سید حسن خمینی:

امام سیاست صبرِ فعال را جایگزین صبرِ منفعلانه کرد/امیدوارم روزهای آینده روزهای گشایش برای کشور باشد

امام سیاست صبرِ فعال را جایگزین صبرِ منفعلانه کرد/امیدوارم روزهای آینده روزهای گشایش برای کشور باشد
تولیت موسسه تنظیم نشر آثار امام خمینی (ره) با یادآوری اینکه از وقتی که عَلم انقلاب به دست مقام معظم رهبری افتاد انصافاً ایشان خوب عَلمداری کردند، تصریح کرد: امیدوارم روزهای آینده روزهای گشایش برای کشور باشد.

به گزارش نجوا خبر، حجت الاسلام سید حسن خمینی در اجلاسیه کنشگران حوزه امام خمینی (ره)، گفت: حضرت علی(ع) در در نهج البلاغه تعبیر بلندی دارند که می‌شود از آن قاعده کلی در بحث تبلیغ استفاده کرد.

وی افزود: حضرت وقتی مالک اشتر را به مصر گسیل می‌کردند به ایشان تاکید کردند «وقتی برای اقامه نماز می‌ایستی نه باعث شو که دین در ذائقه مردم تنفر به وجود آورد و نه نماز را ضایع کن؛ چرا که در بین مردم عده‌ای مریضند و عده‌ای کار دارند. من از پیامبر(ص) وقتی بنده را به یمن فرستادند پرسیدم: « چگونه بر مردم نماز بخوانم.» ایشان فرمودند با آنان نماز بخوان مثل نماز ضعیف‌ترین افراد و در حق مومنان رحیم و مهربان باش.»

تولیت مؤسسه تنظیم نشر آثار امام خمینی (ره) گفت: موضوع سخنم نماز است و در نماز اصل «نماز جماعت» است. نماز جماعت یعنی با یک جامعه روبه‌رو هستیم؛ بنابراین در این نماز باید به حداقل‌ها بسنده کرد. البته برخی نمازگزاران در همان سجاده نماز از دیگران غیبت می‌کنند و بعد از آن نماز بعدی را می‌خوانند ،در حالی که هیچکس در محضر امام جرات نمی‌کرد درباره کسی غیبت کند و تهمت بزند. نماز باید تأثیر تزکیه کنندگی بر نمازگزار داشته باشد.

سید حسن خمینی سپس به تشریح عاقبت افرادی که به نماز بی‌توجه هستند و آن را ضایع می‌کنند، همچنین مومنانی که به نماز اهمیت می‌دهند، پرداخت.

وی ادامه داد: وعده نادرست به بهشت یا ترس بیش از حد از جهنم هر دو نادرست است. نباید این امور را تعریف کرد.

تولیت مؤسسه تنظیم نشر آثار امام خمینی (ره) گفت: در رابطه با امام نباید افراط یا تفریط کرد. از ایشان باید هر آنچه که بود برای جامعه گفته شود. باید اندیشه امام خمینی در جامعه منتشر شود، نه اینکه نظرات خودمان را در قالب اندیشه ایشان بیان کنیم. مراقب قلمتان باشید که نه امام ضایع شود و نه ایشان در جامعه بد جلوه یابد.

وی گفت: از وقتی که عَلم انقلاب به دست مقام معظم رهبری افتاد انصافاً ایشان خوب عَلمداری کردند. عشق و علاقه حضرت آقا به امام مسئله‌ای ستودنی است، امیدوارم روزهای آینده روزهای گشایش برای کشور باشد.

محمدرضا عارف در اجلاسیه کنشگران حوزه امام خمینی (ره)، گفت: خرداد، ماه امام و حماسه‌های به یاد ماندنی و تأثیرگذار و نقاط عطف آن است.

