لبنان در یک قدمی آتش‌بس/ ورود نماینده بایدن به بیروت

لبنان در یک قدمی آتش‌بس/ ورود نماینده بایدن به بیروت
فرستاده ایالات متحده، آموس هوخشتاین، دقایقی پیش وارد بیروت شد. این سفر به‌عنوان نشانه‌ای از پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس برای پایان دادن به درگیری مرگبار مرزی میان اسرائیل و حزب‌الله در لبنان تلقی می‌شود.

به گزارش نجواخبر، فرستاده ایالات متحده، آموس هوخشتاین، دقایقی پیش وارد بیروت شد. این سفر به‌عنوان نشانه‌ای از پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس برای پایان دادن به درگیری مرگبار مرزی میان اسرائیل و حزب‌الله در لبنان تلقی می‌شود.

این خبر پس از آن منتشر شد که نخست‌وزیر لبنان، نجیب میقاتی، اعلام کرد بیروت به پیشنهاد آتش‌بس حمایت‌شده توسط آمریکا واکنشی «مثبت نشان داده است». او در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی العربی روز دوشنبه اظهار داشت که دولت لبنان در حال بررسی برخی «نکات مبهم» در پیشنهاد آتش‌بس بوده، اما بخش‌های بزرگی از پیش‌نویس توافق‌نامه حل‌وفصل شده است.

به گزارش سی‌ان‌ان، میقاتی افزود که برخی مسائل نیاز به «توضیح» از طریق مذاکرات «رو در رو» با هوخشتاین دارد.

به گفته یک مقام لبنانی، سفیر ایالات متحده در لبنان، لیزا جانسون، این پیشنهاد را پنجشنبه شب از طریق نبیه بری، رئیس مجلس لبنان، به دولت این کشور ارائه کرد. حزب‌الله روز یکشنبه این پیشنهاد را بررسی و پاسخ خود را به مقامات لبنانی ارائه کرد. منبع مذکور این پاسخ را عمدتاً «مثبت» توصیف کرد.

یک منبع آگاه به شبکه سی‌ان‌ان گفت که مذاکرات برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک همچنان ادامه دارد و تأکید کرد که سفر هوخشتاین لزوماً به معنای نزدیک بودن دستیابی به توافق نیست.

جزئیات پیشنهاد آتش‌بس
این پیشنهاد، که با حمایت آمریکا ارائه شده، به دنبال یک آتش‌بس ۶۰ روزه است و به‌عنوان پایه‌ای برای آتش‌بسی پایدار مطرح شده است. بر اساس گفته یک مقام لبنانی، این پیشنهاد در چارچوب قطع‌نامه ۱۷۰۱ سازمان ملل قرار دارد که به جنگ ۲۰۰۶ لبنان و اسرائیل پایان داد. این قطع‌نامه تصریح می‌کند که تنها گروه‌های مسلح در منطقه جنوب رودخانه لیتانی لبنان باید ارتش لبنان و نیروهای صلح‌بان سازمان ملل باشند.

آموس هوخشتاین

پیشنهاد مذکور همچنین خواستار خروج نیروهای زمینی اسرائیل از جنوب لبنان است که از اواخر سپتامبر در این منطقه حضور داشته‌اند و اجرای دقیق‌تر قطع‌نامه ۱۷۰۱ را الزامی می‌کند.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، متیو میلر، هر دو طرف اسرائیل و لبنان به این پیشنهاد واکنش نشان داده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، متیو میلر، در یک نشست خبری گفت: «ما پیشنهادهایی را با دولت لبنان و اسرائیل به اشتراک گذاشته‌ایم. هر دو طرف به این پیشنهادات واکنش نشان داده‌اند.»

میلر از ابراز نظر درباره خوش‌بینی آمریکا به چشم‌انداز رسیدن به توافق خودداری کرد اما افزود: «وقتی راه‌حلی در راستای منافع همه طرف‌های مرتبط وجود داشته باشد، باید بتوانیم به توافق برسیم، و این همان چیزی است که تلاش می‌کنیم انجام دهیم.»

