مدیرعامل شرکت دارویی تامین وابسته به سازمان تامین اجتماعی از تولید ۵۰ محصول جدید دارویی تا پایان سال در کشور خبر داد و گفت: این محصولات در بخش دارو و مواد اولیه خواهد بود.
به گزارش نجوا خبر، عقیل آرین روز سه شنبه در یک نشست خبری که در محل این شرکت برگزار شد، افزود: هزار و ۵۰۰ قلم دارو و ۳۰۰ قلم مواد اولیه دارویی توسط این شرکت تولید شده که بخش عمدهای از بازار دارویی کشور تأمین میشود.
وی با بیان اینکه باید برای توسعه پایدار، محصولات جدید تولید کنیم، اظهار داشت: امسال ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل سود انباشته افزایش سرمایه خواهیم داشت و نزدیک به ۵۵۰ میلیارد تومان برای تولید محصولات دارویی و تجهیزات امسال اختصاص مییابد که در زمینه ایجاد خط تولید آمپول، آزمایشگاه بیوتکنولوژی، مواد اولیه شیمی دارویی، داروهای بایوتک، ژنریک و بازسازی خطوط هزینه میشود.
آرین با یادآوری اینکه اکنون بسیاری از خطوط دارویی استاندارد لازم را ندارند، اصلاح و بازسازی آنها را در اولویت دانست تا بتوان علاوه بر تولید داخل، در حوزه صادرات نیز فعال تر عمل کرد.
مدیرعامل شرکت دارویی تأمین با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۴.۵ میلیون دلار صادرات صورت گرفته است، گفت: عراق، افغانستان، سوریه و تاجیکستان بازارهای اول صادراتی این شرکت به شمار میروند.
وی بر ایمنی بهداشت کارکنان در خطوط تولید نیز تاکید کرد و اظهار داشت: بسیاری از کارکنان با مواد پرخطر کار میکنند و به همین علت تمامی اصول ایمنی برای جلوگیری از حوادث و خطرات پیادهسازی شده است.
آرین با اشاره به فعالیت ۱۱ شرکت دانش بنیان تحت مدیریت این شرکت اظهار داشت: این شرکتها تاکنون ۱۱۶ محصول ثبت کردهاند و تا پایان امسال ۳۱ محصول جدید تولید میکنند.
وی از رشد ۳۴ درصدی صادرات شرکتهای تولید مواداولیه خبر داد و افزود: ۱۲۱ قلم محصول این شرکتها به ۳۲ کشور صادر شده است و پیش بینی میشود امسال میزان صادرات آنها به ۴۰ میلیون دلار برسد.
۲۵ همت مطالبات شرکتهای دارویی
مدیرعامل شرکت دارویی تأمین مهمترین مشکل شرکت های دارویی را تأمین نقدینگی برشمرد و افزود: قوانین بانکی برای گرفتن تسهیلات سخت تر شده و نرخ بهره آن افزایش یافته است.
آرین به طلب ۲۵ هزار میلیارد تومانی شرکت های دارویی از مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: از این مبلغ، ۱۰ همت مربوط به طلب شرکت دارویی تأمین است.
وی تاکید کرد: با مساعدت وزیر بهداشت و رئیسجمهور گام های خوبی برای پرداخت مطالبات برداشته شده و قرار است بطور مستقیم مطالبات از سازمان برنامه و بودجه دریافت شود.
آرین با اشاره به اینکه امسال صنعت دارو مشکلات زیادی داشت، گفت: امسال نبود نقدینگی کافی سبب شد تا شرکتها مواد اولیه برای تولید محصول در اختیار نداشته باشند که این کار سود صنعت دارویی را ۵۳ درصد کاهش داد.