نگاهی به نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ قراری دوباره در مسقط

نگاهی به نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ قراری دوباره در مسقط
در دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا، چهارچوب‌های کلی تعیین شد.

به گزارش نجواخبر، وزارت خارجه ایران اعلام کرد مذاکره‌کنندکان ارشد ایرانی و آمریکایی در رم، ضمن ترسیم چارچوب کلی مذاکرات، دیدگاه‌های خود را در مورد برخی از موضوعات مهم در حوزه رفع تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای تبادل کردند.

دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا که با هماهنگی و تسهیل‌گری وزیر امور خارجه عمان و با حضور «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه از حوالی ظهر امروز شنبه در شهر رم آغاز شده بود، با تفاهم طرفین در مورد برگزاری دور دیگری از گفت‌وگوها در هفته آینده پایان یافت.

«واکنش‌ها به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا»، «هشداری از سوی مقامات قضائی» و «تبعات سنگین یک باخت»

در این دور از گفت‌وگوها مذاکره‌کنندکان ارشد ایرانی و آمریکایی ضمن ترسیم چارچوب کلی مذاکرات، دیدگاه‌های خود را در مورد برخی از موضوعات مهم در حوزه رفع تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای تبادل کردند.

دو طرف توافق کردند دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم را روز شنبه آینده در مسقط ادامه دهند.

با توجه به اینکه تصمیم‌گیری در مورد هر دو موضوع «رفع موثر تحریم‌ها» و «اعتمادسازی در مورد ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران» نیازمند بحث و بررسی دقیق‌تر در سطح کارشناسی است، مقرر گردید هیئت‌های فنی ایران و آمریکا روز چهارشنبه این هفته در مسقط جلسه‌ای را با تسهیل‌گری وزارت خارجه عمان برگزار نمایند.

سید عباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان در صفحه اجتماعی ایکس در مطلبی با اشاره به دور دوم گفت‌وگو های غیر مستقیم ایران و آمریکا نوشت: جو نسبتا مثبت در رم باعث پیشرفت در اصول و اهداف یک توافق احتمالی شد.

وی با بیان این که ما توضیح دادیم که چگونه برای بسیاری در ایران برجام دیگر به اندازه کافی خوب نیست. برای آنان، آنچه از برجام باقی مانده تنها «درس‌های فراگرفته‌شده» از آن است. شخصا به این برداشت تمایل دارم، اظهار کرد:
گفت‌وگوهای کارشناسی در روزهای آینده با هدف بررسی جزئیات آغاز خواهد شد. پس از آن، ما در موقعیت بهتری برای قضاوت خواهیم بود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در حال حاضر، خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد.

وزارت خارجه عمان نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در دیدار امروز در رم، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف نماینده ریاست جمهوری آمریکا، با میانجیگری بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، توافق کردند که وارد مرحله بعدی گفت‌وگوهای خود شوند.»

دستگاه دیپلماسی عمان در ادامه تصریح کرد: «هدف آن (دور بعدی گفت‌وگوها) امضای توافق هسته‌ای منصفانه و با دوام است که ضمن تضمین عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، این کشور را از بند هرگونه تحریم رها کرده و به این کشور اجازه خواهد داد تا برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را توسعه دهد.»

وزارت خارجه عمان در پایان افزود: «فقط از طریق گفت‌وگو و ارتباطات شفاف است که می‌توانیم به توافق و تفاهم معتبر متقابل که به نفع همه طرف‌های منطقه و بین‌المللی است دست یابیم. همچنین قرار است دور بعدی در چند روز آینده در مسقط برگزار شود.»

«واکنش‌ها به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا»، «هشداری از سوی مقامات قضائی» و «تبعات سنگین یک باخت»

«بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان شامگاه شنبه با انتشار بیانیه‌ای در حساب کاربردی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» از «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا قدردانی کرد.

او نوشت: «به علت به دلیل رویکرد بسیار سازنده "سید عباس عراقچی"، وزیر امور خارجه ایران و "استیو ویتکاف"، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در مذاکرات امروز، مایلم از آن‌ها تشکر کنم.»

وزیر خارجه عمان تصریح کرد: «این گفت‌گوها در حال شتاب گرفتن است و در حال حاضر حتی مسائل غیرممکن نیز محتمل به‌نظر می‌رسند.»

منابع خبری رسانه روسی نیز درباره مذاکرات روز شنبه گفتند که خواسته‌های هیئت آمریکایی در دور دوم مذاکرات «واقع‌بینانه» بوده است.

این منبع به «راشا تودی» گفت که هیچ موضع تندی از سوی «استیو ویتکاف» رئیس هیئت آمریکایی در مذاکره با ایران مشاهده نشده و تیم همراه وی نیز چنین مواضعی نداشتند.

رسانه روسی گزارش می‌دهد که این رویکرد کاملاً با مواضع رسمی و پُر های‌وهوی دولت «دونالد ترامپ» درباره ایران متفاوت بوده است.

آویگدور لیبرمن رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» اعلام کرد که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم گواهی بر شکست سخت بنیامین نتانیاهو در مقابل واشنگتن بود.

لیبرمن عنوان داشت که دور مذاکرات امروز رم در مورد برنامه هسته‌ای ایران، گواهی بر شکست سخت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مقابل واشنگتن است.

نتانیاهو نیز ساعاتی پس از پایان یافتن دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا که توسط مقامات ایرانی «سازنده» ارزیابی شده است، ادعا کرد: «من متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هستم.»

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/333534

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

آخرین مطالب