شهر پترا در اردن یکی از عجایب هفتگانه در دنیا است که به دلیل جاذبه های دیدنی و جذابی که دارد که جز مقاصد ماجراجویانه و تاریخی گردشگران قرار گرفته است. این شهر دیدنی پر از جاذبه های مرموز و جالبی است که گفته می شود توسط موجودات فرازمینی ساخته شده است.
به گزارش نجواخبر، اگر اهل سفرهای تاریخی و ماجراجویانه هستید پیشنهاد میکنیم که شهر پترا در اردن را برای سفرتان انتخاب کنید، چرا که طبق گفته بسیاری این شهر با توجه به ساختار خارق العاده و کنده کاری های خیره کنندهای که در دل صخره های خود دارد از دایره قدرت افراد در آن زمان دور بوده و تنها جنها و فرازمینیها میتوانستند سازنده آن باشند. شهر پترا محل حکومت نبطیها به مدت ۲۰۰ سال بوده و با توجه به شواهد تاریخی و آنچه که از این شهر میتوان مشاهده کرد حکومتی باشکوه و پر رونقی را داشتهاند. با تمام این تفاسیر شهر پترا در اردن یکی از عجایب هفتگانه دنیاست و در لیست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. در ادامه این مطلب از مجله گردشگری الی گشت همراه با ما باشید تا بیشتر با این جاذبه گردشگری آَشنا شوید.
شهر پترا در اردن یکی از عجایب هفتگانه در دنیا است که به دلیل جاذبه های دیدنی و جذابی که دارد که جز مقاصد ماجراجویانه و تاریخی گردشگران قرار گرفته است. این شهر دیدنی پر از جاذبه های مرموز و جالبی است که گفته میشود توسط موجودات فرازمینی ساخته شده است. پترا یک کلمه یونانی است که معنی صخره دارد و از آنجایی که در میان صخره هاست به آن پترا میگویند. فکر میکنید چرا این شهر تا این حد باشکوست چون حکومت نبطیها به مدت ۲۰۰ سال در این شهر حکومت کردند و اینجا را پر رونق و باشکوه ساختند. این شهر از عجایب هفتگانه دنیاست و در لیست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.
در میان جاذبههایی که شهر پترا در اردن داراست، قصر البنت یکی از جذاب ترین جاهایی است که عدهای ساخت آن را کار موجودات فرازمینی میدانند، موجوداتی که مدتی را هم در این قصر ساکن بودند و بعد از سالها ناپدید شدند. حتی محلیها هم این منطقه را کار موجودات ماورائی میدانند و میگویند شبها صداهای عجیبی از اینجا به گوش میرسد همین حرفها باعث شده تا هیچ توریستی در هنگام شب به این ناحیه نرود.
در جنوب کشور اردن، و در میان بیابان های کوهستانی آن، شهر باستانی و بسیار زیبا و مرموز پترا واقع شده است. برخی افسانهها میگویند که این شهر توسط جنها ساخته شده و به تسخیر آنها در آمده. پترا در داخل کوه ساخته شده و در واقع صخره های سرخ رنگ کوه را تراشیده و این شهر را ساختهاند. برای اینکه به شهر پترا بروید چند مسیر را میتوانی انتخاب کنید. اول اینکه از سمت شمال اردن به پترا بروید که مسیری هموار و مسطح انتظار شما را میکشد. دومین گزینه شما، حرکت از سمت جنوب است که باید از میان دشت پترا و کوه هارون عبور کنید. ولی امروزه گردشگران مسیر جدیدتری را که از سمت شرق میگذرد انتخاب میکنند، چراکه این مسیر از تنگه سیق میگذرد؛ تنگهای باریک و زیبا که به جذابیت های بازدید شما از پترا قطعاً میافزاید. معماری و گذشته منحصر به فرد این شهر باعث شد تا در میراث جهانی یونسکو ثبت شود. جالب است بدانید شهر پترا در سال ۲۰۰۷ به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جدید به حساب آمد.
حکومت نبطیها در شهر پترا
تمدنها و حکومت های بزرگی در طول تمامی اعصاری که بشر بر روی کره خاکی زندگی میکرده نیز در جهان به وجود دارد و از بین رفته و تنها آثاری از آنها برای آیندگان باقی مانده است که یک نمونه از حکومت نبطیها است. این حکومت در ساحل شهر عسقلان در غرب فلسطین امروزی نیز بوده و تا صحرای شام در شرق نیز ادامه داشته است. شهر پترا در اردن حلقه اتصال میان تمدن های بین النهرین، سرزمین شام و شبه جزیره عربستان و مصر بوده است. به دلیل موقعیت جغرافیایی این شهر از لحاظ اقتصادی رونق فراوانی داشته و اکثر کاروانها از این شهر عبور میکردند؛ نبطیها در شکل گیری دبیره یا همان خط عربی نقش پر رنگی داشتهاند.
پایان حکومت نبطیها در سال ۱۰۵ میلادی زمانی که رومیها به پترا حمله کردند، این شهر تحت محاصره آنها درآمد و آب بر روی مردمان شهر پترا بسته شد، از همین رو بعد از گدشت تنها چند روز توانستند این شهر را فتح کنند. بعد از فتح رومیان تغییرات زیادی را در شهر اعمال کردند که از جمله آنها تغییراتی بوده که در زمینه فرهنگ و پوشش مردم آن کشور نیز بود.
