فرمانده گردان حضرت یونس (ع) لشکر ۱۴ امام حسین (ع) اصفهان:

کربلای 4؛ عملیاتِ هموارکننده‌ی پیروزی

کربلای 4؛ عملیاتِ هموارکننده‌ی پیروزی
محمدعلی شفیعی، به تشریح دستاوردهای عملیات کربلای 4 پرداخت.

به گزارش نجوا خبر، هنوز هم بعد از گذشت نزدیک به ۳۷ سال از عملیات بزرگ کربلای 4 گاه‌و‌بیگاه از پیروزی و یا شکست در این عملیات سخنانی به میان می‌آید. برخی این عملیات را صرفا یک شکست می‌دانند و برخی دیگر آنرا نه تنها پیروزی می‌نامند، بلکه زمینه‌ای برای پیروزی‌های بعدی تلقی می‌کنند که صدام را به بن‌بست سیاسی – نظامی رساند. در همین رابطه محمدعلی شفیعی، فرمانده گردان حضرت یونس(ع) لشکر ۱۴ امام حسین(ع) اصفهان، عملیات مذکور را یک پیروزی مبتنی بر حکم ولایت تفسیر می‌کند.
شفیعی گفت: ما هر ساله سلسله عملیات‌های بزرگی را انجام می‌دادیم تا بتوانیم عراق را زمین‌گیر کنیم. در عملیات کربلای ۴ یک تصمیم خاص اتخاذ شد تا بتوانیم به بصره نزدیک شویم و و جزیره فاو را محاصره کنیم و در ادامه وارد بصره شویم. پس از این تصمیم، سه محور برای عملیات کربلای ۴ انتخاب شد: محور اول از سمت ام‌الرصاص، محور دوم بوارین و محور سوم کانال ماهی بود. البته حضور رزمندگان در سمت کانال ماهی و نهر عرایض بیشتر یک نقشه‌ی تاکتیکی بود. در این عملیات، کاری که قرار بود لشکر امام حسین(ع) انجام دهد، این بود که از بین جزیره ماهی و بوآرین عبور کند به هدف نهایی برسد. در مجموع هدف ما این بود که دشمن را تضعیف کنیم تا سیاسیون بتوانند از این فرصت بهره‌برداری مناسبی کنند و موفق شوند.

چرا عملیات‌های بزرگ ادامه یافت؟

وی ادامه داد: هدف ما تصاحب جزیره ماهی و بلجانیه بود. لذا لشکر امام حسین(ع) در دقایق اولیه عملیات، (با وجود آگاهی دشمن و استفاده از منور و تیراندازی‌های شدید آنها)، موفق شد وارد بلجانیه شود و در همان ساعت اول تلفات زیادی به دشمن وارد کند و تانک‌های دشمن را هدف قرار دهد و سایر ادوات نظامی آنها را نابود سازد. اما متأسفانه برخی از رزمندگان دیگر نتوانستند وارد منطقه‌ی مد نظر شوند و نقشه خود را اجرایی کنند. موقعیت دشمن در جلوگیری از پیشروی ما باعث شد که یگان‌های پشتیبانی که قرار بود برنامه خود را اجرا کنند، ضعیف شوند. لذا نقاط تعیین شده در این عملیات به طور کامل تصرف نشد و دشمن از پیشروی ما جلوگیری کرد.
وی با اشاره به منافع عملیات کربلای ۴ اظهار داشت: در این عملیات، برخی نیروها نتوانستند به هدف برسند و شهید شدند. ما ناچار بودیم سلسله عملیات‌های بزرگ را ادامه دهیم تا دشمن قدرت نگیرد. فراموش نکنیم که کل دنیا، به ویژه روسیه و آمریکا، نمی‌خواستند جنگ تمام شود و از طولانی شدن جنگ بهره‌برداری می‌کردند؛ تا دو کشور مسلمانِ عراق و ایران، همچنان درگیر باشند. در این شرایط اروپایی‌ها، آمریکایی‌ها و روس‌ها می‌توانستند منافعی کسب کنند. طی این شرایط عراق از امکانات روس‌ها، اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها استفاده می‌کرد تا ما را شکست دهد. دنیا دنبال موفقیت عراق بود و ایران که حمایت این کشورها را نداشت، به تنهایی به دنبال پیروزی و موفقیت بود تا بر عراق پیروز شود و یا حداقل صدام قطع‌نامه را بپذیرد.

خواب بدون تعبیر گندم ری

وی ادامه داد: بعد از کربلای 4 بود که توانستیم ضمن عملیات کربلای ۵ موفقیت‌هایی کسب کنیم. طی آن شرایط مسئولان متوجه شدند که برای پیروزی به امکانات بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم در مقابل تهاجم پیش آمده بایستیم. رزمنده‌ها در روزهای اول دفاع خوبی انجام دادند. برای آنها صرف نتیجه مهم نبود؛ آنچه که مهم بود انجام تکلیف بود. پس برخلاف کسانی که می‌گویند کربلای 4 صرفا یک شکست را به ارمغان آورد، باید بگویم که رزمندگان تکلیف خود را انجام دادند.
وی ابراز داشت: امام(ره) در همان دوران فرموده بودند که حضور در جبهه واجب کفایی است؛ تا دشمن به ایران و گندم ری دسترسی پیدا نکند و یا در خوزستان نتواند منابع نفتی کشور را تصاحب نماید. بر همین اساس و ضمن پیروی از ولایت، رزمندگان توانستند تکلیف خود را انجام دهند و اجازه ندادند که دشمن، خاک میهن را در اختیار بگیرد.
وی افزود: این عملیات بر اساس تکلیف شرعی باید انجام می‌شد و ما چون تکلیف شرعی‌مان را انجام دادیم، موفق و پیروز شدیم. یگان لشکر چهاردهم امام حسین(ع) به هدف خود رسیده بود. ما از محل‌هایی عبور کردیم که توانستیم به بخشی از خاک عراق برسیم که به هیچ وجه طی آن همه کمک نظامی غرب و شرق به عراق، دسترسی به آن امکان نداشت. ما در کربلای ۴ شکست نداشتیم؛ بلکه به تکلیف خود عمل کردیم و این شکست نیست

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/331124

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.