اگر احساس سرماخوردگی دارید، بخوانید!

اگر احساس سرماخوردگی دارید، بخوانید!
اگر احساس می‌کنید که سرما خورده‌اید، روش‌ها و رفتارهایی وجود دارد که می‌توانند به مدیریت علائم شما کمک کنند.

به گزارش نجوا خبر، بیش از دویست ویروس می‌توانند باعث عفونت‌های تنفسی شوند که به طور کلی به نام "سرماخوردگی معمولی" شناخته می‌شوند. بزرگسالان معمولاً بین دو تا چهار بار در سال سرما می‌خورند، در حالی که کودکان ممکن است تا ۱۰ بار در سال سرما بخورید . اگر احساس می‌کنید که سرما خورده‌اید، روش‌ها و رفتارهایی وجود دارد که می‌توانند به مدیریت علائم شما کمک کنند.

خواب کافی داشته باشید

کمبود خواب می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و مبارزه با سرماخوردگی را دشوارتر کند. بزرگسالان به ۷ تا ۹ ساعت خواب در هر شب نیاز دارند و هنگام بیماری ممکن است به خواب بیشتری نیاز داشته باشند. نوزادان، کودکان و نوجوانان نیاز به خواب بیشتری نسبت به بزرگسالان دارند.

خوب غذا بخورید و هیدراته بمانید

رژیم غذایی متعادل که شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های کم‌چرب باشد، می‌تواند به شما کمک کند تا تمام ویتأمین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز برای حمایت از سیستم ایمنی سالم را دریافت کنید.

همچنین، نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز مهم است—حدود ۱۱.۵ فنجان برای زنان و ۱۵.۵ فنجان برای مردان—به ویژه که کم‌آبی می‌تواند علائم سرماخوردگی را بدتر کند.

تب خود را کنترل کنید

دمای بدن متوسط 37 درجه است؛ بنابراین نزدیک شدن دمای بدن به 38 درجه سانتیگراد می‌تواند نشانه‌ای از تب باشد. تا زمان مراجعه به دکتر، می‌توانید از درمان‌های خانگی مانند استفاده از حوله سرد یا حمام سرد استفاده کنید.

احتقان را کاهش دهید

گلوگرفتگی، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی از علائم رایج سرماخوردگی هستند. داروهای بدون نسخه مانند ضد احتقان‌ها، آنتی‌هیستأمین‌ها و داروهای ضد التهابی می‌توانند در مدیریت احتقان کمک کنند تا به دکتر برسید. همچنین می‌توانید از درمان‌های خانگی مانند استفاده از بخور، نوشیدن چای داغ و شستن بینی با محلول نمکی برای کاهش احتقان استفاده کنید.

سرفه یا گلودرد را تسکین دهید

احتقان معمولاً باعث سرفه و گلودرد می‌شود. داروهای ضد سرفه و مسکن‌ها می‌توانند کمک کنند تا خود را به دکتر برسانید، اما دقت کنید داروهای مذکور، علائم را درمان نمی‌کنند. می‌توانید از نوشیدن چای گرم، خوردن یک قاشق عسل و مکیدن قرص‌های معطر برای تسکین سرفه یا گلودرد استفاده کنید.

اگر احساس سرماخوردگی دارید، این مطلب برای شماست!

چگونه شدت و مدت علائم را کاهش دهیم

پس از عفونت با یک ویروس، قدرت سیستم ایمنی و وضعیت کلی سلامت شما تعیین می‌کند که چقدر بیمار می‌شوید و سرماخوردگی شما چقدر طول می‌کشد. بهترین راه برای کاهش شدت و مدت علائم، حفظ یک سبک زندگی سالم است.

داروهای بدون نسخه می‌توانند به کاهش اثرات علائمی مانند گرفتگی، سرفه و حتی تب کمک کنند—اما سرماخوردگی شما را درمان نخواهند کرد. بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی معمولی معمولاً به طور مستقل طی یک یا دو هفته بهبود می‌یابند، حتی بدون درمان. بنابراین ویزیت شدن توسط پزشک متخصص بهترین راه درمان و کاهش آثار بیماری است.

ایمنی بدن را تقویت کنیم تا از سرماخوردگی پیشگیری کنیم

بسیاری از محصولات و مکمل‌ها به منظور تقویت عملکرد ایمنی و پیشگیری از عفونت‌هایی مانند سرماخوردگی معمولی به بازار عرضه می‌شوند. محصولات حاوی ویتأمین‌ها و مواد معدنی مانند ویتأمین C و روی به راحتی در دسترس هستند، اما هنوز نتایج قطعی در مورد اثربخشی آن‌ها در پیشگیری از سرماخوردگی وجود ندارد.

مطابق با تحقیقات، مکمل‌هایی که وعده تقویت ایمنی در برابر سرماخوردگی معمولی را می‌دهند، در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی مؤثر نیستند. با این حال، ممکن است به کاهش مدت و شدت علائم کمک کنند.

به هر حال، بهترین کارهایی که می‌توانید برای حمایت از سیستم ایمنی سالم انجام دهید، حفظ یک رژیم غذایی متعادل غنی از مواد مغذی، انجام ورزش منظم، حفظ وزن سالم و خواب کافی است.

چه عواملی باعث می‌شود سرماخوردگی بیشتر طول بکشد؟ کمبود خواب، کم‌آبی، استرس و رفتارهای غیرسالم دیگر می‌توانند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و مبارزه با سرماخوردگی را دشوارتر کنند.

آیا سرماخوردگی است یا چیز دیگری؟

گرفتگی بینی، احتقان و احساس ناخوشی عمومی علائم رایج سرماخوردگی هستند—اما ممکن است علائم بیماری‌های دیگر نیز باشند. اگر پس از دو هفته بهبودی نداشتید،

باید یک بار دیگر با پزشک خود در رابطه با شرایط بیماری مشورت کنید.

بیماری‌های مزمن تنفسی مانند آسم یا آلرژی‌ها می‌توانند بسیاری از علائم مشابه سرماخوردگی معمولی داشته باشند.

تشخیص دقیق به شما کمک می‌کند تا بهترین درمان را برای مدیریت علائم خود دریافت کنید.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/320733

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.