سرنوشت مذاکرات آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی

سرنوشت مذاکرات آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی
یک رسانه خبری آمریکایی به نقل از میانجیگران عرب گزارش کرد که در روز‌های اخیر مذاکرات آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی به بن‌بست رسیده است که احتمال رسیدن به هرگونه توافق را پیش از پایان دولت بایدن بعید می‌کند.

به گزارش نجواخبر، بر اساس این گزارش، دو طرف حماس و رژیم صهیونیستی همچنان بر مواضع خود اصرار دارند و حاضر به عقب‌نشینی از آنها نیستند به طوریکه حماس همچنان تاکید کرده است که خواستار آتش‌بس دائمی است و اسرائیل همچنان این قضیه را رد می‌کند.

این رسانه ادامه داد که عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس غزه، ضربه‌ای به تیم جو بایدن است که زمان و سرمایه سیاسی قابل‌توجهی را بدون نتیجه برای دستیابی به توافق صرف کرده است.

از طرف دیگر، طبق این گزارش، عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس همچنین ناامیدی تلخی برای فلسطینیان غزه است که از بیش از یک سال است که از جنگ و محرومیت خسته شده‌اند.

از طرف دیگر، خانواده‌های اسرای اسرائیلی فشار زیادی به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو وارد کرده‌اند که برای تضمین آزادی اسرا، با حماس توافق کند.

میانجیگران عرب پیش مدعی شدند که پیش از این طرفین در حال بررسی یک دوره آتش‌بس ۶۰ روزه بودند که طی آن تا ۳۰ اسیر اسرائیلی غزه آزاد می‌شدند در مقابل، رژیم صهیونیستی نیز اسرای فلسطینی را آزاد می‌کرد و اجازه می‌داد کمک‌های بشردوستانه بیشتری وارد غزه شود.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید جیک سالیوان در پی دیدار اواسط دسامبر با نتانیاهو در قدس، گفته بود که فکر می‌کنم توافق آتش‌بس و آزادی اسرا در غزه نزدیک است.

با این‌حال، میانجیگران می‌گویند، اما مذاکرات زمانی که به جزئیات بیشتری رسیدند متوقف شد و دو طرف مواضع خود را سخت‌تر کردند. رژیم صهیونیستی اصرار دارد که فقط در هر تبادل، اسرای زنده را دریافت می‌کند و حاضر نیست برخی از اسرای فلسطینی که حماس خواهان آزادی آنها است را آزاد کند و از طرف دیگر حماس خواستار ایجاد مسیری برای پایان دادن به جنگ غزه شده است.

بر اساس این گزارش، دفتر نتانیاهو درخواست برای اظهار نظر را رد کرد، اما به طور علنی حماس را متهم کرده است که از تعهدات خود سرپیچی می‌کند.

از طرف دیگر، حماس نیز رژیم صهیونیستی را متهم می‌کند که شرایط خواسته‌های خود را تغییر داده است، اما با این‌حال گفته که مذاکرات، هرچند به تأخیر افتاده‌اند، اما هنوز شکست نخورده‌اند.

یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا به درخواست اظهارنظر پاسخ نداده است.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا جان کربی جمعه گذشته گفت «ما همچنان تمام تلاش خود را می‌کنیم تا پیش از ترک مسئولیت، توافق آتش‌بس را به نتیجه برسانیم، زیرا به دلیل موانعی که حماس ایجاد کرده یا امتناع آن از تغییر در جزئیات، هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم».

یکی از مقام‌های آمریکایی گفته است که ساختار توافق احتمالی از بهار تاکنون هیچ تغییری نکرده است، اما مهم‌ترین موضوعی که هم‌اکنون باعث ایجاد اختلاف بین دو طرف شده، مسئله اسرای اسرائیلی و فلسطینیان است.

میانجیگران عرب می‌گویند که انتظار می‌رود که دو طرف پس از آغاز به کار دولت جدید آمریکا مجددا به میز مذاکرات بازگردند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، در شبکه اجتماعی «تروث» گفته است که اگر اسرای اسرائیل پیش از آغاز دوره ریاست‌جمهوری‌اش در ژانویه آزاد نشوند، «عواقب سنگینی» برای غرب آسیا خواهد داشت.

رژیم صهیونیستی می‌گوید که ۹۶ اسیر اسرائیلی در غزه هستند که اکثر آنها اسرائیلی هستند، اما حماس فهرستی از اسرایی که در غزه هستند در اختیار میانجیگران عرب قرار نداده است.

میانجیگران عرب می‌گویند که حماس در حال حاضر از آمریکا، قطر و مصر تضمین خواسته که مذاکرات برای آتش‌بس دائمی و خروج کامل نیرو‌های رژیم صهیونیستی از غزه پس از تکمیل و نهایی شدن توافق اولیه ادامه داشته باشد.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/331371

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.