معماری خارق العاده شهر پترا در اردن
با توجه به منحصر به فرد بودن معماری که شهر پترا در اردن جنس تمام دیوارها و بناها از سنگ و صخره های قرمز رنگ که سبب شده جذابیت آن برای گردشگران بیشتر است. مجمموعه بناهایی که در این شهر وجود دارد، مکان های عبادتی، سالن های بزرگ، استراحتگاه زیبا نیز هستند که همگی نشانده عظمت شهر پترا و حکومت شکوهمند نبطیها در مدت ۲۰۰ سال حکومتی بوده است که در این شهر داشتهاند. در ارتفاعات جبل الهارون، در نزدیکی شهر آرامگاه برادر حضرت موسی، هارون واقع شده است. آمفی تئاتری به سبک معماری رومی در قسمتی از شهر ساخته شده که گنجایشی برابر ۳ هزار نفر دارد.
این شهر باستانی امروزه هزاران گردشگر را از سراسر دنیا به اردن میکشد و گردشگران را به سفری تاریخی میبرد . محققان و مورخان به پترا میآیند و تحقیق میکنند و هر دفعه به حقایق جالبی دست پیدا میکنند .
تعدادی از جاذبه های باقی مانده در شهر پترا
یکی از بزرگترین بناهای تاریخی که در شهر پترا در اردن میتوانید مشاهده کنید، صومعه است که ۴۷ متر عرض و ۴۸ متر ارتفاع دارد. از این بنا برای برگزاری جلسه های مذهبی استفاده میشده و دیوار پشتی آن که رو به حیاط های عقبی است کلمه صومعه به زبان عربی بر روی دیوار آن نوشته شده است.
-
آرامگاه سرباز رومی و سالن تشییع | The Tomb of the Roman Soldier and Funeral Ballroom
با توجه به شواهد تاریخی که اخیرا بدست آمده معماری این بنا بسیار جالب و هیجان انگیز بوده است. این آرامگاه از طریق یک حیاط با دو ساختمان تاریخی در هر دو طرف خود نیز راه ارتباطی دارد.
ساختمان کلیسا در شهر پترا در اردن دومین کلیسایی است که بعد از آرامگاه URN ساخته شد و ساختمان آن دارای راهروهای ۲۸ متر و ۱۷متری، حیاط و برجک و اتاقهایی در سمت شمال و شرق میباشد.
-
عبادتگاه بزرگ | The Great Temple
یکی از مشهورترین بناهایی که در شهر پترا در اردن وجود دارد عبادتگاه بزرگ است که کاوش گران از سا ۱۹۹۳ عملیات باستان شناسی را بر روی آن آغاز کردهاند و این تحقیقات تحت نظارت Antiquates نیز انجام شده است. این بنا یکی از پر بازدیدترین بناهای شهر پترا در بین گردشگران محسوب میشود.
Siq در زبان عربی به معنای دروازه است، آنچه که در این محدود میتوانید مشاهده کنید سه بلوک عظیم است که از دل صخره های قرمز رنگ پترا به سمت بیرون تراشیده شده است. در بالای این بنا چهار آرامگاه از اهرام “نافش” را مشاهده خواهید کرد نماد کسانی است که در دل کوهها دفن شدهاند.
-
خزانه داری | The Treasury (Al Khazna)
وقتی که از دروازه شهر پترا عبور کردید چشم شما به بناهای تاریخی و ارزشمند دیگری میافتد که یکی از آنها خزانه داری است که ارتفاع آن چیزی حدود ۴۰ متر است. بر اساس روایات موجود این بنای عظیم در شهر پترا در اردن گنجینه فرعون بوده است.
در سال ۱۹۶۴ توسط حکومت نبطیها سدی ساخته شده تا آب و سیلابهایی که توسط بارش های فصلی در این منطقه به وجود میآمد نیز در آن ذخیر شود و از آن آب برای زندگی خودشان نیز بهره ببرند. همانطور که در متن بالا ذکر کردیک این شهر شکوهمندی خاصی داشته است.
در کنار کوه در پای مقبره قدیمی، یک سالن آمفی تئاتر ساخته شده است که شامل سه ردیف صندلی و هفت پله برای بالا رفتن میشده و ظرفیت پذیرش ۴۰۰۰ تماشاگر را نیز داشته است.
نابودی در کمین شهر پترا در اردن
با تمام تفاسیری که در بالا درباره شهر پترا در اردن گفتیم، این شهر دیدنی و جذا در خطر نابودی و از بین رفتن به صورت کامل است و از جمله دلایل آن طوفان های شن، باران های فصلی و بالا رفتن غلظت نمک و تأثیر آنها بر روی سنگها و همچنین از همه مهمتر حضور بالای گردشگرانی که برای بازدید به این شهر سفر میکنند، باعث شده تا پترا بسیار آسیب پذیر شود.
با تمام تلاش های زیادی که برای نجات شهر پترا در اردن از نابودی انجام گرفته سازمان جهانی در تکاپو است تا این وضعیت را بهبود بخشد و از تخریب این جاذبه های منحصر به فرد جلوگیری نماید. باستان شناسان با استفاده از چسب های زد آب و نصب آنها بر روی دیوار های شهر و صخرهها سعی دارند از نفوذ آب جلوگیری کنند و همین طور با تغییر دادن جهت باد و میزان قدرت آن کمی از تخریب شدن پترا و فرسایش بیش از اندازه کاستهاند.
وزارت جهانگردی و دانشگاه یرموک کشور اردن با کنترل کردن و محدود کردن میزان بازدید کنندگان قدمهایی برای حفظ این شهر تاریخی برداشتهاند .