توصیه‌های وزارت بهداشت درباره تغذیه دانش‌آموزان در مدارس

توصیه‌های وزارت بهداشت درباره تغذیه دانش‌آموزان در مدارس
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه انتخاب یک میان وعده مناسب برای دانش آموزان می‌تواند به تامین انرژی در مدرسه و همچنین افزایش هوشیاری و تمرکز آنها کمک کند، گفت: استفاده از خوراکی‌های سالم و مقوی برای رشد کودک و بهبود متابولیسم بدن او ضروری است.

به گزارش نجوا خبر، دکتر احمد اسماعیل‌زاده با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و اهمیت تغذیه در سلامت دانش‌آموزان، با تاکید بر تهیه میان وعده سالم و مغذی که علاوه بر حفظ و تأمین سلامتی دانش‌آموزان، بر یادگیری آنان نیز اثر مثبت داشته باشد، گفت: خوراکی‌هایی که در کیف دانش ‌آموزان به عنوان میان‌ وعده مدرسه برای زنگ تفریح می‌گذارید، بهتر است ترکیبی از انواع مواد پروتئینی، غلات کامل، میوه‌‌ها و سبزیجات باشند.

وی افزود: میوه‌ها و سبزیجات، یکی از انتخاب های مناسب برای میان وعده در مدرسه، محسوب می‌شوند که سرشار از ویتأمین، آنتی اکسیدان و فیبر هستند و می‌توانند علاوه بر تأمین بخشی از نیاز دانش‌آموزان به ویتأمینهایی چون، ویتأمین A، C و ویتأمین های گروه B و مواد معدنی همچون پتاسیم، به تقویت سیستم ایمنی دانش‌آموزان کمک کنند.

ساندویچ سالم بهترین تغذیه برای دانش‌آموزان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: خیار، گوجه فرنگی و کدو حلوایی نیز از گزینه های مناسب برای میان وعده هستند؛ خیار و گوجه را می‌توان به صورت ساندویج سالم برای دانش‌آموز آماده کرد، منظور از ساندویج سالم یعنی ساندویجهایی که حاوی پنیر یا مغزیجات مانند گردو، پسته یا بادام و یا سبزی خوردن و کاهو، تخم مرغ، کتلت، انواع کوکو، فلافل های خانگی و یا الویه و همبرگر، باشد.

وی گفت: بهتر است برای تهیه ساندویچ سالم از نان های سبوس‌دار مانند سنگک و بربری استفاده کنید و تا حد امکان از نان لواش و باگت‌های سفید برای ساندویچ استفاده نکنید. همچنین، از پنیر خامه‌ای به دلیل چربی بالا نیز استفاده نکنید.

پرهیز از تهیه ساندویج های سوسیس و کالباس

وی با تاکید بر پرهیز از تهیه ساندویج های سوسیس و کالباس، بیان کرد: یکی از مواد غذایی که این روزها بسیاری از کودکان و نوجوانان طرفدار آن هستند، کره بادام زمینی است که توصیه می‌شود مصرف این کره به هفته‌ای یک بار محدود شود، چراکه کره بادام زمینی کالری بالایی دارد و با توجه به کم تحرکی در کودکان، می‌تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود. باید متذکر شد که اگر کودکی دچار اضافه وزن و چاقی است، باید کره بادام زمینی به ماهی یک بار محدود شود.

اسماعیل‌زاده افزود: سمنو هم سرشار از ویتأمین‌های گروه B است و می‌تواند به تأمین بخشی از نیازهای دانش‌آموزان کمک کند؛ کدو حلوایی به صورت بخارپز شده با کمی دارچین نیز گزینه خوبی برای میان وعده دانش‌آموزان است. با توجه به اینکه فصل سرما فرا خواهد رسید و میزان ابتلای به آنفلوآنزاهای فصلی و سرماخوردگی تشدید می‌شود، مصرف منابع غنی از ویتأمین A و C مانند کدو حلوایی، پرتقال، نارنگی، هویج، خرمالو، انار و موز، به پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی کمک می‌کنند. بنابراین سعی کنید از این مواد غذایی هر روز برای میان وعده فرزندتان استفاده کنید.

استفاده از شیر ساده و بیسکوییت سبوس دار

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین بهتر است از شیرهای ساده به جای شیرهای طعم دار، ماءالشعیر و نوشابه به دلیل میزان قند بالا و به جای کیک و بیسکویت‌ها به خصوص کرم دار، از بیسکویت های سبوس دار استفاده شود.

صبحانه، مهم‌ترین وعده غذایی روزانه

وی با بیان اینکه صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است، افزود: بسیاری از کودکان و نوجوانان به طور منظم وعده غذایی صبح را از دست می‌دهند. خوردن یک صبحانه مغذی می‌تواند به دانش‌آموز کمک کند تا عملکرد بهتری در مدرسه داشته باشد.

نقش والدین در الگوی تغذیه‌ای فرزندان

بنابر اعلام وزارت بهداشت، اسماعیل زاده به نقش والدین در انتخاب تغذیه سالم برای کودکان، اشاره و عنوان کرد: تغذیه سالم و فعالیت بدنی، به رشد کودکان، یادگیری، استخوان بندی و تقویت عضلات آنها کمک می‌کند. پدر، مادر و یا معلم می‌توانند یک الگوی مناسب برای ایجاد رفتارهای سالم و شیوه مطلوب زندگی برای کودکان باشند. کودکان با مشاهده و تمرین، یاد می‌گیرند؛ بنابراین یک الگوی مناسب برای فرزندتان باشید و به همراه فرزندان خود وعده های غذایی و میان وعده های سالم مصرف کنید.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/308936

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.