عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با «نجواخبر»؛

حذف ارز دولتی «عجولانه» صورت گرفت/ چرا به مردم کالابرگ ندادند؟

حذف ارز دولتی «عجولانه» صورت گرفت/ چرا به مردم کالابرگ ندادند؟
نظری خانقاه گفت: مهم این است که کالاهای اساسی با قیمت مناسب به دست آن دسته از مردمی برسد که در دورترین نقاط کشور زندگی می‌کنند و محروم‌ترین اقشار هستند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از نحوه اجرای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی انتقاد کرد و به خبرنگار نجواخبرگفت: این تصمیم و اجرای آن به اندازه‌ای غیرکارشناسی و عجولانه صورت گرفت که دود آن مستقیم به چشم اقشار آسیب‌پذیر رفت زیرا گرانی‌های گسترده‌ای را رقم زد.

سیدغنی نظری خانقاه با یادآوری اینکه قرار بود دولت تبعات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را مدیریت کند گفت: دولت اعلام کرد که پس از حذف ارز دولتی و گرانی کالاهای اساسی، با تعریف کالا برگ الکترونیک گرانی‌ها را برای مردم مدیریت می‌کند که پیشنهاد خوبی بود اما با گذشت نزدیک به ۴ ماه از سال، هنوز هیچ چیز معلوم نیست.

وی با تاکید بر اینکه ارز ترجیحی که دولت برای خرید کالاهای اساسی اختصاص می‌داد باید به حلقه آخر یعنی مصرف کننده برسد گفت: مهم‌تر اینکه کالاهای اساسی با قیمت مناسب به دست آن دسته از مردمی برسد که در دورترین نقاط کشور زندگی می‌کنند و محروم‌ترین اقشار هستند، اما می‌بینیم که این محرومان که روستاییان در صدر آنها هستند، محروم مانده‌اند.

نماینده خلخال در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه قرار نبود تولید کننده از کالاهای یارانه‌ای بیشترین استفاده را ببرد گفت: نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به اندازه‌ای سؤال برانگیز بود که به جای آنکه منافع این ارز به همه مردم برسد، بیشتر به تولید کننده رسید زیرا کالایی را با ارز دولتی تولید اما به نرخ ارز آزاد صادر کردند تا سود ارز ۴۲۰۰ تومانی در عمل به جیب عده‌ای خاص برود، اتفاقی که در خصوص صادرکنندگان ماکارونی بیشتر شاهد بودیم.

وی از میزان بالای صادرات ماکارونی خبرداد و گفت: صادرات ماکارونی افتخار نیست، زیرا قرار نبود از گلوی روستاییان و محرومان ببریم و به سرمایه‌دارانی بدهیم که روز به روز سرمایه‌دارتر می‌شوند. بنابراین سوءاستفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی به هیچ عنوان کار درستی نبود و نیست.

نظری در پاسخ به اینکه اکنون چگونه می‌توانیم این گرانی و تورم ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را مدیریت کنیم؛ گفت: بهتر است این سؤال را از دولت بپرسید. مجلس در لایحه بودجه اختیار حذف این ارز را به دولت سپرد و اکنون که دولت اقدام به چنین کاری کرده، باید تبعات آن را نیز مدیریت کند.

وی با یادآوری اینکه دولت اصرار بسیار زیادی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی داشت گفت: نمایندگان مجلس پیش بینی می‌کردند که با حذف یکباره و عجولانه ارز ۴۲۰۰ تومانی، گرانی یک باره به اقتصاد تحمیل می‌شود به همین دلیل اجازه حذف قبل از پیش بینی را نمی‌دادند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اختیار مدیریت ارز دولتی را به دولت داده بودیم؛ گفت: از آنجا که اجرای چنین سیاستی تبعات خاص خودش را دارد، برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دولت می‌بایست عواقب را پیش بینی و شرایط را برای مردم قابل تحمل کند که متأسفانه تاکنون چنین مدیریتی را از دولت شاهد نبوده‌ایم.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/896

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.