؛ این جریان‌ها به جریان‌هایی از آب گفته می‌شود که از ساحل به سوی دریا حرکت می‌کنند. این جریان یکی از مهم‌ترین عوامل در غرق شدن انسان‌ها در دریاهاست به‌طوری‌که ۸۰ درصد عملیات‌های کمکی نجات غریق‌ها مربوط به همین پدیده است. حرکت این جریان از داخل منطقه خیزاب ساحلی آغاز می‌شود و تا خارج از خط شکست موج ادامه می‌یابد. این جریان‌ها، آبی که موج‌ها به سوی ساحل آورده‌اند را به دریا باز می‌گردانند. جریان‌های شکافنده بسته به شیب ساحل و کنش موج یا خیزاب عامل اصلی زهکشی آب به سوی دریا و مرگ انسان‌ها است. جریان‌های شکافنده در تمام دریاها، دریاچه‌ها و اقیانوس‌ها امکان پدیداری دارند.

جریان شکافنده از بالا شبیه یک بادبزن دستی است که دسته آن به‌سمت ساحل، و دهانه آن به‌سمت دریا است. دسته این بادبزن بیشترین قدرت را دارد و صرف‌نظر از اینکه شناگر چقدر شنا می‌داند یا چقدر توان جسمی دارد، عملاً برگشت وی به‌سمت ساحل را غیرممکن ساخته، او را سریعاً با خود به‌داخل دریا می‌کشاند. برای درک بهتری از قدرت این جریان باید گفت که سرعت این جریان معمولاً از رکورد سرعت شنای المپیک نیز بالاتر است؛ بدین معنی که حتی بهترین قهرمان شنای المپیک نیز نمی‌تواند بر خلاف آن شنا کرده و به طرف ساحل برگردد. عرض جریان شکافنده بین سه تا بیش از ۶۰ متر و طول آن به‌داخل دریا بسیار متفاوت است و گاهی تا ده‌ها متر به‌داخل دریا کشیده می‌شود.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/308513

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

آخرین مطالب