او ادامه داد: «ما در این فرایند باقی می‌مانیم، چون معتقدیم راه‌حل دیپلماتیک کلید توقف جنگ، حفاظت از غیرنظامیان و بازگشت مردم به خانه‌هایشان در اسرائیل و لبنان است.»

آزادی عملیاتی اسرائیل
یک منبع اسرائیلی آشنا با مذاکرات نسبت به احتمال دستیابی به توافق فوری ابراز تردید کرد و گفت که در حالی که پیشرفت‌هایی حاصل شده، مخالفت حزب‌الله با پذیرش خواسته اسرائیل برای حق حمله به اهداف حزب‌الله در صورت نقض آتش‌بس می‌تواند روند را به خطر بیندازد. این منبع اضافه کرد که بدون این بند، مشخص نیست آیا نتانیاهو می‌تواند موافقت کابینه برای این توافق را جلب کند یا خیر.

اسرائیل لبنان

بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی راست‌گرای افراطی اسرائیل، روز دوشنبه گفت «آزادی کامل عملیاتی» برای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان یک «شرط غیرقابل مذاکره» است.

او افزود: «در پایان جنگ، ما در غزه آزادی عملیاتی خواهیم داشت و در لبنان نیز چنین آزادی‌ای را خواهیم داشت.»

نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان، در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی العربی، گزارش‌ها درباره درخواست برای دادن آزادی عملیاتی به ارتش اسرائیل در جنوب لبنان را «گمانه‌زنی» خواند و افزود که چنین بندی را در پیشنهاد ارائه‌شده ندیده است.

نبیه بری، رئیس مجلس لبنان و رهبر حزب امل، به روزنامه الشرق الاوسط گفت که پیشنهادی که از سوی آمریکا دریافت کرده شامل اشاره‌ای به آزادی عملیاتی ارتش اسرائیل در لبنان نیست و افزود که آمریکا می‌داند چنین خواسته‌ای «غیرقابل قبول» خواهد بود.

یک مقام لبنانی نیز گفت که این پیشنهاد به حق اسرائیل برای ادامه حملات به لبنان پس از آتش‌بس اشاره‌ای نکرده است. این منبع همچنین اظهار داشت که حزب‌الله موافقت کرده است که درگیری خود با اسرائیل را از جنگ اسرائیل در غزه جدا کند.

تماس با تیم ترامپ
میقاتی اعلام کرد که دولت او با تیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا نیز، در تماس است.

اسرائیل لبنان

یک منبع لبنانی آگاه به مذاکرات آتش‌بس گفت که ترامپ از مسیر مذاکرات هوخشتاین حمایت کرده است و این موضوع شانس موفقیت مذاکرات را افزایش داده است.

یک مقام ارشد آمریکایی به سی‌ان‌ان گفت که هیچ اعتباری به گزارش‌هایی که اسرائیل قصد تأخیر در توافق را دارد، داده نمی‌شود. «اسرائیلی‌ها تأیید کرده‌اند که آماده انجام این توافق هستند.»

او افزود: «توافق با حزب‌الله پیامی به حماس خواهد بود که اسرائیل و شرکای آن تمام تلاش خود را برای دستیابی به توافقی که اسرا در غزه را بازگرداند، به کار خواهند گرفت.»

یک مقام آمریکایی گفت که منطقه در یک بن‌بست قرار گرفته است، زیرا حماس از پذیرش توافق آتش‌بسی که اسرای اسرائیلی را بازمی‌گرداند خودداری کرده و حزب‌الله نیز وعده داده تا زمانی که جنگ غزه ادامه داشته باشد، هم‌چنان علیه اسرائیل بجنگد.

در حالی که ایالات متحده به تمام طرح‌های نظامی اسرائیل دسترسی ندارد، این مقام ادعا کرد: «تضعیف حزب‌الله کمک می‌کند» تا به یک توافق برسیم. این مقام آمریکایی افزود: «برای دستیابی به توافقی در لبنان، حزب‌الله باید تحت فشار قرار گیرد. حزب‌الله نمی‌تواند زیرساخت نظامی گسترده خود را در مرز با اسرائیل بازسازی کند.»

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/320285

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

آخرین مطالب