به گزارش خبرنگار فولاد، پس از اینکه در سال ۱۴۰۲، عملیات آمادهسازی زمینی به مساحت هزار هکتار، جهت کاشت بذر بادام دیمی در اراضی ضلع شمالی طالخونچه شهرستان مبارکه با حمایت شرکت فولاد مبارکه کلنگزنی شد، اکنون پس از گذشت یک سال، موفقیتآمیز بودن این طرح در روز سهشنبه 11 دیماه با حضور رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مبارکه، رئیس شورای اسلامی شهر طالخونچه و نمایندگانی از فولاد مبارکه، مورد ارزیابی و تأیید کارشناسان و مسئولان مربوطه قرار گرفت.
به گزارش نجواخبر، محمد اکبری، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مبارکه در گفتوگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در سالهای گذشته مطالعات آبخیزداری اراضی ضلع شمالی طالخونچه شهرستان مبارکه را انجام داده و نتیجه آن ایجاد بستری برای اجرای پروژههای کشت بیولوژیک و مکانیکی در این منطقه بوده است.
وی افزود: خوشبختانه از سال گذشته پروژه کشت بیولوژیک هزار هکتاری بذر بادام دیم به همت فولاد مبارکه آغاز شد و با موفقیت ۹۰ درصدی در حال انجام است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مبارکه خاطرنشان کرد: در سال جاری فولاد مبارکه قرار است برای کشت بذر در دو هزار هکتار دیگر این منطقه اقدام کند که برای این منظور جانماییهای لازم انجام شده و بهزودی پروژه مربوطه کلنگزنی خواهد شد.
وی اذعان داشت: منظور از بیولوژیک بودن کشت این است که فرایند کاشت بذر مربوطه بهصورت دیم انجام میشود. ایجاد فضای سبز، جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره نزولات آسمانی از مهمترین اهداف این پروژه است و تاکنون هیچ طرح مشابهی با این میزان موفقیت همراه نبوده است.
جلوگیری از روانآبهای سطحی، هدررفت آب و تزریق منابع آب چاههای کشاورزی منطقه
همتعلی انصاری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مبارکه نیز در گفتوگو با خبرنگار فولاد گفت: با توجه به وجود آلایندگیهای مختلف در کشور، طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور از سال گذشته آغاز شد و شهرستان مبارکه سهم بسزایی در تحقق این طرح داشت.
وی ادامه داد: طرح کاشت بیولوژیک هزار هکتاری بادام دیم در طالخونچه شهرستان مبارکه تأثیر بسزایی در ترسیب کربن، پالایش هوا و حفظ محیطزیست دارد. اجرای این طرح زیستمحیطی با توجه به تداوم بحران خشکسالی و مشکلات کمآبی شهرستان مبارکه، تأثیر قابلتوجهی در جلوگیری از روانآبهای سطحی، هدررفت آب و تزریق منابع آب چاههای کشاورزی منطقه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مبارکه تصریح کرد: با توجه به دیم بودن این طرح، موفقیت آن در سالهای آینده وابسته به میزان بارشها خواهد بود و در صورت بارش کافی، این طرح تا ۱۰ تا ۱۵ سال آینده به بهرهبرداری کامل خواهد رسید.
حفظ منابع آبی و خاکی و جلوگیری از فرسایش خاک
حمید هادیزاده، رئیس شورای اسلامی شهر طالخونچه نیز در گفتوگو با خبرنگار فولاد گفت: طرح کاشت بیولوژیک بذر دیم بادام و ۲۰۰ هزار اصله درخت در مساحتی بالغبر هزار هکتار و همکاری بسیار ارزشمند قطب صنعت فولاد کشور، یعنی شرکت فولاد مبارکه، با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان و تعامل و همکاری دامداران و کشاورزان منطقه از سال ۱۴۰۲ در اراضی ضلع شمالی شهر طالخونچه شهرستان مبارکه آغاز شد.
وی عنوان داشت: خوشبختانه به دلیل وضعیت خوب بارش باران طی یک سال اخیر، این طرح با موفقیت ۹۰ درصدی و بیش از آنچه پیشبینی شده بود، همراه بوده است. هدف از اجرای این طرح، حفظ منابع خاکی و جلوگیری از فرسایش خاک، حفظ منابع آبی و جلوگیری از هدررفت آبهای روان سطحی و آسیبرسانی به مزارع کشاورزی پیرامونی بهخصوص محور مواصلاتی همجوار با این طرح یعنی محور مبارکه-طالخونچه-شهرضاست.
گفتنی است سال گذشته در راستای تحقق عملیات اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور، عملیات آمادهسازی زمینی به مساحت ۳۰۰ هکتار جهت کاشت بذر بادام دیمی در اراضی شهر طالخونچه شهرستان مبارکه با حمایت شرکت فولاد مبارکه کلنگزنی شد.