تیغ تیز مجلس بر بدنه دولت؛ از استیضاح وزیر تا فحاشی یک نماینده

تیغ تیز مجلس بر بدنه دولت؛ از استیضاح وزیر تا فحاشی یک نماینده
بررسی طرح استیضاح وزیر اقتصاد، ورود قوه قضائیه به انتصابات غیرقانونی، مبارزه با فساد، بی ثباتی سیاست های ارزی و افزایش هزینه های درمان از جمله موضوعاتی بود که نمایندگان در جلسه علنی مجلس در قالب تذکرات خود مطرح کردند.

به گزارش نجواخبر، در جلسه امروز یکشنبه - ۷ بهمن ماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی، ادامـه‌ رسـیدگی‌ بـه‌ گـزارش‌ کمیسـیون‌ امـور داخلی‌ کشور و شوراها درمورد طرح‌ اصـلاح مــوادی‌ از قــانون‌ تشکیلات، وظــایف‌ و انتخابات‌ شوراهای‌ اسلامی‌ کشور در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان در جریان بررسی این طرح تذکراتی را مطرح کردند.

حاجی دلیگانی: طرح استیضاح وزیر اقتصاد به کمیسیون مربوطه ارجاع شود

حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکر شفاهی با استناد به ماده ۱۶ آیین‌نامه داخلی مجلس خطاب به هیئت رئیسه مجلس، گفت: ما بر اساس ماده ۲۲۱ طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی را ارائه دادیم و این طرح در تاریخ ۱۶ دی ماه به هیئت رئیسه ارجاع شده و بنابر این ماده، هیئت رئیسه موظف است بلافاصله طرح استیضاح را به کمیسیون تخصصی ذیربط ارجاع کند.

نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برابر آیین‌نامه داخلی مجلس و سوگندی که هیئت رئیسه مبنی بر رعایت اصل بی طرفی یاد کرده است باید در این مورد اقدام شده و طرح استیضاح آقای همتی به کمیسیون تخصصی مربوطه ارجاع شود و در این زمینه هیچ قید و حاشیه اضافه ایجاد نشود.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به وی، گفت: من این موضوع را پیگیری می‌کنم و حتما طبق قانون ارجاع داده می‌شود.

خضریان: برای مبارزه با فساد باید عزم جدی داشته باشیم

علی خضریان نماینده تهران در تذکر شفاهی گفت: باید تشکر ویژه‌ای از آقای اژه‌ای انجام دهیم، درحالی که مجلس فریاد می‌زند شبهه و فساد در واگذاری هتل‌های بنیاد مستضعفان وجود دارد ایشان با حضور خود در مجموعه بنیاد مستضعفان نشان داد که ما باید عزم جدی برای مبارزه با فساد داشته باشیم، زیرا آیت‌الله رئیسی نداریم که پشتیبان ما باشد تا مبارزه با فساد انجام شود و باید دستمان به کمر خودمان باشد.

وی ادامه داد: من در ابتدا جا دارد یک تشکر ویژه هم از آقای ظریف هم بکنم که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کرد؛ اگر قرار بود ما مدت‌ها تلاش می‌کردیم تا نفاق وفاق را علنی می‌کردیم، به اندازه آقای دکتر ظریف نمی‌توانستیم این کار را کنیم.

وی بیان کرد: حتماً از ظریف باید تشکر کرد که آن چیزی را که در کف میدان دارد برای نیروهای انقلاب رقم می‌خورد به نام وفاق و بچه‌های انقلاب در کشور و در مسئولیت‌ها به سر می‌برند، نشان داد. هرچقدر ما می‌خواستیم فریاد بزنیم، به این اندازه نمی‌توانستیم این موضوع را نشان دهیم. الحمدلله آقای ظریف این نهان نفاق‌آلود شعار وفاق را در مجامع جهانی نشان داد و فریاد زد.

علیرضا سلیمی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی نیز در تذکر شفاهی با استناد به اصل ۱۱۰ قانون اساسی گفت: اگر سیاست‌های کلی را رعایت نکنیم هیئت عالی مصوبه را برمی‌گرداند و این موجب وهن مجلس می‌شود، اینجاست که موضوع بند ۱۱ ماده ۲۰ آیین‌نامه داخلی پیش می‌آید، از رئیس مجلس درخواست دارم مدیریت کند که این رفت و برگشت صورت نگیرد.

وی خطاب به رئیس مجلس عنوان کرد: سابقا اینگونه بود که اگر احتمال داده می‌شد شورای نگهبان ماده‌ای را رد کند تن مجلس می‌لرزید، اما واقعیت این است که با توجه به بند ۱۸ سیاست‌های قانون‌گذاری احتمال بازگشت ماده مصوب از هیئت نظارت زیاد است.

این نماینده گفت: مجلس حق قانون‌گذاری دارد نه جایی دیگر. در حال حاضر آیین‌نامه مواد مختلف برنامه هفتم توسعه در دولت متوقف مانده است، به صورت مثال آیین‌نامه ماده ۵۰ در رابطه با موضوع مسکن متوقف مانده در حالی که قانون صراحت دارد که طی حداکثر شش ماه آیین‌نامه آن ارائه شود.

است عملکرد دولت‌ها را در قبال حمایت از بخش خصوصی مورد بررسی قرار دهیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند من شرمنده‌ام، در این شرایط آدم بمیرد بهتر از این است که این جمله را بشنود، بنابراین کمیسیون اقتصادی مجلس که صاحب نظرانی با تجربه در آن عضویت دارند به این موضوع ورود کنند و برای رسیدگی به آن وقت بگذارند.

واکنش نماینده قم به اظهارات ظریف

محمد منان رئیسی نماینده مردم قم در مجلس در تذکری گفت: خطاب من به سران قواست که می‌دانم همگی یا از بستگان درجه یک یا درجه دو در خانواده‌ خود شهید تقدیم انقلاب کردند، از شهدای خانواده‌های خودتان به خاطر این وضعیت حجاب خجالت نمی‌کشید؟ این وضعی است که برای ما درست کردید؟

وی خطاب به رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: آقای اژه‌ای، دو ماه قبل پیش شما آمدم و گفتم وضعیت آقای ظریف را جمع کنید گفتید وظیفه من نیست مجلس ورود کند. نزدیک به ۴۰ روز است کمیسیون امنیت ملی به شما نامه زده با رئیس قوه مقننه صحبت می‌کنیم می‌گوید قوه قضائیه به قوه قضائیه می‌گوییم می‌گوید قوه مقننه.

نماینده مردم قم افزود: قانون رسمی مملکت دارد نقض می‌شود، آقای غیرقانونی در اجلاس خارج از کشور وقیحانه حکم مسلم خدا را به سخره گرفته و می‌گوید «در خیابان‌های تهران زنان برهنه دارند راه می‌روند این مسیر درست است، تو غلط کردی که گفتی مسیر درست است، تو کی هستی که بگویی این مسیر درست است؟ بیجا کردی

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/331938

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.