بررسیها نشان میدهد از ۵۳ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، تعداد ۲۶ قلم، درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطهای نقاط شهری کشور ۳۱.۷ درصد داشتهاند.
به گزارش نجواخبر، در آذر ماه ۱۴۰۳ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور بشرح زیر است:
نان و غلات:
در این گروه، اقلام "ماکارونی" با ۳.۱ درصد، "رشته آش" با ۲.۵ درصد و "شیرینی خشک" با ۲.۰ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "ماهی قزل آلا" با ۲.۸ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "مرغ ماشینی" با ۲.۷- درصد است.
لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "کره پاستوریزه" با ۱۰.۰ درصد، " خامه پاستوریزه " با ۶.۷ درصد و "پنیر ایرانی پاستوریزه" با ۴.۴ درصد است.
میوه و خشکبار:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "هندوانه" با ۳۶.۴ درصد، "خربزه" با ۱۰.۷ درصد و "انار" با ۷.۱ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "پرتقال" با ۱۲.۸- درصد و "موز" با ۱.۱- درصد است.
سبزیجات و حبوبات:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به"سیب زمینی" با ۱۹.۳ درصد، "پیاز" با ۱۲.۹ درصد و "لپه" با ۷.۵ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "کدو سبز" با ۶.۸- درصد و "هویج فرنگی" با ۵.۶- درصد است.
قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها:
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "رب گوجه فرنگی" با ۲.۸ درصد و "نوشابه گازدار" با ۲.۵ درصد است.