وی ادامه داد: در ۳۶ سال گذشته اندیشه‌های بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران توسط فعالان و مسئولان حوزه امام به یادگار ماند. ابعاد ناشناخته فراوانی از شخصیت امام وجود دارد که هنوز روی آن تلاش جدی نشده است. اگر ابعاد شخصیتی امام دقیق‌تر و وسیع‌تر تبیین شده بود ابعاد انقلاب اسلامی روشن‌تر خودنمایی می‌کرد. باید از گذشته درس بگیریم و راه بهتری را برای انجام وظایف، دست اندرکاران حوزه ترویج اندیشه امام در پیش بگیرند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به ابعاد شخصیتی مغفول امام (ره) گفت: امام خمینی نه تنها بنیان‌گذار تاریخی نوین در عرصه جهان بود بلکه بنیان‌گذار اندیشه نوین از متن سنت بود تا پیامش را به جهانیان برساند. درباره امام زیاد سخن گفته شده، اما اکنون زمان صحبت درباره ابعاد شخصیت امام است که هنوز در حاشیه و سایه مانده است.

عارف گفت: نیازمند بازخوانی این بخش از ابعاد شخصیتی امام از سوی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام هستیم. بازتولید معرفت دینی و اجتماعیِ برگرفته از اندیشه امام نیاز امروز کشور است. انقلاب اسلامی ایران قبل از اینکه یک دگرگونی سیاسی باشد یک دگرگونی فرهنگی برای بازسازی نظام ارزشی جامعه در راستای احیای رابطه انسان با خویشتن و خدا بود. در نگاه امام حکومت وسیله است نه هدف؛ امام پروژه‌ای بزرگتر از انقلاب سیاسی را دنبال می‌کرد و آن پروژه نهادسازی اخلاق اسلامی بود.

وی بیان کرد: امام فقیهی بود که فقه را در بستر سیاسی باز تولید کرد. امام به زن نگاه ویژه‌ای داشتن. ایشان زن را نیروی فعال و تأثیرگذار دروازه خانواده و جامعه می‌دانست. امام به جوانان اعتماد می‌کرد و میدان می‌داد. در منظومه فکری امام اصلی‌ترین سرمایه اجتماعی و فرهنگی کشور جوانان بودند. امام به جوانان ایمان داشت و کارهای بزرگی بر دوش آنان گذاشتند. ایشان بارها در بیاناتشان جوانان را امیدشان می‌دانستند. نگاه امام به جوانان صرفاً احساسی یا شعاری نبود، بلکه تمدن ساز و آینده نگر بود.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم به اندیشه امام بازگردیم باید به جوانان بها و ارزش دهیم و واقعاً به آنان اعتماد کنیم و کارها را به آنان بسپاریم. امام به وحدت نهادهای علمی از جمله دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه باور داشت. علم دینی در اندیشه امام علمی بود که در بستر سیاسی و اجتماعی نقش آفرینی می‌کرد نه فقط اینکه در چارچوب حوزه‌های علمیه محصور بماند.

عارف خاطرنشان کرد: فقر و تبعیض و فاصله طبقاتی در اندیشه امام و منظومه فکری ایشان از مظاهر ظلم برشمرده می‌شد و به همین دلیل تمام تلاششان را کردند تا مردم از ظلم و جور حکومت جائر خارج شوند. امام سیاست صبرِ فعال را جایگزین صبرِ منفعلانه کرد و امروز نیز به این سیاست نیازمندیم. اگر از اخلاق سیاسی امام سخن گفته نشود میراث فکری ایشان ناقص به جامعه منتقل شده است.

وی گفت: اگر می‌خواهیم میراث امام پاس داشته شود باید از روایت‌های تکراری عبور کنیم و امام را دوباره با زبان امروز و برای انسان امروز بازخوانی کنیم. اندیشه امام باید در حوزه تمدن اسلامی بازخوانی شود. گفت‌وگوهای عمیق و نوآورانه درباره شخصیت امام باید به مثابه نقشه راه آینده اسلام انجام شود.

معاون اول رئیس‌جمهور بر حفظ و تقویت نظام جمهوری اسلامی تاکید کرد و گفت: اگر احساس می‌شود در این حوزه تحریفی شده است باید با تذکر، رفع شود و از میراث ارزشمند امام مراقبت شود. بازخوانی اندیشه امام باید فراسرزمینی باشد و مبتنی بر نقشه راهی روشن انجام شود. دانشگاهیان و روحانیون با حفظ هویت خود باید در کنار هم به‌ای مهم بپردازند.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/344496

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.